Super League 1, ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0: Κιτρινόμαυρο πάρτι με λάμψη Τσούμπερ - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0: Κιτρινόμαυρο πάρτι με λάμψη Τσούμπερ - Δείτε τα γκολ

Με δυο ασίστ του Πέτρου Μάνταλου σε Λε Ταλέκ - Τσούμπερ και εύστοχο πέναλτι του Αμραμπατ, η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα 3-0 στο ΟΑΚΑ του Ιωνικού  στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα της Super League 1 , ο οποίος αγωνιζόταν από το 33' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρομαό

aekaek
Εξαιρετικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Super League Interwetten, με την Ένωση να επικρατεί με 3-0 του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ. Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν νωρίς με τον Λε Ταλέκ να ανοίγει το σκορ στο 7', αλλά προβλημάτισαν με την κακή ανασταλτική τους συμπεριφορά στο πρώτο μέρος, κατά το οποίο ο Ιωνικός θα μπορούσε να είχε βρει ένα γκολ με τις μεγάλες ευκαιρίες του Τουράμ.

Στο δεύτερο μέρος όμως (με τον Ιωνικό να παίζει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρομαό με δεύτερη κίτρινη από το 33') η ΑΕΚ μπήκε πολύ αποφασισμένα, ήταν πολύ πιο δημιουργική και καθάρισε το παιχνίδι με τον Τσούμπερ που πέρασε αλλαγή να τραβάει τα βλέμματα με τις όμορφες ενέργειές του. Η Ένωση έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στο 62' και στο 66' με το γκολ του Τσούμπερ στο ντεμπούτο του διαμορφώθηκε το τελικό 3-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce862vvbp12x-sf)


Έτσι ξεκίνησαν Μιλόγεβιτς και Σπανός
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και με τα πρόσωπα που είχε δοκιμάσει στην τελευταία προπόνηση στα Σπάτα. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, τετράδα στην άμυνα τους Χατζισαφί, Τζαβέλλα, Βράνιες και Μισελέν, στον άξονα πλάι στον Λε Ταλέκ τον Γαλανόπουλο και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Άμραμπατ και Τάνκοβιτς ήταν στα άκρα και ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Ανάλογος σχηματισμός και από τον Δημήτρη Σπανό στον Ιωνικό, με τον Χουτεσιώτη στην εστία, Βαλεριάνο, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες και Μύγα στην άμυνα, Γκοτσούλια και Ρομαό στον άξονα, Άοσμαν ως επιτελικό μέσο, Καμπράλ και Λένις στα «φτερά» και τον Τουράμ στην κορυφή.

Ο Λε Ταλέκ το προβάδισμα, ο Ιωνικός απειλούσε στην κόντρα
Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε και μάλιστα από στατική φάση. Συγκεκριμένα στο 7' ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ στο πίσω δοκάρι και ο Λε Ταλέκ που είχε ξεμαρκαριστεί με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη ανοίγοντας νωρίς το σκορ για την Ένωση.

Κλείσιμο
Ωστόσο οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που προβλημάτιζαν ανασταλτικά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου με τον Ιωνικό να δημιουργεί... εφιάλτες στην κόντρα με τους Τουράμ, Καμπράλ και Λένις. Ο Τουράμ είχε τεράστια στιγμή στο πρώτο μόλις λεπτό όταν βγήκε τετ-α-τετ μετά από κάθετη, αλλά πλάσαρε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς, ενώ ο Λένις στο 9' πάλι από κόντρα επίθεση, σούταρε κι αυτός μόλις άουτ από πλάγια θέση. Οι Νικαιώτες τρίτωσαν τις πολύ μεγάλες τους στιγμές στο 17' πάλι με τον Τουράμ, ο οποίος έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Η Ένωση προσπαθούσε να βάλει την μπάλα κάτω, αλλά δεν κατάφερνε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων και να βγάλει επιτυχημένες συνεργασίες για να δημιουργήσει φάσεις. Στο 33' ωστόσο οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Ρομαό που αγωνιζόταν με κίτρινη, είδε τη δεύτερη όταν σταμάτησε αντικανονικά τον Άμραμπατ που έφευγε στην αντεπίθεση και άφησε τον Ιωνικό με δέκα παίκτες. Η μοναδική καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ πέραν του γκολ ήρθε τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους με δύσκολο διαγώνιο σουτ του Άμραμπατ, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Χουτεσιώτη.

«Καθάρισε» με Άμραμπατ και... σούπερ Τσούμπερ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μιλόγεβιτς προχώρησε σε δυο αλλαγές με τον Τσούμπερ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του μπαίνοντας στη θέση του Τάνκοβιτς και τον Σιμάνσκι να αντικαθιστά τον Γαλανόπουλο. Μάλιστα ο Ελβετός χαφ-εξτρέμ έδειξε ορεξάτος από τα πρώτα του λεπτά μέσα στο γήπεδο δοκιμάζοντας το πόδι του εκτός περιοχής, με την ΑΕΚ να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 62' όταν ο Τσούμπερ πέρασε την κάθετη στον Αραούχο, ο Μύγας τον ανέτρεψε εντός περιοχής και ο Άμραμπατ που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε γράφοντας το 2-0.

Ο Τσούμπερ ήταν όμως αυτός που έκλεβε την παράσταση με τις ωραίες του ενέργειες. Στο 64' για λίγο δεν βρήκε την μπάλα για να χριστεί σκόρερ, αλλά δύο λεπτά το έκανε, πανηγυρίζοντας στο ντεμπούτο του το πρώτο του τέρμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αρχικά έπειτα από δική του κάθετη ο Αραούχο είδε τον Χουτεσιώτη να τον σταματά. Στην εξέλιξη της φάσης, μετά το κόρνερ, ο Μάνταλος έστρωσε στον Τσούμπερ, ο οποίος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 3-0.

Η Ένωση είχε ουσιαστικά πλέον τελειώσει το παιχνίδι με τον Μιλόγεβιτς να δίνει χρόνο και στον Γέβτιτς για το ντεμπούτο του, αλλά και στον Λιβάι Γκαρσία στην επιστροφή του μετά την επέμβαση για να πάρει κι αυτός λεπτά στα πόδια του. Στο 84' η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε βρει και ένα τέταρτο γκολ, όταν ο Χουτεσιώτης απέκρουσε νέο δυνατό σουτ του Τσούμπερ και ο Γκαρσία στη συνέχεια είδε το πλασέ του να σταματάει στο κάθετο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90' ο Ανσαριφάρντ που είχε περάσει ως αλλαγή είδε το σουτ εκτός περιοχής που επιχείρησε να περνάει μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

MVP: Ο Λε Ταλέκ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στον άξονα. Δεν είναι μόνο το γκολ που σημειώνει και ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ, αλλά η συνολική εμφάνισή του με άριστες μεταβιβάσεις, αποτελώντας τον άρχοντα της μεσαίας γραμμής.

Στο ύψος τους: Αρκετοί παίκτες της ΑΕΚ έπιασαν καλή απόδοση. Ο Τσούμπερ έβγαλε... γούστα μπαίνοντας ως αλλαγή με ωραίες ενέργειες και γκολ στο ντεμπούτο του, ο Μάνταλος έβγαλε δύο ασίστ και ο Άμραμπατ ήταν πολύ ορεξάτος, σκοράροντας και από το σημείο του πέναλτι.

Αδύναμος κρίκος: Η ανασταλτική συμπεριφορά της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος κατά το οποίο είδε... εφιάλτες στις επικίνδυνες κόντρες του Ιωνικού και θα μπορούσε να το είχε πληρώσει. Ο Βράνιες έχασε σε πολλές περιπτώσεις τον Τουράμ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ρομαό, ο οποίος ενώ είχε κάρτα, άφησε τον Ιωνικό από το πρώτο μέρος με δέκα παίκτες αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τζοβάρα, ο οποίος σωστά έδειξε τη δεύτερη κίτρινη στον Ρομαό.

Το ταμείο του Gazzetta: Για την ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή μετράνε δύο πράγματα. Να βρίσκει ομοιογένεια και να το συνδυάζει με αποτελέσματα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Ένωση προβλημάτισε ανασταλτικά στο πρώτο μέρος από τον επικίνδυνο στην κόντρα Ιωνικό, αλλά στο δεύτερο μέρος και με παίκτη παραπάνω, η ΑΕΚ πίεσε, έβγαλε όμορφες συνεργασίες και δημιούργησε φάσεις παίρνοντας μια εύκολη νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46' Σιμάνσκι), Μάνταλος (68' Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46' Τσούμπερ), Άμραμπατ (68' Γκαρσία), Αραούχο (76' Ανσαριφάρντ)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας (93' Κωνσταντινίδης), Γκοτσούλιας, Ρομαό, Άοσμαν (68' Κιάκος), Καμπράλ (79' Ματσούκας), Λένις (68' Ντάλσιο), Τουράμ (79' Μάναλης)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Πώς έγινε η σύλληψη του ζευγαριού - Βήμα βήμα από την πληροφορία έως τον εντοπισμό τους

«Φύγε, θα μας πάρουν τα παιδιά!» - Σάλος από το βίντεο με τον καβγά ζευγαριού Ελλήνων στη Γερμανία

Ραντουκάνου - Φερνάντεζ 2-0: Στο θρόνο του US Open η 18χρονη Έμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης