Βραζιλία-Αργεντινή: Η οριστική διακοπή του αγώνα λόγω... κορωνοϊού, οι κατηγορίες για πλαστογραφία και ο αντίλογος - Δείτε βίντεο

Βραζιλία-Αργεντινή: Η οριστική διακοπή του αγώνα λόγω... κορωνοϊού, οι κατηγορίες για πλαστογραφία και ο αντίλογος - Δείτε βίντεο

Τι προηγήθηκε και τι συνέβη με τους παίκτες των Τότεναμ και Άστον Βίλα - Τι δήλωσαν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών Βραζιλίας και Αργεντινής - Οργή Μέσι και «λάδι στη φωτιά» από τον γιο του Μπολσονάρου

brazil-argentina
Η αναμέτρηση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, Βραζιλία-Αργεντινή, αναβλήθηκε οριστικά χθες μετά την εισβολή των υγειονομικών Αρχών στο γήπεδο έπειτα από έξι λεπτά παιχνιδιού.

Το χάος που προκλήθηκε από τη βίαιη εισβολή και της Αστυνομίας οδήγησε την Συνομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής στην απόφαση να μην δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, τη στιγμή που πλέον τίθενται πολλά ερωτηματικά για την τύχη του αγώνα και σε ποιον θα πρέπει να δοθούν οι τρεις βαθμοί.



Τι προηγήθηκε

Δύο ώρες πριν από την έναρξη του ματς στο Σάο Πάουλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 η εθνική υγειονομική υπηρεσία της Βραζιλίας (Anvisa) ζήτησε την απέλαση των τεσσάρων διεθνών Αργεντινών: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Χιοβάνι Λο Τσέλσο, Κριστιάν Ρομέρο και Εμιλιάνο Μπουενδία.

αργεντινη_παικτες
Κλείσιμο


Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολο οποιοσδήποτε βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία ή τη Νότια Αφρική θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες
Δεν υπήρξε σύλληψη, η αποστολή με τους τέσσερις ταξίδεψε κανονικά για την Αρένα Κορίνθιανς.



H προθέρμανση συνεχίστηκε το ίδιο φυσιολογικά, το ματς ξεκίνησε στην προγραμματισμένη ώρα του.

Στο 4' άρχισε να διαπιστώνεται ένταση. Αστυνομικές και υγειονομικές αρχές επιχείρησαν να συλλάβουν τους Εμιλιάνο Μαρτίνες, Χιοβάνι Λο Τσέλσο, Κριστιάν Ρομέρο και Εμιλιάνο Μπουενδία, έτσι το ματς διεκόπη οριστικά στο 6'.



Τι συνέβη με τους παίκτες των Τότεναμ και Άστον Βίλα - Οι κατηγορίες και ο αντίλογος

Σύμφωνα με την (Anvisa) οι τέσσερις δήλωσαν ψευδή στοιχεία στο φυλλάδιο (το πλαστογράφησαν για την ακρίβεια) που υπογράφει κάθε ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη Βραζιλία με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό.

Tο Ηνωμένο Βασίλειο εμπίπτει στις χώρες (μαζί με Νότια Αφρική, Βόρεια Ιρλανδία και Ινδία) που έχουν αυστηρούς περιοριστικούς προορισμούς στις αφίξεις λόγω κορωνοϊού. Ουσιαστικά όσοι ξένοι μη Βραζιλιάνοι έχουν περάσει (επισκεφτεί ή διαμένουν μόνιμα) από αυτές τις χώρες τις τελευταίες 14 μέρες, δεν μπορούν να μπουν στη Βραζιλία.

Προφανώς και οι τέσσερις βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στην Premier League. Μόλις έγινε γνωστή η είσοδος των τεσσάρων Αργεντινών στη Βραζιλία, η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε να εκτίσουν υποχρεωτική καραντίνα ή να απελαθούν στην Αργεντινή με την κατηγορία παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ποιος είναι ο αντίλογος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA);

Τονίζει ότι η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής (Conmebol) επέτρεψε την είσοδο των τεσσάρων παικτών.

Η απάντηση των Βραζιλιάνων στο επιχείρημα των Αργεντινών;

Ότι οι νόμοι του κράτους είναι ανώτεροι από τους ποδοσφαιρικούς νόμους. H συνέχεια του ματς δεν θα δοθεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στις πειθαρχικές επιτροπές των Conmebol και UEFA...

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την αναδιάταξη του αγώνα με τους παίκτες της Αργεντινής να φεύγουν για να προετοιμαστούν για τον επόμενο προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου - εντός έδρας με τη Βολιβία την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου.

Η οριστική διακοπή και η θέση των προέδρων των δυο ομοσπονδιών

Περίπου μία ώρα μετά τη διακοπή του παιχνιδιού και ενώ οι παίκτες της Βραζιλίας συνέχιζαν την προπόνηση στο γήπεδο, το διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, Conmebol, ανακοίνωσε: «Με απόφαση του διαιτητή, ο αγώνας που διοργάνωσε η FIFA μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου διακόπτεται.

"Ο διαιτητής και ο επίτροπος του αγώνα θα υποβάλουν έκθεση στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA, η οποία θα καθορίσει τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. Αυτές οι διαδικασίες τηρούν αυστηρά τους ισχύοντες κανονισμούς."




"Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί όλα όσα ζήτησε ο ANVISA, από την πρώτη στιγμή, δεν εκπληρώθηκαν", δήλωσε ο Αντόνιο Μπάρα Τόρες, διευθυντής της ρυθμιστικής αρχής υγείας της Βραζιλίας Anvisa, στη βραζιλιάνικη τηλεόραση, σύμφωνα με το AFP.

"[Οι τέσσερις παίκτες] έπρεπε να παραμείνουν απομονωμένοι εν αναμονή της απέλασης, αλλά δεν συμμορφώθηκαν. Πήγαν στο γήπεδο και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, σε μια σειρά παραβιάσεων", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

"LOS 4 TENÍAN QUE QUEDARSE EN EL HOTEL": Antonio Barra Torres, director de ANVISA, en #EquipoF


Ο πρόεδρος της Βραζιλιάνικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Έντναλντο Ροντρίγκες επέκρινε τους υπαλλήλους υγείας για τον χρόνο της παρέμβασής τους.
«Λυπάμαι για όλους τους λάτρεις των σπορ που ήθελαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι στην τηλεόραση», δήλωσε στο βραζιλιάνικο Sportv. «Με όλο τον σεβασμό στην Anvisa, θα μπορούσαν να το είχαν λύσει νωρίτερα και να μην περίμεναν να ξεκινήσει το παιχνίδι».

Επίσημη θέση για το ζήτημα πήρε πάντως ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, Κλαούντιο Τάπια, ο οποίος κατηγόρησε τη Βραζιλία πως διέκοψε το ματς για αδιευκρίνιστους λόγους.

«Ήθελαν να διακόψουν το ματς για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζουμε. Όταν ένα παιχνίδι διακόπτεται από έναν εξωτερικό παράγοντα για τον οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα, τότε πρέπει να αναβληθεί» ήταν τα λόγια του.




Οργή Μέσι - «Λάδι στη φωτιά» απο τον γιο του προέδρου της Βραζιλίας

Οργισμένος με όσα συνέβησαν ήταν ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σταρ της Παρι Σεν Ζερμεν, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσαν να μας έχουν απομακρύνει πριν από τρεις ημέρες, όταν ήρθαμε στη Βραζιλία. Γιατί περίμεναν να ξεκινήσει το παιχνίδι για να το κάνουν αυτό; Αυτό είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή. Είναι ένα τσίρκο»!


Από την άλλη προκλητικός εμφανίστηκε ο γιος του Μπολσονάρου, Φλάβιο, ο οποίος έριξε λάδι στη φωτιά και χαρακτήρισε... απατεώνες τους Αργεντινούς.

«Οι Αργεντινοί είναι... απατεώνες. Ήξεραν ότι έπαιξαν με τη βραζιλιάνικη νομοθεσία. Εμπόδισαν την υγειονομική υπηρεσία να δράσει και σα μην έφτανε αυτό, πήραν στην αποστολή τέσσερις παίκτες από την Αγγλία. Η αστυνομία πρέπει να ερευνήσει ποιος δεν τήρησε τα προληπτικά μέτρα και πρέπει να η Αργεντινή να τιμωρηθεί σκληρά» τόνισε ο γιος του ισχυρού άνδρα της Βραζιλίας. Βέβαια, το γεγονός πως μπήκε αστυνομία και υγειονομικές αρχές στον αγωνιστικό χώρο χωρίς καμία άδεια δεν το σχολίασε...

Επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες η  αποστολή της Αργεντινής

Η αποστολή της Εθνικής Αργεντινής μπήκε στο αεροπλάνο και επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες μετά την οριστική διακοπή του αγώνα με την Βραζιλία, ενώ στην πτήση με τους υπόλοιπους παίκτες βρίσκονται και οι Μαρτίνες, Ρομέρο, Λο Σέλσο και Μπουεντία που τους δόθηκε άδεια να φύγουν από το Σάο Πάουλο, έχοντας καταθέσει μόνο μία γραπτή δήλωση.

Την αποστολή της Αργεντινής στο αεροδρόμιο συνόδεψε ο πρέσβης της στην Βραζιλία, Ντάνιελ Σκιόλι, ενώ και η Ομοσπονδία ανέβασε μία φωτογραφία για να ενημερώσει άπαντες πως όλα πάνε καλά και η ομάδα επιστρέψει στην πατρίδα.






Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Δήμος Αθηναίων: Προτομή και οδός με τον όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στην Αθήνα

Πολιτική Προστασία: Υπουργός ο πρώην επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης, υφυπουργός ο «ιπτάμενος» Ευ. Τουρνάς

Πέθανε σε ηλικία 39 ετών η ηθοποιός και τραγουδίστρια Σάρα Χάρντινγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης