Σινσινάτι Όπεν: Στους «16» ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του με 2-0 σετ επί του Κόρντα

Σινσινάτι Όπεν: Στους «16» ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του με 2-0 σετ επί του Κόρντα

O Έλληνας τενίστας ξεπέρασε το εμπόδιο του 21χρονου Αμερικανού και περιμένει τον Σονέγκο στην φάση των «16» του Σινσινάτι

tsitsipas
Στην φάση των «16» του Σινσινάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την δύσκολη νίκη του επί του Σεμπάστιαν Κόρντα με 2-0 σετ (7-6, 6-3).

Ο Αμερικανός έβαλε δύσκολα στον Στέφανο, πιέζοντάς τον πάνω στο φιλέ και περιορίζοντάς του το μπάκχαντ, αλλά ο Τσιτσιπάς βρήκε λύσεις από τα σερβίς του (7 άσοι), τα οποία ανάγκασαν σε πολλά λάθη τον Κόρντα.

Πλέον, στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει τον Λορέντζο Σονέγκο.



Στις λεπτομέρειες το 1-0 ο Τσιτσιπάς

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον Στέφανο να σώζει δύο μπρέικ πόιντ και με άσο να κάνει το 1-0. Ο Κόρντα ισοφάρισε εύκολα και ο Τσιτσιπάς, ξανά με άσο έκλεισε το τρίτο γκέιμ για το 2-1.

Κλείσιμο
Ο Κόρντα με love game ισοφάρισε, αλλά με λάθος του στο φόρχαντ, ο Τσιτσιπάς έκανε το 3-2.

Με καλό σερβίς ο Κόρντα έκανε το 3-3 με λάθος του Στέφανου στην επιστροφή. Με τον ίδιο τρόπο ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-3.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο γκέιμ που έκλεισαν με τους δύο παίκτες να σερβίρουν καλά και να αναγκάζουν σε λάθη στην επιστροφή του αντιπάλου τους.

Με το 5-4 υπέρ του ο Τσιτσιπάς ήθελε μπρέικ στο σερβίς του Κόρντα. Ο Αμερικανός έκανε το 5-5 με στοπ βολέ, αλλά ο Στέφανος με love service γκέιμ έφτασε στο 6-5.

Με winner στην ευθεία ο Κόρντα έστειλε το πρώτο σετ σε τάι μπρέικ. Εκεί παρά το προβάδισμα με 2-0 του Αμερικανού, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 3-3 και 5-5. Στο σερβίς του Κόρντα βρήκε σε άμυνα winner στην ευθεία και τελείωσε το σετ με λάθος του Αμερικανού, με μπάκχαντ στο φιλέ.



Δύο μπρέικ και πρόκριση

Με άσο έκλεισε το πρώτο γκέιμ στο δεύτερο σετ ο Κόρντα. Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με love game, αλλά ο Κόρντα με καλό σερβίς και ανέβασμα στο φιλέ έκανε το 2-1.
Με δεύτερο love game ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 2-2 κι είχε ευκαιρία για μπρέικ στη συνέχεια, αλλά ο Αμερικανός έβγαλε αντίδραση και με άσο έκανε το 3-2.
Με λάθος του Κόρντα έγινε το 3-3 από τον Τσιτσιπά.

Στο επόμενο γκέιμ ήρθε και το πρώτο μπρέικ στο ματς, με την… υπογραφή του Τσιτσιπά. Ανάγκασε σε λάθη τον αντίπαλό του πιέζοντας με οριακά χτυπήματα στην βασική γραμμή. Ένα από τα λάθη αυτά του Κόρντα έφεραν το 4-3, με τον Στέφανο να σερβίρει στη συνέχεια.

Κράτησε το σερβίς του με love game και ο Κόρντα σέρβιρε για να μείνει στο ματς. Ο Τσιτσιπάς όμως εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του και έκανε δεύτερο μπρέικ για να πάρει την πρόκριση.




Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κατερίνη: Στον ανακριτή την Πέμπτη η 75χρονη που έπνιξε με λουρί την 73χρονη αδερφή της

Σταύρος Μπένος: Από το θαύμα της Καλαμάτας και τα ΚΕΠ στην ανασυγκρότηση της Εύβοιας

Πυρκαγιά στα Βίλια: Η καταστροφή όπως την κατέγραψε δορυφόρος – Στάχτη 75.000 στρέμματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης