Πέθανε ο θρύλος της Αγγλίας και της Τότεναμ Τζίμι Γκριβς

Πέθανε ο θρύλος της Αγγλίας και της Τότεναμ Τζίμι Γκριβς

Θλίψη προκάλεσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του κορυφαίου σκόρερ της Τότεναμ και εκ των καλύτερων επιθετικών της Αγγλίας, Τζίμι Γκριβς, σε ηλικία 81 ετών

jimmy_greaves_rip_art
Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Κυριακής, ο Τζίμι Γκριβς δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας και το αγγλικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του...

Ένας από τους κορυφαίους γκολτζήδες της Αγγλίας και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με τη φανέλα της Τότεναμ «έσβησε» έπειτα από αρκετά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.



Ως μέλος των «σπιρουνιών» είχε 266 τέρματα σε 379 συμμετοχές από το 1961 έως το 1970. Τα 37 γκολ στο πρωτάθλημα που πέτυχε τη σεζόν 1962-1963 ήταν τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ από ποδοσφαιριστή της Τότεναμ μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο μέχρι και σήμερα.

Με την εθνική ομάδα της Αγγλίας φυσικά ήταν κομμάτι της γενιάς που θριάμβευσε και αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου το 1966, σκοράροντας 44 φορές σε 57 εμφανίσεις.

Κλείσιμο
Είχε ξεκινήσει μάλιστα την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Τσέλσι, όπου μάλιστα είχε γίνει εκεί επαγγελματίας τον Μάιο του 1957.


Jimmy Greaves, Greavsie [Best Goals]



Σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη μπλε φανέλα απέναντι στην μετέπειτα αγαπημένη του ομάδα και αυτή με την οποία έγραψε μοναδική ιστορία, την Τότεναμ, στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», στις 24 Αυγούστου του 1957!

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» παρέμεινε μέχρι και το 1961, όταν μετακινήθηκε στη Μίλαν, ενώ, με τη μπλε φανέλα στο Λονδίνο είχε καταφέρει να πετύχει 41 γκολ στο πρωτάθλημα την τελευταία του σεζόν, μια επίδοση που ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί.


Jimmy Greaves: one of England's greatest ever forwards



Στην Τότεναμ τον τράβηξε ο Μπιλ Νίκολσον το 1961 και η παρουσία του Γκριβς στο Μιλάνο ήταν αρκετά σύντομη με 9 τέρματα σε 14 ματς στην Serie A.

Έπειτα, ακολούθησαν όλες οι μεγάλες στιγμές με τα «σπιρούνια», όπου κατέκτησε δυο Κύπελλα (1962, 1967), ισάριθμα Charity Shields (1962, 1967) και φυσικά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1963. Ακόμη αγωνίστηκε και στην Γουέστ Χαμ προτού αποσυρθεί στο φινάλε της σεζόν 1970-1971.

Τέλος, διέθετε και τον τίτλο MBE από τη Βασίλισσα Ελισσάβετ, από το 2020 και πλέον, θα τον θυμούνται αιώνια οι Άγγλοι ποδοσφαιρόφιλοι, όπως φυσικά η σύζυγός του, Αϊρίν, τα τέσσερα παιδιά τους, τα 10 εγγόνια και τα δισέγγονά του...

Jimmy_Greaves_at_Cheslea_FC_December_2011
Tottenham_Hotspurs_tegen_Atletico_Madrid_5-1_Nr_14_en_15_Elftal_Tottenham_Hots__Bestanddeelnr_915-1586


jmmy_2



Jimmy Greaves has died aged 81

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Η πολυσυζητημένη εμφάνιση της κόρης της Μαντόνα στο Met Gala: Ροζ φόρεμα, τρουκς και... τριχωτές μασχάλες

Καιρός: Έρχεται καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με 35άρια - Πόσο θα κρατήσει η ζέστη

Το ξέσπασμα της Έλενας Πολυχρονοπούλου μετά την προφυλάκιση για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης και το στοιχείο που την «έκαψε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης