Ολυμπιακός: Με Λουντογκόρετς για την 11η σερί πρόκριση σε προκριματικά - «Στόχος οι όμιλοι» δηλώνει ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Με Λουντογκόρετς για την 11η σερί πρόκριση σε προκριματικά - «Στόχος οι όμιλοι» δηλώνει ο Μαρτίνς

Οι ημερομηνίες και οι πιθανοί αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» στα πλέι οφ του Champions League, αν περάσει τους Βούλγαρους - Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

olympiakos-cl
Ο Ολυμπιακός με την χθεσινή του νίκη επί της Νέφτσι στο Μπακού με 1-0, με το ίδιο σκορ που την νίκησε και στο Καραϊσκάκη, κατάφερε όχι μόνο να πανηγυρίσει την 10η συνεχόμενη πρόκρισή του σε προκριματικό γύρο αλλά να εξασφαλίσει την παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μέχρι τον Δεκέμβρη.

Οι «ερυθρολευκοι» από χθες βρίσκονται στον τρίτο προκριματικό του Champions League και για να συνεχίσουν στα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα πρέπει να περάσουν και το εμπόδιο της Λουντογκόρετς που απέκλεισε την Μούρα.




Το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 22:00, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται μια εβδομάδα αργότερα (9/8, 21:00) στη Βουλγαρία.

Κλείσιμο
Μια μέρα πριν την πρώτη μάχη με την βουλγάρικη ομάδα, θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για τα πλέι οφ του Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών και εάν αποκλείσουν την Λουντογκόρετς, θα αντιμετωπίσουν είτε κάποιον νικητή ζευγαριού είτε την πρωταθλήτρια Δανίας, Μπρόντμπι.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

Νικητής ζευγαριού Κλουζ (Ρουμανία) – Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)

Νικητής ζευγαριού Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία)

Νικητής ζευγαριού Μάλμε (Σουηδία) – Ρέιντζερς (Σκωτία)

Μπρόντμπι (Δανία)

Αν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν καταφέρει να προκριθεί επι της Λουντογκόρετς θα μεταφερθεί στα playoffs του Europa League.


Ξεπέρασε τα προβλήματα και τώρα στοχεύει στους ομίλους

Το έργο του Ολυμπιακού κόντρα στην Νεφτσί δεν ήταν εύκολο. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε να αντιμετωπίσει δέκα απουσίες και έπαιξε σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο στο Μπακού, ωστόσο όπως δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα ήταν σίγουρος πως παρά τις δυσκολίες θα τα κατάφερναν.

«Πραγματικά ήταν μία δύσκολη εβδομάδα με πολλά προβλήματα. Όπως είπαμε και στη συνέντευξη Τύπου υπάρχει μία δύναμη που σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος. Ήμασταν σίγουροι που θα τα καταφέρναμε. Παίξαμε σε μία δύσκολη έδρα. Ήμασταν τακτικά αλάνθαστοι, τέλειοι, συγκεντρωμένοι και ήταν φανταστικοί οι παίκτες στο γήπεδο. Ελπίζω να έχουμε το ίδιο πάθος, θέληση και αφοσίωση και στη συνέχεια. Να είμαστε πιο πλήρεις και να είμαστε καλά. Δεν έχουμε προτίμηση για τον αντίπαλο. Στόχος είναι οι όμιλοι του Champions League».



Από τους παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Σισέ σε ένα ρόλο αριστερού μπακ-χαφ που συνέβαλε στο να φτάσει η μπάλα στον Βαλμπουενά που με «γλυκιά» σέντρα έδωσε τη δυνατότητα στον Μασούρα να σημειώσει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Ο σκόρερ του Ολυμπιακού ανέφερε στα social media της ομάδας του Πειραιά: «Τέλος καλό όλα καλά. Πήραμε τη μεγάλη πρόκριση. Συνεχίζουμε για τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Μόνο αυτό αξίζουμε. Και εμείς και εσείς».



Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Πιέρ Κούντε, ο οποίος στάθηκε στην ποιότητα του Ολυμπιακού.


«Ανάσα» στη βαθμολογία της UEFA απο την πρόκριση του Ολυμπιακού 

Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσφεραν 250 βαθμούς, αλλά ακόμη κυριότερο ότι θα έχουν μπροστά τους τουλάχιστον άλλα δέκα ματς στην Ευρώπη για να αυξήσουν κι άλλο τη συγκομιδή τους, αλλά και εκείνη της χώρας στο ranking της UEFA.

Για την ώρα, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι 19η στην κατάταξη της UEFA, έχοντας φτάσει πλέον τους 20.700 βαθμούς. Ο μεγάλος στόχος, αλλά για την ώρα πολύ μακρινός, είναι η 15η θέση (όπου ανέβηκε η Ελβετία με 22.550 βαθμούς, ξεπερνώντας την Κύπρο), προκειμένου να ξαναγίνουν πέντε οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και δύο στα προκριματικά του Champions League (από το 2022/23). Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει-αρχικά-να προκριθούν την Πέμπτη ΑΕΚ και Άρης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League και μαζί με τον ΠΑΟΚ να φτάσουν τουλάχιστον δύο εξ αυτών στους ομίλους.

Θυμίζουμε, κάθε νίκη δίνει 1.000 βαθμούς στη χώρα (οι οποίοι διαιρούνται με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν) και κάθε ισοπαλία 500 βαθμούς. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις διοργανώσεις ούτε φυσικά διαχωρισμός στις προκριματικές φάσεις (είτε είναι 1ος προκριματικός γύρος, είτε play off). Οπότε κάθε νίκη των ελληνικών ομάδων θα δίνει στη χώρα μας 250 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 125 βαθμούς.


Ειδήσεις σήμερα: 

Η πειθώ το μεγαλύτερο όπλο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας - Με φειδώ οι περιορισμοί

Φιλιππίδης: Καταιγισμός στο Twitter για την προφυλάκισή του - «Επίδαυρος οι φυλακές της Τρίπολης»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης