Europa Conference League: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ

Europa Conference League: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ

Μία εκ των Έλφσμποργκ ή Μιλσάμι θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, εφόσον αποκλείσει τη Βέλεζ

Elfsorg
Η Έλφσμποργκ ήταν δευτεραθλήτρια Σουηδίας το 2020. Ιδρύθηκε το 1904, έχει χρώματα το κίτρινο και το μαύρο και έδρα την «Μπόρας Αρένα» στο Μπόρας (16.200 θεατών).

Στην ιστορία της έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα και τρεις το Κύπελλο. Στον πάγκο της είναι ο Σουηδός Τζίμι Τέλιν και το ρόστερ της αποτελείται από Σκανδιναβούς και μόνο έναν παίκτη από την Γκάμπια.

Με την ΑΕΚ είχε αναμετρηθεί και τη σεζόν 2007/08 στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, με το μοναδικό ματς να λήγει 1-1 στο Μπόρας (το γκολ της «Ένωσης» ο Χάρης Παππάς).

Η Μιλσάμι τερμάτισε τρίτη στη Μολδαβία. Ιδρύθηκε μόλις το 2005, έχει χρώματα το λευκό και το κόκκινο και έδρα το «Complexul Sportiv Raional» (2.500 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα μια φορά (2015) και το Κύπελλο άλλες δύο. Προπονητής της είναι ο Μολδαβός Σεργκέι Ντουμπρόβιν.
Στην Ευρώπη παίζει φέτος για όγδοη χρονιά έχοντας φτάσει μέχρι τα playoffs του Europa League το 2016. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Σαράγεβο από τη Βοσνία με 0-0 εντός και 1-0 εκτός έδρας.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης