Super League 1, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννενα 0-1: ΠΑΣάς με Κόντε στην Τούμπα - Δείτε το γκολ

Super League 1, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννενα 0-1: ΠΑΣάς με Κόντε στην Τούμπα - Δείτε το γκολ

Μαύρη πρεμιέρα για ΠΑΟΚ και επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην Τούμπα καθώς ο ΠΑΣ έριξε την πρώτη βόμβα στη Super League 1 - Ο Δικέφαλος είχε την κατοχή και δεν ήξερε τι να κάνει τη μπάλα κι ο επικίνδυνος ΠΑΣ βρήκε σστο 86' το γκολ με τον Κόντε μετά το απίστευτο λάθος του Ζίβκοβιτς

5373618
Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερα λάθη από τον ΠΑΣ και ένα τραγικό λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς αποδείχθηκε καθοριστικό ως προς την εξέλιξη και τη διαμόρφωση του τελικού σκορ στο ματς της Τούμπας.

Οι Γιαννιώτες υποχρέωσαν τον «Δικέφαλο» στην πρώτη εντός έδρας ήττα σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος από το 2003 (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2) και το χειρότερο έβγαλαν στην επιφάνεια τα πολλά ζητήματα που έχει η ομάδα του Λουτσέσκου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce84wcr3txtd-sf)


Μία… άλλη, «ξένη» στο 100%, ενδεκάδα από Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τρεις κομβικές αλλαγές στην ενδεκάδα με την οποία παρέταξε τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα του νέου πρωταθλήματος.

Καταρχήν δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας. Και οι 11 ήταν ξένοι, ενώ οι απουσίες και η επιβάρυνση από τις εθνικές ομάδες έφεραν τους Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο και Σίντζι Καγκάβα στο αρχικό σχήμα.

Κλείσιμο
Ο Σέρβος «πορτιέρο» ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα από την στιγμή που ο Λουτσέσκου επέστρεψε στην Τούμπα, αφήνοντας μετά τα πρώτα τέσσερα επίσημα παιχνίδια τον Πασχαλάκη στον πάγκο, ενώ και για τον Βραζιλιάνο μέσο ήταν η πρώτη παρουσία (αντί του Κούρτιτς) στους βασικούς του «Δικεφάλου», μετά τον σοβαρό μυϊκό τραυματισμό στα μέσα του καλοκαιριού.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είπε να δώσει μια ευκαιρία στον Σίντζι Καγκάβα και παράλληλα να τον επιβραβεύσει για την εικόνα του στις προπονήσεις, με τα τρία τελευταία αποκτήματα (Ακπομ, Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα) να μένουν στον πάγκο και οι Εσίτι, Λύρατζης εκτός «20αδας».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στην Τούμπα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με σημαντική απουσία για τον Ηρακλή Μεταξά αυτή του Φαμπρίτσιο Μπρένερ (υποβλήθηκε σε μια μικροεπέμβαση στο χέρι). Ο ομογενής τεχνικός επέμενε στο 4-4-2, ένα σχήμα που δοκίμασε σε όλα τα φιλικά παιχνίδια, με τους Κόντε και Περέα να έχουν την εντολή να βάλουν δύσκολα στους αμυντικούς του «Δικεφάλου».

Αναμενόμενη κατοχή, έλειψε η ένταση από τον ΠΑΟΚ
Η εικόνα των πρώτων είκοσι λεπτών ήταν η αναμενόμενη, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους περισσότερη ώρα, ωστόσο αυτή η υπεροχή δεν μπορούσε να μεταφραστεί σε κάτι περισσότερο, με τους «ασπρόμαυρους» να δείχνουν μια αδυναμία να δημιουργήσουν κάτι καλό, ειδικά από τον άξονα.

Ο Σβαμπ είδε τον Σάλιακα να σταματάει την μπάλα πάνω στη γραμμή (23’) στην καλύτερη στιγμή από στατική φάση των γηπεδούχων, δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι σκόραραν, αλλά το γκολ του Σνάιντερ σωστά δεν μέτρησε καθώς η μπάλα είχε βγει ολόκληρη στο γύρισμα του Περέα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce822057wysh-sf)


Αν κάτι έλειπε από τον ΠΑΟΚ ήταν η ένταση στο παιχνίδι του. Καλή η κατοχή της μπάλας, αλλά η άμυνα του ΠΑΣ δεν είχε «νιώσει», με εξαίρεση μια-δύο στιγμές, ιδιαίτερη πίεση. Μια από αυτές ήταν το σουτ του Σφιντέρσκι (41’), που εξουδετέρωσε ο Λοντίγκιν.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν την κυριαρχία, ωστόσο οι λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε στα πρώτα 45 λεπτά σταμάτησαν στο «τείχος» των φιλοξενούμενων, που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα ατομικά λάθη των παικτών του Λουτσέσκου, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ευκαιρία του Σνάιντερ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce82dr6r74ix-sf)


Το γκολ δεν ερχόταν παρά την πίεση του ΠΑΟΚ
Η Τούμπα ζεστάθηκε μετά το νέο σουτ του Σφιντέρσκι, που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών φτάνοντας τις πέντε τελικές προσπάθειες, με τον Καγκάβα να αγγίζει το 1-0 στο 60ο λεπτό, αλλά η… στραβοκλωτσιά του Ιάπωνα στην τελευταία ενέργεια στο ματς έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο χορτάρι Κούρτιτς και Μιτρίτσα, με τον ΠΑΟΚ να αυξάνει την πίεση στην προσπάθεια του να φτάσει στο γκολ. Ο χρόνος είχε αρχίσει να εξαντλείται και να προκαλεί τεράστιο άγχος στους «ασπρόμαυρους». Ο Μουργκ απείλησε με στημένη μπάλα (74’), το μονότερμα συνεχιζόταν δίχως αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους που έπαιξαν και με δύο επιθετικούς μετά την είσοδο του Άκπομ.

Ο Κόντε δεν συγχώρεσε το λάθος του Ζίβκοβιτς
Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά το τραγικό λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο 86ο λεπτό, όταν ο Σέρβος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά στο γύρισμα του Κρέσπο με το κεφάλι. Ο πολύπειρος Κόντε το… μυρίστηκε μπήκε στη φάση και με σουτ την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και μετά στα «ασπρόμαυρα» δίχτυα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce83nuwuwnmh-sf)


MVP: Ο Πέδρο Κόντε επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα και επέστρεψε με τον γνωστό τρόπο: γκολ!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Σνάιντερ έκανε μεγάλο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, το ίδιο και το κεντρικό δίδυμο Κάργα-Εραμούσπε, που έσβησαν τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις για τον ΠΑΟΚ που είχε σε τραγική βραδιά όλους τους παίκτες του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce83zoy3f7nd-sf)


Η ΓΚΑΦΑ: Ένα ακόμη ατομικό λάθος του Ζίβκοβιτς κόστισε ακριβά στον ΠΑΟΚ στο φινάλε του αγώνα, τραγικό λάθος που ξεκίνησε από τον Κρέσπο και δεν το συγχωρέσε ο πολύπειρος Κόντε.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Διαμαντόπουλος σωστά στο 13ο λεπτό δεν είδε να υπάρχει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κάργα πάνω στον Τέιλορ. Υπήρχε όμως φάουλ καθώς ο αρχηγός του ΠΑΣ πάτησε τον Βραζιλιάνο εκτός περιοχής στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 25’ ακυρώθηκε σωστά το γκολ του ΠΑΣ, καθώς η μπάλα στο γύρισμα του Περέα έχει βγει ολόκληρη εκτός των γραμμών. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει για χέρι του Εραμούσπε στο ξεκίνημα της φάσης του 0-1.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΣ σόκαρε τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Και το έκανε με πανέξυπνο τρόπο αρπάζοντας την ευκαιρία που του έδωσε απλόχερα ο Ζίβκοβιτς στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η Τούμπα αποδοκίμασε στο τέλος και αυτό είναι ένα πρώτο «μήνυμα» προς τους παίκτες του Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75’ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (61’ Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ (75’ Άκπομ), Καγκάβα (61’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (89’ Λώλης), Περέα (79’ Μορέιρα), Κόντε (90’ Μιλιντσεάνου).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μετά τις επιτυχημένες συστάσεις του Αργύρη Γιαννίκη, ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να κάνει το ίδιο φέτος με έναν άλλο προπονητή από τη Γερμανία, τον Ηρακλή Μεταξά, που κάνει ντεμπούτο στην Τούμπα.
Η ομάδα της Ηπείρου έκανε πολύ καλή πορεία πέρσι και στην κανονική διάρκεια τερμάτισε στην όγδοη θέση. Στα play-outs δεν είχε ανάλογη πορεία, καθώς έχασε τα πέντε από τα επτά παιχνίδια και έπεσε μια θέση, για να βρεθεί στην ένατη. Στο τέλος το βάρος έπεσε στο Κύπελλο, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στα ημιτελικά και έδωσε μάχη εκεί με τον Ολυμπιακό.

Για τέταρτη φορά στη σειρά ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινάει το πρωτάθλημα με εκτός έδρας παιχνίδι. Το 2017 νίκησε στην Τρίπολη, το 2018 έχασε από την ΑΕΚ και το 2020 πήρε ισοπαλία από τον Άρη. Αυτή η ήττα από την ΑΕΚ είναι και η μοναδική φορά που έχασε ο ΠΑΣ στην πρεμιέρα, στις 10 εμφανίσεις του στη Super League. Στα υπόλοιπα παιχνίδια μετράει τρεις νίκες και έξι ισοπαλίες.

Το πρόγραμμα
12.09.2021: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα
18.09.2021: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
23.09.2021: Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης