Υπόθεση Σεμέδο: Η δικογραφία λέξη προς λέξη λέει την αλήθεια

Υπόθεση Σεμέδο: Η δικογραφία λέξη προς λέξη λέει την αλήθεια

Τα κενά και οι αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο γυναικών που οδήγησαν στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος - Αρνείται τις κατηγορίες ο ποδοσφαιριστής

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
semedo-dikografia_xr
Μια δικογραφία με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε θρίλερ και με «πλοκή» που θα ζήλευε και ο πλέον ευφάνταστος σεναριογράφος, καλούνται να «αποκρυπτογραφήσουν» τις προσεχείς εβδομάδες οι δικαστικές αρχές που χειρίζονται την καταγγελία της 17χρονης κοπέλας για βιασμό της από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο και έναν 40χρονο Νιγηριανό μάνατζερ καλλιτεχνών.

Η τόσο λεπτή και ευαίσθητη αυτή υπόθεση, δεδομένου ότι αφορά σεξουαλική κακοποίηση και δη ανήλικης, μετά και τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων και την επικείμενη ολοκλήρωση της ανάκρισης θα διαβιβαστεί σε Δικαστικό Συμβούλιο. Οι δικαστές-μέλη του συμβουλίου θα αποφασίσουν με βούλευμά τους αν οι δύο κατηγορούμενοι για το κακούργημα του ομαδικού βιασμού σε βάρος της νεαρής γυναίκας θα παραπεμφθούν σε δίκη και κυρίως, αν παραπεμφθούν, για ποια αδικήματα θα καθίσουν στο σκαμνί.

Το έργο του Δικαστικού Συμβουλίου, ωστόσο, όπως τουλάχιστον έχει διαφανεί μέχρι στιγμής από την τροπή που έλαβε η ανάκριση, μάλλον θα είναι επίπονο. Οι δικαστές, από τη μια πλευρά, θα πρέπει να σταθμίσουν την καταγγελία της νεαρής γυναίκας για βιασμό και από την άλλη καλούνται να ζυγίσουν τα κενά και τις αντιφάσεις που αναδείχθηκαν από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις των δύο νεαρών πρωταγωνιστριών της υπόθεσης, ήτοι της καταγγέλλουσας και κυρίως της 16χρονης φίλης της.

semedo-dikografia_thema__3_
O Ρούμπεν Σεμέδο στην απολογία του αρνήθηκε όσα του προσάπτει η 17χρονη κοπέλα.

Αυτές, άλλωστε, οι αντιφάσεις, καθώς και άλλα στοιχεία που προσκομίστηκαν από την πλευρά των δύο κατηγορουμένων, οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση να αφήσουν ελεύθερους τους δύο άνδρες μετά τις απολογίες τους με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Συγκεκριμένα, στον μεν ποδοσφαιριστή ο μόνος όρος που επιβλήθηκε ήταν αυτός της εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ, στον δε μάνατζερ επιβλήθηκε επίσης εγγυοδοσία ύψους 5.000 ευρώ και επιπλέον ο όρος της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Αυτό που θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης είναι αν οι δύο κατηγορούμενοι συνευρέθηκαν με τη 17χρονη με τη συναίνεσή της ή όχι. Πρόκειται για ισχυρισμό που προέβαλλαν τόσο ο Σεμέδο όσο και ο 40χρονος ενώπιον της ανακρίτριας, τον οποίο όμως αντικρούει η νεαρή γυναίκα, η οποία στην προανακριτική της κατάθεση κατήγγειλε ξεκάθαρα βιασμό της και από τους δύο άνδρες, δηλώνοντας όμως ότι «με τον Σεμέδο δεν θυμάμαι ακριβώς πώς έγινε». Η υπόθεση, ωστόσο, περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από την κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια η 16χρονη φίλη της καταγγέλλουσας, η οποία ήταν μαζί της στο σπίτι του ποδοσφαιριστή στη Γλυφάδα, λίγο μετά τις 04.30 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Η μοναδική, λοιπόν, τρόπον τινά αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων (σ.σ.: αναφέρει ότι βρισκόταν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή εκείνο το βράδυ, αλλά όχι και στο δωμάτιο όπου ήταν η καταγγέλλουσα), κατάθεσε στην ανακρίτρια πως αν πίστευε ότι ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είχε βιάσει τη φίλη της τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, δεν θα του έστελνε το απόγευμα της ίδιας κιόλας ημέρας μήνυμα ζητώντας του να βγει ξανά μαζί τους για διασκέδαση σε μπαρ της Γλυφάδας. Ούτε όμως, όπως αναφέρει η μάρτυρας, η καταγγέλλουσα και φίλη της τη ρώτησε για το πώς θα βρίσκονταν εκ νέου με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που της έκανε. Μάλιστα η εν λόγω μάρτυρας, που έχει καταθέσει ότι η ίδια εκείνο το βράδυ είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με τον Σεμέδο, υποστήριξε πως η φίλη της «δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί με τους δύο κατηγορουμένους, αλλά για τον Νιγηριανό θυμόταν ότι σίγουρα δεν το ήθελε».

Από την πλευρά της, ωστόσο, η 17χρονη καταγγέλλουσα στην προανακριτική της κατάθεση περιγράφει μια ζοφερή νύχτα στο σπίτι του ποδοσφαιριστή. Οπως λέει, πρώτα μπήκε στο δωμάτιο όπου κοιμόνταν και τη βίασε ο 40χρονος Νιγηριανός και κατόπιν ο ποδοσφαιριστής. «Ενιωθα σαν να παραβιάζουν, γενικά ήταν πολύ άσχημο, ειδικά την πρώτη φορά, επειδή κοιμόμουν και ξύπνησα», είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς η νεαρή κοπέλα, παρουσία ψυχολόγου. «…Μετά θυμάμαι να κλαίω και να μου λέει (σ.σ.: ο Σεμέδο) “το ήθελες”, “you wanted, you wanted” κι εγώ του έλεγα “no, no”… Hταν πολύ άσχημο, επειδή θυμάμαι ο Σεμέδο να με βάζει για ύπνο τη δεύτερη φορά, να μου δίνει ένα αρκουδάκι της κόρης του που είχε, ένα μεγάλο, και να μου λέει “πέσε κοιμήσου με αυτό, πάρ’ το αγκαλίτσα δεν έγινε κάτι” και μετά να μπαίνει και να κάνει το ίδιο πράγμα. Μπήκε και κλείδωσε την πόρτα. Δηλαδή μπήκε για να κάνει αυτό το πράγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η νεαρή γυναίκα.

Oι ισχυρισμοί

Κλείσιμο
Μέσα από τα στοιχεία της δικογραφίας που καταγράφει το «ΘEMA» ξετυλίγονται τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου και αποκαλύπτεται ο τρόπος που οι δύο κοπέλες βρέθηκαν να διασκεδάζουν επί ώρες με τους δύο κατηγορούμενους τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Πρώτα συναντήθηκαν μαζί τους σε μπαρ της Γλυφάδας, στη συνέχεια πήγαν όλοι μαζί σε άλλο κέντρο διασκέδασης στον Ωρωπό και κατόπιν κατέληξαν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή. Εντέλει, τα δύο κορίτσια αποχώρησαν από την οικία του Σεμέδο, μετά τις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

«Την Παρασκευή 27.8.2021 το βράδυ είχα πάει στο σπίτι της φίλης μου στον Βύρωνα. Ψάχναμε να βρούμε τι θα κάνουμε κι εγώ έστειλα στο Instagram μήνυμα στο Σεμέδο τον ποδοσφαιριστή, τον οποία είχα συναντήσει από κοντά άλλη μια φορά. Του έστειλα λοιπόν πού βρίσκεται, αν ήταν να κάνουμε κάτι όλοι μαζί και μου είπε ότι βρίσκεται σε ένα μπαρ στη Γλυφάδα…», αναφέρει στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η 16χρονη φίλη της καταγγέλλουσας για να συνεχίσει: «Του είπα να πάμε και εγώ με τη φίλη μου και έτσι καλέσαμε ταξί και ξεκινήσαμε για Γλυφάδα. Τότε του έστειλα ότι ξεκινάμε και μου είπε τότε ότι βρίσκεται σε άλλο μαγαζί στη Γλυφάδα. Περίπου την 00.30 της 28.8.2021 φτάσαμε, και ξανάστειλα στον Σεμέδο ο οποίος μου είπε ότι φτάνει σε δυο λεπτά, και μου είπε να ψάξουμε να βρούμε τον Jeff (σ.σ.: πρόκειται για τον 40χρονο μάνατζερ). Αφού τον βρήκαμε καθίσαμε εκεί όπου βρίσκονταν και ένας φίλος του με το όνομα (…) και λίγο αργότερα ήρθε και ο Σεμέδο. Υστερα είπαν να πάμε σε ένα κλαμπ στον Ωρωπό, όπου και πήγαμε…».

Στο κλαμπ στον Ωρωπό, η παρέα, όπως περιγράφει η 16χρονη, συνάντησε και «άλλα 6-7 άτομα» που κάθισαν στο τραπέζι τους. «Ηπιαμε σαμπάνια και κάναμε ναργιλέ και κάποια στιγμή η φίλη μου άρχισε να μην είναι σε καλή κατάσταση. Περί ώρα 5 θα φεύγαμε, ο Σεμέδο ήθελε να ταΐσει τα σκυλιά και είπαμε να πάμε όλοι μαζί στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπως και κάναμε. Η φίλη μου δεν ήταν καλά και ξάπλωσε στον καναπέ. Ο Σεμέδο βρισκόταν στη κουζίνα εγώ με τον Jeff στην τραπεζαρία κάναμε ναργιλέ και η φίλη μου ήταν στον καναπέ. Ο Σεμέδο την πήρε τότε αγκαλιά και την πήγε στο δωμάτιο να τη βάλει να ξαπλώσει. Μετά από πέντε λεπτά πήγα να δω πως είναι και την είδα να φιλιέται με τον Σεμέδο και όταν με είδε γύρισε πλευρό για να κοιμηθεί».

semedo-dikografia_thema__1_

«Το έκανε για να με εκδικηθεί»

Στο σημείο αυτό η 16χρονη υποστηρίζει πως ρώτησε τη φίλη της τι συνέβη ακριβώς με τον 40χρονο κι εκείνη, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, της είπε ότι «το έκανε για να με εκδικηθεί γιατί είχε δει να με αγγίζει ο Jeff». Κατόπιν, όπως κατάθεσε η μάρτυρας, η ίδια πήγε σε άλλο δωμάτιο με τον ποδοσφαιριστή για να «συζητήσουν και να ξαπλώσουν». Τότε, όμως, ο Σεμέδο βγήκε για λίγο από το δωμάτιο και όταν επέστρεψε της είπε ότι o Jeff είχε ξαπλώσει με τη φίλη της.

Η μάρτυρας περιγράφει στη συνέχεια, τα εξής: «Μετά από περίπου 15 λεπτά η φίλη μου ήρθε στο δωμάτιο που ήμουν με τον Σεμέδο κλαίγοντας και έλεγε “δεν ήθελα, με βίασε του είπα να σταματήσει, δεν ήθελα”. Τότε ο Σεμέδο έφυγε από το δωμάτιο και ήρθε ο Jeff και έλεγε πως η φίλη μου ήθελε να γίνει. Ο Jeff αποχώρησε από το σπίτι κατά τις 6 παρά. Μείναμε οι τρεις μας εγώ προσπαθούσα να την ηρεμήσω. Τότε ο Σεμέδο είπε ότι ήθελε να πάει με τη φίλη μου στο άλλο δωμάτιο να μιλήσει όπως και έγινε. Μετά από δύο λεπτά πήγα κι εγώ στο άλλο δωμάτιο να δω τι κάνουν και εκείνη ήταν καθισμένη στα πόδια του Σεμέδο και έκλαιγε και ο τελευταίος μου, είπε να βγω έξω καθώς δεν είχαν τελειώσει τη συζήτηση. Μετά από λίγο βγήκε από το δωμάτιο, εγώ πήγα να δω τη φίλη μου, η οποία είχε ηρεμήσει λίγο και κοιμήθηκε. Πήγα κι εγώ στο δωμάτιο του Σεμέδο να ξαπλώσουμε και εκείνος κοιμήθηκε. Περίπου στις 8.20 αυτός σηκώθηκε, καθώς είχε προπόνηση όπως είπε (….). Βγήκα από το δωμάτιο και άρχισα να τον ψάχνω σε όλο το σπίτι χωρίς να τον βρίσκω. Πήγα να δω στο δωμάτιο που κοιμόταν η φίλη μου και η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Αρχισα να χτυπάω και δεν απαντούσε κανείς. Ξαναχτυπάω και την άκουσα να φωνάζει “άσε με, φύγε”. Oταν τη ρώτησα αν είναι όλα καλά δεν απαντούσε. Τότε άκουσα θόρυβο στο άλλο δωμάτιο και όταν πήγα είδα τη σκιά του Σεμέδο, ο οποίος βρίσκονταν έξω από το δωμάτιο, με είδε και έφυγε».

Η μάρτυρας περιγράφει στη συνέχεια ότι κατάφερε να μπει στο δωμάτιο όπου βρισκόταν η φίλη της, αφού ο ποδοσφαιριστής ξεκλείδωσε την πόρτα. «Εκλαιγε και μου είπε “ούτε με αυτόν ήθελα”. Τη ρώτησα τι έγινε και μου είπε ότι ενώ κοιμόταν ήρθε μέσα ο Σεμέδο και έγινε η πράξη. Τη ρώτησα γιατί δεν αντέδρασε με κλωτσιές ή τα χέρια της σε καμία από τις δύο φορές και μου είπε ότι δεν μπορούσε, παρά μόνο φώναζε. Εγώ ξαναπήγα στο άλλο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο Σεμέδο για να τον ρωτήσω τη διεύθυνση του σπιτιού για να καλέσω ταξί και να φύγουμε. Αυτός δεν μου είπε και έφυγε από το σπίτι. Αφού έφυγε. μου έστειλε μήνυμα λέγοντας “δεν είναι αυτό που νομίζεις” και του απάντησα “είναι χειρότερο από αυτό” και τότε μου απάντησε “δεν θα το ξανακάνω, ήταν λάθος, συγγνώμη”», κατέθεσε η μάρτυρας προανακριτικά, σημειώνοντας ότι εκείνη και η φίλη της έφυγαν από το σπίτι του ποδοσφαιριστή στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου και αφού ο κατηγορούμενος είχε πληκτρολογήσει στο κινητό της τη διεύθυνση του σπιτιού του για να έρθει ταξί. Η μάρτυρας αναφέρει πως όση ώρα βρίσκονταν με τη φίλη της στο ταξί εκείνη της έλεγε πως δεν μπορούσε να αντιδράσει γιατί ήταν χάλια παρά μόνο φώναζε. Οπως ακόμη υποστήριξε η φίλη της, της είπε ότι της άρεσε ο Σεμέδο αλλά δεν ήθελε να γίνει κάτι.

semedo-dikografia_thema__2_
O Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αποχωρεί από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Η καταγγελία

Από την πλευρά της η 17χρονη στη δική της κατάθεση στους αστυνομικούς, κατά την οποία περιγράφει τον βιασμό της, παρουσία ψυχολόγου, αναφέρει πως συναντήθηκε με τους δύο κατηγορούμενους κατόπιν πρόσκλησης της φίλης της. «Μου είπε είναι κάτι φίλοι μου, άμα θέλεις έλα και πήγαμε», λέει χαρακτηριστικά για να περιγράψει στη συνέχεια πως όλοι μαζί βρέθηκαν στον Ωρωπό κατόπιν πρόσκλησης του Jeff, μάνατζερ του 34χρονου καλλιτέχνη Mad Clip, o όποιος εκείνο το βράδυ, λίγα δηλαδή 24ωρα προτού χάσει τη ζωή του σε τροχαίο, τραγουδούσε στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Εκεί στο μπαρ του Ωρωπού η παρέα διασκέδαζε και «πέρναγε τέλεια», με την καταγγέλλουσα να καταθέτει πως «χορεύαμε, πίναμε και ήταν όλα μια χαρά» καθώς και ότι δεν υπήρξε κάποιο γεγονός που να την κάνει να νιώσει άβολα ή να φοβηθεί. «Μετά πήγαμε στο σπίτι είχα πιει, δεν ήμουν καλά και πήγα για ύπνο» αναφέρει η 17χρονη και εν συνεχεία καταθέτει πως στο δωμάτιό της κάποια στιγμή μπήκε ο 40χρονος. «Με ξύπνησε και άρχισε να με ενοχλεί και εγώ του έλεγα “όχι, όχι, όχι” και με βίασε κανονικά κι εγώ συνέχισα να του λέω “όχι, όχι άσε με”. Hταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα», λέει η κοπέλα και προσθέτει: «Aνοιξε ο Σεμέδο την πόρτα, μας είδε και την ξανάκλεισε και μετά εγώ σε κάποια φάση βγήκα έξω από το δωμάτιο και άρχισα να κλαίω πάρα πολύ και μου έλεγε ο Σεμέδο “σας είδα και το ήθελες” και έκλαιγα με λυγμούς και του έλεγα “όχι”».

Η καταγγέλλουσα λέει στη συνέχεια στους αστυνομικούς πως μετά από αυτό το γεγονός επικοινώνησε με δύο φίλους της να την πάρουν από το σπίτι του ποδοσφαιριστή, αλλά ο ένας εξ αυτών της είπε ότι δεν καταλαβαίνει τι του λέει - «Δεν ξέρω τι έχεις πιει, δεν ξέρω τι κάνεις, δεν καταλαβαίνω», ήταν η απάντησή του. Αντίθετα, η άλλη φίλη της, στην οποία έστειλε, όπως λέει, μήνυμα, προσφέρθηκε να της καλέσει ταξί για να φύγει. Ωστόσο, η ίδια δεν θέλησε να φύγει για να μην αφήσει μόνη της τη φίλη της και στη συνέχεια ξανακοιμήθηκε. Τότε, σύμφωνα με την κατάθεσή της, μπήκε στο δωμάτιο ο ποδοσφαιριστής, «κλείδωσε την πόρτα και έκανε το ίδιο πράγμα».

Η κοπέλα υποστηρίζει ότι του ζητούσε να σταματήσει με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο, όπως έκανε νωρίτερα και με τον 40χρονο, αλλά κανείς από τους δύο άνδρες δεν την άκουγε.

Εξω από το δωμάτιο ήταν η 16χρονη φίλη της, αλλά «δεν μπορούσε να μπει γιατί ήταν κλειδωμένα». Στη συνέχεια της κατάθεσής της η νεαρή γυναίκα αναφέρει: «Μετά σηκώθηκα από το κρεβάτι όπως μπορούσα, ήταν και οι δυο ψηλοί, έφυγα και ξεκλείδωσε την πόρτα ο Σεμέδο και βγήκα έξω και πήγα και κάθισα στο μπαλκόνι». Εχοντας πλέον φύγει από το σπίτι της Γλυφάδας, το απόγευμα του Σαββάτου, και ευρισκόμενες μέσα στο ταξί, οι δύο κοπέλες συζήτησαν τα γεγονότα.

Η καταγγέλλουσα καταθέτει πως η φίλη της κατάλαβε ότι όλα έγιναν παρά τη θέλησή της καθώς μέσα στο ταξί της είπε: «Συγγνώμη εγώ φταίω που σε έφερα εδώ πέρα».

«Ντρέπομαι λίγο, νιώθω ότι φταίω επειδή ήπια», είπε η κοπέλα στους αστυνομικούς, περιγράφοντας τα συναισθήματά της μετά τα όσα κατήγγειλε. «Πιστεύω ότι άμα δεν είχα πιει, δεν είχα πέσει για ύπνο και ήμουν λίγο πιο καλά, μπορεί να μην είχε γίνει τίποτα από όλα αυτά. Ντρέπομαι και για τη μαμά μου που το έμαθε, δεν ήθελα να το μάθει», προσθέτει.

Κατάθεση στους αστυνομικούς έδωσε και η μητέρα της 17χρονης, η οποία ανέφερε ότι την περασμένη Κυριακή είδε την κόρη της να μην είναι σε πολύ καλή κατάσταση. «Μου βγήκε αυθόρμητα να της πω ότι εγώ και η νονά της χακάραμε το κινητό της και ξέρουμε τι έχει κάνει η ίδια. Εκείνη τότε με ρώτησε σαν να ντρέπεται “Διάβασες αυτά που είπα;”. Εγώ της απάντησα καταφατικά και όταν άρχισα να τη ρωτάω τι έχει γίνει μου είπε ότι τη βιάσανε», είπε στους αστυνομικούς η μητέρα της κοπέλας. Μετά την παραδοχή αυτή της κόρης προς τη μάνα ακολούθησε η καταγγελία στο Aστυνομικό Tμήμα Βύρωνα και κατόπιν η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

semedo-dikografia_thema__4_
Ο Ρούμπεν Σεμέδο με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας

Σεμέδο: «Υπήρχε συναίνεση»

«Με την καταγγέλλουσα είχα πράγματι σεξουαλική επαφή η οποία υπήρξε αποτέλεσμα κοινής επιθυμίας μας», υποστήριξε από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, αρνούμενος κατηγορηματικά την κατηγορία του ομαδικού βιασμού της νεαρής γυναίκας. «Την Παρασκευή 27.8.2021 βραδινές ώρες δέχθηκα μήνυμα στην εφαρμογή του instagram από την (σ.σ.: αναφέρει το όνομα της φίλης της καταγγέλλουσας). Την εν λόγω κοπέλα την είχα γνωρίσει σε προγενέστερο χρόνο όταν αυτή ζήτησε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι που βρισκόμουν με άλλους ποδοσφαιριστές», αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ο Σεμέδο και επικαλούμενος, μάλιστα, την κατάθεση της 16χρονης ανέφερε ότι οι δύο κοπέλες του είχαν πει ότι είναι 18 ετών.

«Αφού φύγαμε από τον Ωρωπό ήρθαν σπίτι μου για φαγητό. Μόλις φτάσαμε εγώ μαγείρεψα στην κουζίνα και γευματίσαμε όλοι μαζί», κατάθεσε ο Σεμέδο και υποστήριξε πως ο ίδιος μετέφερε τη 17χρονη στο υπνοδωμάτιο για να κοιμηθεί. «Λίγο αργότερα πήγα στο δωμάτιο που βρισκόταν, γιατί δεν άκουγα κανέναν στο σαλόνι. Εκεί την είδα να φιλιέται με τον συγκατηγορούμενό μου. Δεν αντιλήφθηκα να κλαίει. Εάν εξαναγκαζόταν σε συνουσία παρά τη θέλησή της, εντελώς διαφορετική θα ήταν η αντίδρασή της, πολύ μάλλον αφού η φίλη της παρέσχε την ευχέρεια χτυπώντας την πόρτα. Πλήρης επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η μεταξύ μας συνεύρεση έγινε με τη συναίνεσή της πιστοποιεί και το ότι με την αρχική της κατάθεση η ίδια ανέφερε ότι “δεν θυμάμαι ακριβώς, με τον Σεμέδο δεν θυμάμαι πώς έγινε ακριβώς…», αντέτεινε ακόμη ο ποδοσφαιριστής ενώπιον της ανακρίτριας.

Κατά τον κατηγορούμενο, οι δύο κοπέλες παρέμειναν στο σπίτι του μόνες τους, «με απόλυτη την ευχέρεια και την ελευθερία να αποχωρήσουν οποτεδήποτε ήθελαν» αφού, όπως λέει, ο ίδιος είχε φύγει από το σπίτι του, καθώς είχε ραντεβού με τον συμπαίκτη του Μοχάμεντ Ντρέγκερ. «Οταν επέστρεψα, καθίσαμε όλοι μαζί στο υπνοδωμάτιο και μου ζήτησαν να τους παραγγείλω φαγητό. Πράγματι, παρήγγειλαν από το κινητό μου μέσω του efood McDonalds. Εγώ εν συνεχεία αποκοιμήθηκα, ενώ περίπου στις 17.30, τα δυο κορίτσια έφυγαν με taxi beat», υπογραμμίζει.

semedo_dikografia_1

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Η παραμονή των δύο νεαρών γυναικών στο σπίτι του ποδοσφαιριστή για τόσες ώρες -και μάλιστα εν τη απουσία του- ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις παραμέτρους που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση να αφήσουν ελεύθερο τον Σεμέδο με μόνο όρο την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ. Το δύο αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό και με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που δεν εντόπισε κακώσεις και πρόσφατες ρήξεις στο σώμα της 17χρονης, λειτούργησαν υπέρ του ιδίου και του 40χρονου συγκατηγορύμενού του.

«Η απουσία μου και η απόλυτη και ακώλυτη ελευθερία τους να επιλέξουν τις κινήσεις τους και να επικοινωνήσουν με όποιον ήθελαν (είχαν διαθέσιμα τα κινητά τους τηλέφωνα) επιβεβαιώνει πλήρως την αλήθεια, ότι ουδέποτε λειτούργησα με τον τρόπο που περιγράφει η κατηγορία», είπε στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 27χρονος Πορτογάλος προσκόμισε και μήνυμα που έλαβε από άγνωστο σε εκείνον προφίλ στον λογαριασμό του στο Instagram, την Κυριακή 30 Αυγούστου και ώρα 21.50, σε χρόνο δηλαδή που, σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς ακόμη «δεν μπορούσε να γνωρίζει τη φερόμενη καταγγελία παρά μόνο η ίδια η κοπέλα που την έκανε». Το πρόσωπο αυτό έγραφε στον ποδοσφαιριστή πως αν δεν του δώσει 15.000 ευρώ θα πάει στη φυλακή επειδή συνευρέθηκε σεξουαλικά με την αδερφή του.

«Είναι προφανές», υποστήριξε στο υπόμνημά του ο 27χρονος, «ότι η καταγγέλλουσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τη μητέρα της και ενδεχομένως υπό την πίεση της τελευταίας, αλλά και αισθανόμενη εκτεθειμένη απέναντι στη φίλη της με την έννοια ότι ίσως θεωρήθηκε ότι λειτούργησε προδοτικά απέναντί της καθόσον εκείνη με γνώριζε από πριν και ίσως να της είχε εκδηλώσει το ερωτικό ενδιαφέρον της προς εμένα - και λόγω ενδεχομένως του νεαρού της ηλικίας της και της εξ αυτού ανωριμότητάς της επέλεξε να υποδυθεί τον ρόλο του θύματος προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της».

Ειδήσεις σήμερα:

Mad Clip: «Εγκληματική ενέργεια ο θάνατός του» καταγγέλλει ο παππούς του

Λαγουβάρδος: Διήμερο με βροχές Τετάρτη και Πέμπτη, πιθανότατα ισχυρές στην Εύβοια - Πότε αναμένεται βελτίωση

Κηδεία Θεοδωράκη: Συναινεί η οικογένεια στην ταφή του σπουδαίου Έλληνα στον Γαλατά Χανίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης