Στη Σχοινούσα ο ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς: «Ο Γιάννης με έκανε freak για την Ελλάδα»

Στη Σχοινούσα ο ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς: «Ο Γιάννης με έκανε freak για την Ελλάδα»

«Ο Αντετοκούνμπο μού είπε για τις ομορφιές της χώρας κι εγώ ανακάλυψα τη Σχοινούσα» αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» ο billionaire συνιδιοκτήτης των «Ελαφιών», Γουές Εντενς - Τι λέει για τον Ελληνα MVP, την εκτόξευση της πρωταθλήτριας πλέον ομάδας του στο ΝΒΑ και την καλοκαιρινή περιπλάνησή του στο Αιγαίο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
bucks34
Ενας ψηλός, ξανθός άνδρας με αθλητικό παρουσιαστικό, που εκπέμπει μια εγγενή ευγένεια, απολαμβάνει την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία στην παραλία Τσιγκούρι της Σχοινούσας. Με εμφανώς χαλαρή διάθεση γεύεται τα εκλεκτά θαλασσινά εδέσματα πίνοντας καλό ελληνικό κρασί στο beach bar του Αντώνη Κωβαίου.

Οσοι -φανατικοί του ΝΒΑ- τον αναγνωρίζουν αμέσως τις λίγες ώρες παραμονής του στον απάνεμο αυτό κόλπο της Σχοινούσας, στοιχηματίζουν με ευκολία ότι ο συνιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γουές Εντενς, πίνει στην υγειά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του κορυφαίου παίκτη του αμερικανικού πρωταθλήματος, αλλά και του αθλήματος σε όλο τον κόσμο που έμαθε στο Ουισκόνσιν κατά πού πέφτουν τα Σεπόλια.

Απλός και προσιτός, παρότι παίζει στα δάχτυλα τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. «Ο Γιάννης μού είπε για τις ομορφιές της Ελλάδας και κάπως έτσι ανακάλυψα τη Σχοινούσα», λέει ο ισχυρός άνδρας των Μιλγουόκι Μπακς μιλώντς αποκλειστικά στο «ΘΕΜΑ», καθώς ο Greek Freak δεν χάνει την ευκαιρία, από τα αποδυτήρια μέχρι τις συνεντεύξεις Τύπου σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση, να παινεύει την Ελλάδα.
f3--bucks-owners-lasry-edens-900xx3844-2888-729-217
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο συμπαίκτης του Κρις Μίντλετον, στο κέντρο, πλαισιωμένοι από τους τέσσερις ιδιοκτήτες των Bucks, Γουές Eντενς, Μαρκ Λάσρι, Τζέιμς Ντινάν, Μάικ Φασιτέλι

Ο συνιδιοκτήτης της πιο αλληλεπιδραστικής ομάδας στο αμερικανικό ΝΒΑ δείχνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως τον «ηθικό αυτουργό» χάρη στον οποίο ανακάλυψε φέτος το καλοκαίρι αυτό το «πανέμορφο μέρος». Μαζί του γευματίζει μια παρέα Αμερικανών, οι οποίοι με τη σειρά τους δράττονται της ευκαιρίας να γνωρίσουν την πατρίδα του κορυφαίου παίκτη των Μπακς, εμμέσως ως φόρο τιμής στον άνθρωπο που οδήγησε την ομάδα τους στον Ολυμπο του αμερικανικού μπάσκετ μετά από 50 χρόνια αδιάλειπτης προσπάθειας.

Κλείσιμο
Η στενή σχέση, άλλωστε, που έχει οικοδομηθεί -λόγω του Greek Freak- μεταξύ Μιλγουόκι και Αθήνας διατρέχει την επίσημη επικοινωνία των Μπακς, που δεν σταματούν να ποστάρουν στους επίσημους λογαριασμούς της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το φετινό τους τρόπαιο μπροστά στα σκαλιά του αξεπέραστου Παρθενώνα (στις 5 και 6 Αυγούστου), δεχόμενοι χιλιάδες μηνύματα επιδοκιμασίας από Αμερικανούς φαν τους σε όλες τις Πολιτείες.Παρότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφερε τα τρόπαιά του «σπονδή» στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις αρχές Αυγούστου, απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του στην Ελλάδα, αλλά και την αποθέωση των Ελλήνων φιλάθλων, ο συνιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς δεν φαίνεται διατεθειμένος να στερήσει ούτε στιγμή από το ελληνικό καλοκαίρι στον Greek Freak, στεκόμενος με διακριτικότητα απέναντι στον MVP της σεζόν.
antetokounmpo__3_

Στο ενδεχόμενο να τα πουν από κοντά σε κάποια ελληνική παραλία, ο Εντενς λέει κατηγορηματικά: «Οχι, δεν πρόκειται να τον ενοχλήσω, ο Γιάννης έχει ένα μικρό παιδί και η σύζυγός του περιμένει και δεύτερο, οπότε θα τον αφήσω να χαλαρώσει», αναγνωρίζοντας παράλληλα πως «έκανε τεράστια προσπάθεια φέτος και του αξίζουν στιγμές ηρεμίας με την οικογένειά του».

Η άνεση, άλλωστε, με την οποία κινείται στον χώρο βγαίνει σχεδόν φυσικά εκ των έσω, καθώς ο Γουές Εντενς δηλώνει ευγνώμων στο «ΘΕΜΑ» για την ένθερμη υποστήριξη των Ελλήνων στην ομάδα του, τόσο όσων δεν χάνουν ευκαιρία να βρεθούν στο γήπεδο για να δουν από κοντά τον Ελληνα γητευτή της στρογγυλής θεάς όσο και εκείνων των χιλιάδων που ξενυχτούν στους τηλεοπτικούς δέκτες τους παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα την έκβαση κάθε αγώνα.

Ο συνιδιοκτήτης των Μπακς δεν κρύβει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί στην Ελλάδα, τον ενθουσιασμό του για τους Ελληνες φαν της ομάδας του, καθώς έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά πως οι αγώνες μεταδίδονται ξημερώματα ώρα Ελλάδας, αφήνοντας επί σειρά ημερών άυπνους τους οπαδούς του Γιάννη και των Μπακς στη χώρα μας. Με μια γεύση ικανοποίησης στο στόμα -όχι μόνο από το καλό ελληνικό κρασί- ο Γουές Εντενς αποχαιρέτησε το «ΘΕΜΑ» για να επιβιβαστεί στο πολυτελές γιοτ του στο λιμάνι της Σχοινούσας. Το νησί, άλλωστε, δεν ήταν ο μόνος προορισμος, αλλά ένας από τους πρώτους σταθμούς της κρουαζιέρας του στις Μικρές Κυκλάδες, τις οποίες σκοπεύει να γνωρίσει από κοντά προτού επιστρέψει στο Μιλγουόκι και το στρατηγείο του στη Νέα Υόρκη. Αδειάζοντας από ένταση, σκοπεύει να αποφύγει τα κοσμικά νησιά όπως η Μύκονος και η Πάρος, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα αποφύγει τελικά τα κύματα οπαδών της ομάδας του, την οποία έχουν αγαπήσει εκατομμύρια Ελλήνων, μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο MVP των επενδυτικών χαρτοφυλακίων

Αν και ο 60χρονος επενδυτής ιδιωτικών κεφαλαίων κρατά χαμηλούς τόνους, ακόμη και τις στιγμές έντασης στους αγώνες των Μπακς, έχει αναδειχθεί σε MVP των επενδυτικών χαρτοφυλακίων φιγουράροντας στο νούμερο 2.378 των δισεκατομμυριούχων του «Forbes» για το 2021, έχοντας θητεύσει σε κορυφαίες τράπεζες και χαρτοφυλάκια πριν κάνει το δικό του -απολύτως πετυχημένο- επενδυτικό βήμα. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Ορεγκον, εργάστηκε αρχικά για τη Lehman Brothers (φτάνοντας στη θέση του CEO) και μεταπήδησε στη συνέχεια στο τμήμα ιδιωτικών μετόχων της BlackRock έως το 1997. Με πλούσια εμπειρία στις ιδιωτικές επενδύσεις, το 1998 ίδρυσε με τέσσερις ακόμη συνεταίρους τη Fortress Investment Group, περνώντας για πρώτη φορά στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων το 2007. Η «εναλλακτική» οπτική της Fortress απέναντι στα χαρτοφυλάκια είχε ως αποτέλεσμα το 2006 να εξαγοράσει το 15% των μετοχών της η ιαπωνική Nomura Holdings αντί 888 εκατ. δολαρίων, με τον Εντενς να περνά στην «πρώτη εθνική» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού jet set.
antetokounmpo__4_

Η επόμενη κίνηση προς την κορυφή ήρθε το 2014, όταν ίδρυσε τη New Fortress Energy, μια παγκόσμια εταιρεία παροχής και υποδομής φυσικού αερίου, αγοράζοντας ταυτόχρονα την ίδια χρονιά και τους Μιλγουόκι Μπακς. Η πορεία προς την κορυφή του αμερικανικού NBA κινήθηκε παράλληλα με την επιχειρηματική καταιγίδα του Εντενς, που κορυφώθηκε το 2019 με την κατασκευή πλωτού τερματικού σταθμού LNG, κόστους σχεδόν 1 δισ. δολαρίων, στον κόλπο Ολντ Χάρμπορ της Τζαμάικα, ενώ το 2021 η New Fortress επεκτάθηκε προς τη Βραζιλία. Στο ενδιάμεσο, η Fortress εξαγοράστηκε το 2019 από τη SoftBank αντί 3,3 δισ. δολαρίων.

Εκτός από την ενέργεια, ο Εντενς, με τη Fortress Investment Group, το 2018 σφύριξε την έναρξη μιας ιδιωτικής γραμμής τρένων υψηλής ταχύτητας, της Brightline, που εκτείνεται σε διαδρομή 67 μιλίων μεταξύ Μαϊάμι και Φλόριντα. Στην πολυσχιδή επενδυτική του δράση εντάσσονται η διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων, η απόσταξη της τεκίλας Cincoro, αλλά και η είσοδος από κοινού με τον Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Νάσιφ Σαουίρις -τον Ιούλιο του 2018- στο μετοχικό σχήμα της Αστον Βίλα, ανεβάζοντας την επόμενη σεζόν την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γουές Εντενς είναι πατέρας 4 παιδιών, δεινός σκιέρ στην εφηβική του ηλικία και λάτρης της ορειβασίας, έχοντας ανέβει σε μερικές από τις υψηλότερες οροσειρές στον κόσμο.

Στα extreme sports που αγαπά εντάσσεται και η ιππασία, ενώ έχει χειρουργηθεί τρεις φορές από τραυματισμούς του από άλματα με άλογα. Το επιχειρηματικό του success story είχε ως αποτέλεσμα να του απονεμηθεί ο τίτλος του «Διακεκριμένου Επιχειρηματία» από το Πανεπιστήμιο του Ορεγκον το 2009, έχοντας παράλληλα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, με δωρεές που υπερβαίνουν τα τελευταία χρόνια τα 2,7 εκατ. δολάρια.
antetokounmpo__1_
Οι Antetokounbros, Γιάννης, Κώστας και Θανάσης, με το τρόπαιο του ΝΒΑ στην Ακρόπολη

Νέα εποχή για 550 εκατ. δολάρια

Για τους Μιλγουόκι Μπακς, οι καμπάνες της νέας εποχής ήχησαν στις 16 Απριλίου του 2014, όταν ο Εντενς μαζί με τον Μαρκ Λάρσι αγόρασαν την ομάδα αντί μόλις 550 εκατ. δολαρίων από τον πρώην ιδιοκτήτη Χερμπ Κολ. Στις υποχρεώσεις της ομάδας κατά την αλλαγή σκυτάλης ήταν η διατήρηση της έδρας στο Μιλγουόκι, αλλά και η επένδυση 100 εκατ. δολαρίων ο καθένας για την κατασκευή νέου γηπέδου.

«Είμαστε διά βίου φίλαθλοι του μπάσκετ. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επιτυχία των Μπακς και στην ταυτότητα της ομάδας ως μέρος της πόλης του Μιλγουόκι. Είμαστε τόσο παθιασμένοι και δυναμικοί όσο οι οπαδοί των Μπακς για να φέρουμε στο σπίτι ένα πρωτάθλημα NBA στο Μιλγουόκι», ανέφεραν στην πρώτη κοινή δήλωσή τους στο ΝΒΑ μέσω συνεργατών τους οι δύο νέοι συνιδιοκτήτες, αναλαμβάνοντας τα ηνία της ομάδας χωρίς να φαντάζονται τότε πως η ώρα του τροπαίου δεν θα αργούσε τόσο πολύ, ούτε ότι ο Γιάννης από τα Σεπόλια προετοιμαζόταν ήδη για να καρφώσει το τρόπαιο στη νέα αρένα των Μπακς.
bucks3
Οσον αφορά το ενδεχόμενο να τα πουν από κοντά με τον Γιάννη σε κάποια ελληνική παραλία, ο Γουές Εντενς είναι κατηγορηματικός: «Οχι, δεν πρόκειται να τον ενοχλήσω, ο Γιάννης έχει ένα μικρό παιδί και η σύζυγός του περιμένει και δεύτερο, οπότε θα τον αφήσω να χαλαρώσει». Στη φωτογραφία, ο Εντενς με τον συντάκτη του «ΘΕΜΑτος» Φρίξο Δρακοντίδη στη Σχοινούσα
antetokounmpo__5_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης