Ολυμπιακοί Αγώνες, Σάκκαρη-Σβιτολίνα 1-2 (7-5, 3-6, 4-6): Ήττα με ανατροπή κι αποκλεισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες, Σάκκαρη-Σβιτολίνα 1-2 (7-5, 3-6, 4-6): Ήττα με ανατροπή κι αποκλεισμός

Στον 3ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων ολοκληρώθηκε η παρθενική παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη στη διοργάνωση στο ατομικό γυναικών - Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που θα αγωνιστεί και στο μικτό-διπλό με τον Τσιτσιπά.  αν και έκανε σπουδαία ανατροπή στο 1ο σετ (έχανε με 1-4) δεν είχε την ανάλογη συνέχεια με την Σβιτολίνα να φτάνει στη νίκη

Sakkari2354
Μετά από μια φοβερή μάχη που κράτησε 2 ώρες και 38 λεπτά η Μαρία Σάκκαρη είδε το όνειρο της για κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου να σβήνει στο κεντρικό κορτ της Ariake Arena.

Η Μαρία κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, η 26χρονη Ουκρανή είναι στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εξαιρετική αλλά στις λεπτομέρειες η Σβιτολίνα μπόρεσε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τη Μαρία καθώς η Σβιτολίνα έκανε νωρίς το μπρέικ και κρατώντας το δικό της σερβίς έφτασε να προηγείται με 0-3. Η Μαρία πήρε το πρώτο της γκέιμ μειώνοντας σε 1-3 και στο 1-4 άρχισε να βγάζει τον καλό της.

Αφού κράτησε για δεύτερο γκέιμ το σερβίς της (2-4) κατάφερε να απαντήσει στο μπρέικ της Ουκρανής, οδηγώντας την σε λάθη για να μειώσει σε 3-4 και να προηγηθεί 5-4 κάνοντας δεύτερο συνεχόμενο μπρέικ (αν και έχανε με 15-40). Το οποίο δεν ήταν και το τελευταίο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd3pp3b71yi9-sf)



Η Σβιτολίνα κατάφερε να ανασυνταχθεί μετά από 4 σερί χαμένα γκέιμς και να απαντήσει με μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 5-5, αλλά δε χάρηκε για πολύ καθώς με νέο μπρέικ η Μαρία προηγήθηκε 6-5.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd3pm6xyrb55-sf)



Κλείσιμο
Στο επόμενο γκέιμ η Μαρία προηγήθηκε 40-30 και ακολούθησε άουτ της Σβιτολίνα που ζήτησε τσάλεντζ για να δικαιωθεί και στην επόμενη φάση να ισοφαρίσει σε 40-40. Το σετ κρέμονταν από μια λεπτή κλωστή, αλλά η Μαρία έδωσε τέλος στην αγωνία και μ' ένα εκπληκτικό ντροπο σοτ έκανε το 1-0!

Στο δεύτερο σετ η Μαρία ισοφάρισε σε 1-1, όμως δέχθηκε το μπρέικ για το 1-3 και η Σβιτολίνα όπως και στο δεύτερο σετ έφτασε στο 1-4, όμως αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να έρθει η ανατροπή καθώς η Σβιτολίνα διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα της. Η Μαρία στο 3-5 είχε δύο μπρέικ πόιντς τα οποία έσβησε η Ουκρανή και με άσο πήρε το σετ.

Η Σβιτολίνα προηγήθηκε με 1-3 στο τρίτο κάνοντας νωρίς το μπρέικ, με τη Μαρία όμως να βγάζει αντίδραση και να ισοφαρίζει σε 3-3, όμως η Μαρία έκανε το 3-3 αν και πάλι χρειάστηκε να ζητήσει τσάλεντζ σε μια πεντακάθαρη φάση καθώς η ίδια επόπτρια δεν είδε και πάλι το άουτ της αντιπάλου της.

Το θρίλερ όμως είχε συνέχεια καθώς στο επόμενο γκέιμ η Μαρία προηγήθηκε 30-15, όμως η Σβιτολίνα απάντησε με τέσσερις σερί πόντους για το μπρέικ! Η Μαρία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, είχε δύο μπρέικ πόιντ για να ισοφαρίσει σε 4-4, με τη Σβιτολίνα να βρίσκει μεγάλα σερβίς σε εκείνα τα σημεία και να προηγείται με 3-5.

Η Μαρία μείωσε σε 4-5, όμως όλα κρίθηκαν στον δεύτερο πόντο του επόμενου γκέιμ. Με την Σβιτολίνα να προηγείται 0-15, η Ουκρανή είδε το δύσκολο χτύπημα της να βρίσκει στο πάνω μέρος του φιλέ και σαδιστικά να σκάει στην πλευρά της Σάκκαρη που δεν το πίστευε για να ακολουθήσουν δύο ακόμη εύκολοι πόντοι με τους οποίους έκλεισε το ματς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης