Ολυμπιακοί Αγώνες, Στίβος: Χωρίς το «HELLAS» και πάλι η στολή της Ελλάδας!

Ολυμπιακοί Αγώνες, Στίβος: Χωρίς το «HELLAS» και πάλι η στολή της Ελλάδας!

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για δεύτερη φορά η Ελλάδα εμφανίζεται στο στίβο χωρίς το… όνομά της αλλά και τα παραδοσιακά χρώματα της

stivos_ethniki_olympics_art
Όσοι παρακολουθούν στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχουν αντιληφθεί πως μόνο δύο χώρες δε φέρουν το όνομά τους πάνω στη στολή τους.

Η Ρωσία που έχει απαγορευτικό από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το όνομα και το εθνόσημο, διατηρώντας ωστόσο τα χρώματα της και η Ελλάδα που δεν έχει όνομα δεν έχει το χρώμα (επέλεξε της Κύπρου μάλλον) και έχει μόνο το εθνόσημο. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και το 2016 στο Ρίο.

Η στολή της ομάδας του στίβου δεν είναι 4F, της πολωνικής εταιρείας που ντύνει την Ολυμπιακή ομάδα. Είναι Adidas, λόγω της συμφωνίας που έχει κάνει ο ΣΕΓΑΣ και της ανοχής που δείχνει η ΕΟΕ.

Ωστόσο οι στολές είναι κατά παραγγελία της ομοσπονδίας καθώς αυτή εγκρίνει την εμφάνιση της ομάδας και προφανώς δεν είναι ευθύνη της Adidas το ότι από το 2016 δεν υπάρχει το όνομα της Ελλάδας που παραδοσιακά υπήρχε στο μπροστινό μέρος της στολής μέχρι το 2012. Κάποιος όμως πρέπει να απαντήσει υπεύθυνα για τη no name χώρα που αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς, για 2η συνεχόμενη φορά.



Δείτε εικόνες κι από άλλες χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κλείσιμο
24517431
24518950
24519088



Πηγή:Sportsfeed.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης