Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ατυχία της Σάντι Μόρις στο επί κοντώ - Από τι είναι φτιαγμένα τα κοντάρια

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ατυχία της Σάντι Μόρις στο επί κοντώ - Από τι είναι φτιαγμένα τα κοντάρια

H Αμερικανίδα αθλήτρια ήταν ένα από τα φαβορί για μετάλλιο αλλά ήταν άτυχη - Έσπασε το κοντάρι της - Τραυματίστηκε στον προσαγωγό

000_9JD4HT
Σάντι Μορς: H μεγάλη αντίπαλος της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο Κατερίνας Στεφανίδη, και ένα εκ των φαβορί για μετάλλιο στο Τόκιο έμεινε εκτός του τελικού στο επί κοντώ καθώς στην πρώτη της προσπάθεια στα 4,55 μέτρα έσπασε το κοντάρι, ενώ στη δεύτερη τραυματίστηκε στον μηρό και ξέσπασε σε κλάματα.  Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει εκτός τελικού χάνοντας με αυτό τον τρόπο να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd91d5t0jtb5-st)

000_9JD6AH
000_9JD9MW
000_9JD76W
Πώς κατασκευάζεται το κοντάρι του επί κοντώ

Η κατασκευή του κονταριού δεν είναι εύκολη. Και αυτό διότι το βασικό υλικό κατασκευής είναι είτε το  φάιμπεργκλας είτε τα ανθρακονήματα.
Κλείσιμο
Οι αθλητές σε κάθε αγώνα έχουν μαζί τους περίπου 8 με 10 κοντάρια προκειμένου ανά πάσα στιγμή να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ανάλογο. Η επιλογή γίνεται με βάση το ύψος στο οποίο βρίσκεται ο πήχης. Δηλαδή όσο πιο υψηλά ανεβαίνει ο πήχης, τόσο πιο μεγάλο είναι το κοντάρι που επιλέγει να χρησιμοποιήσει ο αθλητής ή η αθλήτρια.

Ένα από τα άσχημα που μπορούν να συμβούν στη διάρκεια του αγώνα είναι να σπάσει το κοντάρι (όπως συνέβη και στην περίπτωση της Μόρις). Αυτό το γεγονός μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογία του αθλητή ή της αθλήτριας και να του/της χαλάσει τον αγώνα, ακόμη κι αν δεν τραυματιστεί. Πάντως η προσπάθεια στην οποία συμβαίνει το ατυχές γεγονός δεν καταγράφεται ως άκυρη, αφού ο αθλητής έχει τη δυνατότητα να την επαναλάβει.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προκρίθηκαν οι Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ - Αποκλείστηκε η Πόλακ

Σε επίπεδα-ρεκόρ η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω του καύσωνα

Αλλάζουν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για να καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δέλτα - Αναπροσαρμόζεται και η τιμή τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης