La Liga, Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ 4-2: Τεσσάρα με ηγέτη τον Μπρέθγουεϊτ στη μετά - Μέσι εποχή

La Liga, Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ 4-2: Τεσσάρα με ηγέτη τον Μπρέθγουεϊτ στη μετά - Μέσι εποχή

Η Μπαρτσελόνα έκανε τα εύκολα, δύσκολα, αλλά με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ (δύο γκολ και μία ασίστ) νίκησε 4-2 τη Σοσιεδάδ και ξεκίνησε με το δεξί στο πρώτο επίσημο ματς της μετά Μέσι εποχής για την πρεμιέρα της στη La Liga

barcanewwww
Ήταν το πρώτο ματς στην εποχή μετά το διαζύγιο με τον Λιονέλ Μέσι. Ήταν το πρώτο επίσημο ματς της Μπαρτσελόνα χωρίς τον Αργεντινό στο ρόστερ. Τα πάντα θύμιζαν τον Pulga στο «Καμπ Νόου.

Από τα πανό κατά του προέδρου, Τζουάν Λαπόρτα, έξω από το γήπεδο και τις πανταχού παρούσες φανέλες με το 10 στις εξέδρες, μέχρι το κλασικό «Μέσι, Μέσι» ως είθισται στο 10ο λεπτό, αλλά και το συμβολικό μήνυμα της προσέλευσης (20.000 αντί 30.000 που ήταν το όριο του 40% της χωρητικότητας με βάση τους κανονισμούς λόγω κορονοϊού).

Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν, ωστόσο, τα άφησαν όλα αυτά εκτός αγωνιστικού χώρου και - αν και αγχώθηκαν στο τέλος του ματς - έκαναν τη δουλειά τους εντός αυτού. Νίκησαν τη Σοσιεδάδ με 4-2 και ξεκίνησαν με το δεξί την πορεία τους στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Resumen de FC Barcelona vs Real Sociedad (4-2)


Η πρώτη ιστορική ενδεκάδα της Μπάρτσα στο πρώτο επίσημο ματς μετά τον Μέσι ήταν η εξής: Νέτο, Ντεστ, Πικέ, Γκαρθία, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Μπρέιθγουεϊτ, Γκριεζμάν, Ντεπάι.

Κλείσιμο
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και επέβαλαν από το πρώτο λεπτό το ρυθμό τους. Κατάφεραν να κλείσουν τους Βάσκους στο δικό τους μισό του γηπέδου, απομονώνοντας τους Ογιαρθάμπαλ και Σίλβα. Προειδοποίησαν, μάλιστα, με το δοκάρι του Αντουάν Γκριεζμάν με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Η υπεροχή των Καταλανών απέδωσε καρπούς στο 19'. Ο Μέμφις Ντεπάι αφού έκανε τα μαγικά του νωρίτερα, εκτέλεσε εξαιρετικά από δεξιά το φάουλ και ο Ζεράρ Πικέ - ο οποίος «θυσιάστηκε» για να εγγραφούν στη La Liga οι νέοι του συμπαίκτες αποδεχομένος τη σημαντική μείωση των απολαβών του - με καρφωτή κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας της ομάδας από το Σαν Σεμπαστιάν, νίκησε τον Ρεμίρο και άνοιξε το σκορ.

Η Μπαρτσελόνα έριξε το ρυθμό, δεν απειλούσε, ούτε όμως και ήταν δυνατόν να απειληθεί από την άχρωμη, άοσμη και άνευρη Σοσιεδάδ. Κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά της πριν πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Το έκανε με τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ. Ο Ντε Γιονγκ έκλεψε την μπάλα, βγήκε από δεξιά, έκανε φανταστική σέντρα και ο Δανός με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.


Το δεύτερο γκολ του Μπρέθγουεϊτ οδήγησε και στο 3-0. Οι Ντεπάι και Άλμπα συνεργάστηκαν άψογα στην αριστερή πλευρά, ο Ολλανδός έβγαλε φανταστικά για τον Ισπανό, ο οποίος έκανε τη σέντρα. Ο Ρεμίρο απέκρουσε και ο Μπρέθγουεϊτ στο ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Κι όμως η Σοσιεδάδ κατάφερε να βάλει δύσκολα και να αγχώσει αρκετά την Μπαρτσελόνα. Ο Λομπέτε, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 66', εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των Καταλανών και νίκησε τον Νέτο από αριστερά εντός περιοχής, μετά από τη διαγώνια πάσα του Μπαρενετσέα για το 3-1!

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Μπαρτσελόνα, ο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ με απίθανη εκτέλεση φάουλ στο 85', δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Νέτο και μείωσε σε 3-2!

Ο Σέρτζι Ρομπέρτο διασκέδασε τα φαντάσματα στον ουρανό πάνω από το «Καμπ Νόου» στο 90+1'. Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ μετά από τα δύο γκολ που σκόραρε, μοίρασε και μία ασίστ.

Από τα πόδια του κατέληξε η μπάλα στον συμπαίκτη του για να την στείλει εκείνος στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 4-2!

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο, Ντεστ, Πικέ, Γκαρθία, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Μπρέιθγουεϊτ, Γκριεζμάν, Ντεπάι.

Σοσιεδάδ (Ιμανιόλ Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο, Θαλδούα, Ελουστόνδο, Λε Νορμάν, Μουνιόθ, Πόρτου, Θουμπιμέντι, Μερίνο, Γιανουζάι, Νταβίδ Σίλβα, Ογιαρθάμπαλ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Δεκαπενταύγουστος με ήλιο αλλά και πολλά... μποφόρ

Οι Ταλιμπάν πήραν και την Τζαλαλάμπαντ χωρίς μάχη - Πλέον μένει μόνο η Καμπούλ

Καναδάς: Γιατί ο Τζάστιν Τριντό ετοιμάζεται να προκηρύξει εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης