US Open, Αλκαράθ-Τσιτσιπάς 3-2: Νοκ άουτ ο Στέφανος από τον μαχητικό 18χρονο Ισπανό - Δείτε βίντεο

US Open, Αλκαράθ-Τσιτσιπάς 3-2: Νοκ άουτ ο Στέφανος από τον μαχητικό 18χρονο Ισπανό - Δείτε βίντεο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον 18χρονο Κάρλος Αλκαράθ και αποχαιρέτησε από τον 3ο γύρο το US Open  -  «Όνειρο να κερδίσω τον Τσιτσιπά», δήλωσε ο Ισπανός μετά τη νίκη του κόντρα στον Νο3 στον κόσμο

tsitsipas3
Στον 3ο γύρο του US Open αποκλείστηκε και φέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 18χρονος Κάρλος Αλκαράθ, ο επίδοξος διάδοχος του Ράφα Ναδάλ, απέκλεισε με 6-3,4-6, 7-6 (2), 0-6, 7-6 (5) τον Στέφανο Τσιτσιπά και του στέρησε όπως ο Μπόρνα Τσόριτς το 2020 την πρόκριση στους "16".

Ο Ισπανός έπαιξε καλύτερα σ' όλο το παιχνίδι, μ' εξαίρεση το 4ο σετ, επέδειξε ωριμότητα και κέρδισε 2 σετ στο τάι μπρέικ απέναντι στο Νο3 κόσμου.

Αυτή είναι η πρώτη top-10 νίκη για τον Ισπανό.



Αιφνιδιασμός απο τον Αλκαράθ!
Στο 1ο σετ ο Κάρλος Αλκαράθ έχει με το ... καλημέρα δυο μπρέικ πόιντ και με μπρέικ θα προηγηθεί με 1-0. Θα υπερασπιστεί με το σερβίς του το μπρέικ για το 2-0 και θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ.

Με το 2ο μπρέικ του θα φτάσει στο 3-0 και θα κρατήσει το σερβίς του για το 4-0. Μειώνει σε 4-1 ο Τσιτσιπάς και θα έχει μπρέικ πόιντ στο 6ο γκέιμ. Με την 2η ευκαιρία θα πάρει πίσω το ένα μπρέικ για να μειώσει σε 4-2.

Θα κερδίσει και το 7ο για το 4-3 αλλά μετά από το μίνι σερί του Τσιτσιπά ο Αλκαράθ επιστρέφει για το 5-3. Ο Αλκαράθ πετυχαίνει και 3ο μπρέικ και με 6-3 κλείνει το σετ σε 33'.

Κλείσιμο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 6 winners και 8 αβίαστα και ο Κάρλος Αλκαράθ 9-4.

Η «απάντηση» του Τσιτσιπά
Στο 2ο σετ, όπως και στο 1ο, ο Κάρλος Αλκαράθ με μπρέικ πάει στο 2-0 και με το σερβίς του θα φτάσει στο 3-0!

Μειώνει σε 3-1 ο Τσιτσιπάς και με μπρέικ σε 3-2. Ισοφαρίζει σε 3-3 αλλά ο Αλκαράθ θα σβήσει 2 μπρέικ πόιντ. Με το 3ο ο Στέφανος θα πετύχει μπρέικ για το 4-3!

Προβάδισμα με 2 γκέιμ για τον Έλληνα που φτάνει στο 5-3 αλλά ο Ισπανός θα έχει τριπλό μπρέικ πόιντ στο 10ο γκέιμ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα το σβήσει και με το 2ο σετ πόιντ θα κλείσει το σετ στο 6-4.



«Αυτοκτονία» και προβάδισμα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ με το καλημέρα στο 3ο σετ αλλά ο Κάρλος Αλκαράθ για το σβήσει για να προηγηθεί με 2-1. Ισοφαρίζει σε 2-2 ο Έλληνας και με μπρέικ θα βρεθεί στο 3-2.

Θα κρατήσει με το σερβίς του το 4-2 αλλά ο Ισπανός θα σβήσει 3 σετ πόιντ και με μπρέικ θα μειώσει σε 5-3. Ο Έλληνας θα σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ στο 10ο γκέιμ αλλά ο Ισπανός με το 3ο θα ισοφαρίσει σε 5-5 με μπρέικ.

Ο Αλκαράθ θα σβήσει 2 μπρέικ πόιντ για το 6-5 και ο Τσιτσιπάς θα στείλει το σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Ισπανός θα προηγηθεί με 5-1 και θα κλείσει το σετ στο 7-6 (2). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προηγηθεί με 5-2 αλλά θα χάσει το σετ.

Ανατροπή και πρόκριση
Στο 4ο σετ αρχίζει με μπρέικ (2-0) για τον Έλληνα τενίστα και θα το υπερασπιστεί με το σερβίς του για το 3-0. Νέο μπρέικ για το 4-0 και στο 5-0 με love service game.

Νέο μπρέικ και 6-0 για τον Έλληνα τενίστα που οδηγεί το παιχνίδι στο 5ο σετ.



Στο τελευταίο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-2 και θα έχει μπρέικ πόιντ. Θα το σβήσει όμως για να ισοφαρίσει σε 3-3 ο Ισπανός.

Με love service game θα φτάσει στο 4-3 ο Έλληνας αλλά θα ισοφαρίσει σε 4-4 ο Ισπανός και εν συνεχεία σε 5-5. Ο Στέφανος θα αποκτήσει προβάδισμα (6-5) και ο Αλκαράζ θα στείλει και 2ο σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Στέφανου θα επικρατήσει με 7-6 (5).

Με την γλώσσα των αριθμών

O Ισπανός που "καθάρισε" με το φόρχαντ και με ντροπ στα δύσκολα είχε 159 πόντους και ο Έλληνας 167.

Τα μπρέικ πόιντ ήταν 6/13 για τον Αλκαράθ και 8/17 για τον Τσιτσιπά ενώ οι winners ήταν 61-47 για τον Ισπανό και τα αβίαστα 38-48 για τον Έλληνα.

Ο Τσιτσιπάς είχε 15-2 άσους.




Αλκαράθ: «Όνειρο να κερδίσω τον Τσιτσιπά»

Ο 18χρονος Ισπανός, Κάρλος Αλκαράθ έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά το τέλος του αγών με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο νεαρός έκανε καταπληκτική εμφάνιση και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, αφήνοντας έξω από νωρίς τον Νο3 στον κόσμο.

«Χωρίς αυτό το κοινό δε θα είχα την ευκαιρία να κερδίσω. Ήμουν πίσω στην αρχή του τέταρτου σετ, ευχαριστώ το κοινό, που με ώθησε στο πέμπτο σετ. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα για μένα» ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα και όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματα του, μετά από μία τέτοια νίκη, σημείωσε...

«Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά. Είναι η μεγαλύτερη της καριέρας μου. Το να κερδίσω τον Στέφανο Τσιτσιπά, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα»





Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας από τον σύζυγό της - Την βρήκαν μέσα σε λίμνη αίματος

Εργασιακό: Τι προβλέπει η εγκύκλιος για 8ωρο, υπερωρίες, απολύσεις και εργασία την Κυριακή

Μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία – Παρατείνονται τα μέτρα σε Μεσσηνία και Ηράκλειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης