US Open, Σάκκαρη-Ραντουκάνου 0-2 σετ (1-6, 4-6): Δεν τα κατάφερε η Μαρία

US Open, Σάκκαρη-Ραντουκάνου 0-2 σετ (1-6, 4-6): Δεν τα κατάφερε η Μαρία

Η 18χρονη Έμα Ραντουκάνου, μόλις στο 2ο Grand Slam της καριέρας της, έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε στον τελικό του US Open όπου  θα αντιμετωπίσει την 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ - Η Μαρία δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να βγάλει τον καλό της  εαυτό και έχασε δίκαια

sakkari_usopen_semis__xr
Το όνειρο της συμμετοχής σ' έναν τελικό Grand Slam έμεινε όνειρο για τη η Μαρία Σάκκαρη η οποία έπεσε κι αυτή θύμα έκπληξης χάνοντας με 2-0 σετ (6-1, 6-2) από την απίθανη 18χρονη Βρετανίδα Έμα Ραντουκάνου στον ημιτελικό του US Open.

Όπως και στο Παρίσι (κόντρα στην Κρεϊτσίκοβα), έτσι και στη Νέα Υόρκη ο αγώνας με τη νεαρή Βρετανίδα έμοιαζε ως ιδανική ευκαιρία για τον ιστορικό πρώτο τελικό στην καριέρα της, όμως η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας εξελίχθηκε εφιαλτικά!

Η Ραντουκάνου, η οποία ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά του τουρνουά και προκρίθηκε στον τελικό χωρίς να έχει χάσει σετ, έβγαλε απίστευτη ενέργεια στο γήπεδο και φαινόταν να έχει έτοιμη απάντηση για οποιοδήπτε... ερώτημα της έθετε η Μαρία. Κι όσο αυτό συνεχίζονταν, τόσο μεγάλωνε και η πίεση χωρίς επί της ουσίας να βρει... φάρμακο.

Παρά τον αποκλεισμό της η Μαρία από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που είναι η καλύτερη στην οποία έχει βρεθεί ποτέ Ελληνίδα τενίστρια.


Στο πρώτο γκέιμ η Μαρία οδήγησε σε όλα τα ράλι τη Ραντουκάνου να κάνει λάθος και είχε διπλό μπρέικ πόιντ, όμως όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά είδε τη νεαρή Βρετανίδα έκανε η ίδια το μπρέικ!

Η Ραντουκάνου κράτησε το σερβίς της και εκμεταλλευόμενη το κακό πρώτο σερβίς της Σάκκαρη έκανε η ίδια το μπρέικ φτάνονας στο 0-2. Η Μαρία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, ξεκίνησε εντυπωσιακά στο τρίτο γκέιμ όπου προηγήθηκε με 0-40, όμως έχασε συνολικά 4 μπρέικ πόιντ (7 μαζί μ' αυτό στο πρώτο) με την Βρετανίδα να είναι πραγματικά εντυπωσιακή...

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο επόμενο γκέιμ όπου η Μαρία προηγήθηκε με 40-30, όμως χωρίς να πιέζει από τη γραμμή του σερβίς είχαμε το 2ο μπρέικ για το 0-4. Η Σάκκαρη πλέον ήταν πιεσμένη ψυχολογικά και το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει ένα γκέιμ για να κλείσει το σετ στο 1-6!

Κλείσιμο


Στο δεύτερο σετ φάνηκε κάτι να αλλάζει όταν η Μαρία πήρε το πρώτο γκέιμ χωρίς να δώσει πόντο, σερβίροντας πραγματικά καλά, αλλά η βελτίωση ήταν παρωδική. Η Ραντουκάνου πήρε τα τρία επόμενα γκέιμ, κάνοντας πολύ νωρίς το μπρέικ και αυξάνοντας την πίεση προς την Σάκκαρη η οποία βρέθηκε στο επόμενο γκέιμ στο 15-40 όμως αντιδρώντας σωστά μπόρεσε να μειώσει σε 2-3 και να γεννήσει ελπίδες.





Η Μαρία κατάφερε να «σβήσει» τρία μπρέικ πόιντς στο 3-4, όμως ήταν φανερό πως δεν ήταν ο εαυτός της. Δεν μπορούσε να βγάλει ενέργεια στα χτυπήματα της, είχε πολύ κακό ποσοστό στο πρώτο σερβίς και εξίσου κακές αντιδράσεις στα σερβίς της Ραντουκάνου η οποία δεν απογοητεύτηκε όταν η Σάκκαρη μείωσε σε 4-5 και με εξαιρετικό σέρβις γκέιμ έκλεισε τον αγώνα και τσέκαρε το εισιτήριο για τον πιο... νεανικό τελικό στην ιστορία των Grand Slam από to 1999 (όταν φιναλίστ ήταν οι Μαρτίνα Χίγκινς, Σερένα Γουίλιαμς) καθώς αντίπαλος της θα είναι το ξημέρωμα του Σαββάτου η 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ.



Κι η Ραντουκάνου έγινε η πρώτη τενίστρια στην ιστορία, η οποία αν και προερχόμενη από τα προκριματικά κατάφερε να φτάσει στον τελικό ενός τουρνουά Grand Slam...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης