Τινάζει τη μεταγραφική μπάνκα ο Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τους Βατσλίκ, Αγκιμπού Καμαρά και Αλγκασίμ Μπα

Τινάζει τη μεταγραφική μπάνκα ο Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τους Βατσλίκ, Αγκιμπού Καμαρά και Αλγκασίμ Μπα

Μπαράζ μεταγραφικών ανακοινώσεων από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό - Οι ερυθρόλευκοι γνωστοποίησαν αρχικά το απόγευμα της Τρίτης την απόκτηση του τερματοφύλακα της εθνικής Τσεχίας, Τόμας Βατσλίκ για να ακολουθήσουν οι Αγκιμπού Καμαρά και Αλγκασίμ Μπα

osfp4
Ημέρα ανακοινώσεων για τους πρωταθλητές Ελλάδας που προχώρησαν στην απόκτηση τριών ακόμη παικτών κατά το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Το απόγευμα της Τρίτης (13/7) οι ερυθρόλευκοι επισημοποίησαν την απόκτηση του διεθνούς Τσέχου τερματοφύλακα, Τόμας Βάτσλικ, ο οποίος χθες ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις του.

Ο Τσέχος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών και θα αντικαταστήσει τον Ζοσέ Σα ο οποίος προκείται σύντομα να υπογράψει στην αγγλική, Γουλβς.
vaclik-xeria_164807

vaclik-karaiskaki_164847
Κλείσιμο


Αναλυτικά:
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς τερματοφύλακα, Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1989 στην Οστράβα και γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής από τη χώρα του που θα φορέσει τη φανέλα του Θρύλου.

Ο Βατσλίκ ξεκίνησε την καριέρα του στη Βιτκόβιτσε το 2006 και μετά από τέσσερις σεζόν μετακόμισε στη Βικτόρια Ζίσκοβ, με την οποία στην πρώτη του χρονιά πανηγύρισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Τσεχίας. Στα μέσα της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς η Σπάρτα Πράγας αγόρασε τα δικαιώματά του και δικαιώθηκε για την επιλογή της, καθώς με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της το Κύπελλο της πρωταθλήτριας.

Το καλοκαίρι του 2014 ο υψηλόσωμος γκολκίπερ άφησε για πρώτη φορά τη χώρα του για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Ελβετίας με τη φανέλα της Βασιλείας. Στα τέσσερα χρόνια ο απολογισμός του ήταν τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και το καλοκαίρι του 2018 εντάχθηκε στο δυναμικό της Σεβίλλης. Με την ισπανική ομάδα κατέκτησε το UEFA Europa League της σεζόν 2019-20.

Ο 32χρονος γκολκίπερ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Τσεχίας, ενώ έχει φτάσει τις 42 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.
mat_0335-_plagies__155201_2

Οι πρώτες του δηλώσεις:

Στις πρώτες του δηλώσεις λίγο μετά την επισημοποίηση του deal, ο νέος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ, ανέφερε ότι αποδέχτηκε την πρόκληση των «ερυθρόλευκων», ευχαρίστησε τη νέα του ομάδα που τον επέλεξε και εξέφρασε την ανυπομονησία του να γνωρίσει το νέο γήπεδο, τους συμπαίκτες του, αλλά και να μάθει την ελληνική γλώσσα.

«Η πρόκληση έγινε αποδεκτή. Ανυπομονώ να γνωρίσω το νέο μου γήπεδο και τους συμπαίκτες, να εξερευνήσω την πόλη και να μάθω μια νέα γλώσσα. Σε ευχαριστώ Ολυμπιακέ που με επέλεξες».



Τη σκυτάλη των ανακοινώσεων πήρε ο Αγκιμπού Καμαρά. Οι Πειραιώτες γνωστοποίησαν την απόκτηση του 20χρονου άσου, που υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τον σύλλογο.

Ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα έχει ενσωματωθεί ουσιαστικά εδώ και περίπου δέκα ημέρες στους «ερυθρόλευκους» και έως τώρα έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε την καριέρα του από τη Λιλ, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα, έχοντας κατά βάση συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα.


Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αγκιμπού Καμαρά. Ο διεθνής άσος από τη Γουινέα γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 2001 και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός.

Ο 20χρονος αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα της Λιλ από το 2019, όταν και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα. Τον Φεβρουάριο του 2021, στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Ντιζόν, συνδύασε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα με γκολ.

Ο Καμαρά είχε παρουσία σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του, πριν γίνει διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γουινέας τον Οκτώβριο του 2019.
kamaranew

«Είμαι πολύ υπερήφανος που φοράω τη φανέλα του Ολυμπιακού»

Ο 20χρονος μέσος απ' τη Γουινέα στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού δήλωσε περήφανος που θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά, ενώ τόνισε ότι θέλει να κάνει χαρούμενους τους φιλάθλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αγκιμπού Καμαρά:

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, όπως ξέρουμε από την ιστορία του. Γνωρίζουμε όλοι πως είναι ένας μεγάλος σύλλογος της Ελλάδας. Γνωρίζουμε όλοι πως από εδώ έχουν περάσει μεγάλοι παίκτες. Και ειλικρινά είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ για να είμαι μέλος του Ολυμπιακού.

Καταρχήν είναι μεγάλη ευχαρίστηση να φοράς αυτή τη φανέλα. Είναι ένας σύλλογος που αγαπώ πολύ. Ξέρω ότι είναι ένας σύλλογος που κάθε χρόνο μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επομένως είμαι περήφανος να φοράω αυτή τη φανέλα. Και θέλω να κάνω ευτυχισμένους τους φιλάθλους. Θα ήθελα να πω δύο λόγια στους φιλάθλους, βρίσκομαι εδώ για να τους κάνω ευτυχισμένους. Θα πρέπει να πάρω απ' αυτούς δύναμη και βρίσκομαι εδώ για να δώσω ευτυχία».

Οι πρώτες δηλώσεις του Αγκιμπού Καμαρά στο Olympiacos TV! / Camara’s statements on Olympiacos TV!


Τέλος, επισημοποίησε την τρίτη του προσθήκη μέσα σε μια μέρα, καθώς μετά τον Τόμας Βάτσλικ και τον Αγκιμπού Καμαρά, ήρθε η σειρά για τον Αλγκασίμ Μπα.

Πρόκειται για τον 18χρονο επιθετικό από τη Γουινέα, που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ μακριά από τη χώρα του, ενώ όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έχει κληθεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες.




Η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αλγκασίμ Μπα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων. Ο άσος από τη Γουινέα γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2002 και αγωνίζεται ως επιθετικός.
Ο 19χρονος αγωνιζόταν στη Ρενεσάνς από τη Γουινέα πριν αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό, ενώ μέχρι τώρα στην καριέρα του έχει κληθεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.
bah-_2__213657__1_

«Παράδειγμα ο Μαντί Καμαρά, καταπληκτικό να τον ξεπεράσω»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των «ερυθρόλευκων» ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση των πρωταθλητών. Χαρακτήρισε τον Μαντί Καμαρά παράδειγμα για όλους τους παίκτες της Γουινέα και υποστήριξε πως «θα ήταν καταπληκτικό να τον ξεπεράσω».

Ειδικότερα 18χρονος Αφρικανός επιθετικός δήλωσε:

«Δεν μπορούσα παρά να δεχθώ την πρόταση του Ολυμπιακού. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί την πρόταση για να βρεθεί εδώ. Όταν σε καλεί ένας σύλλογος σαν τον Ολυμπιακό, απλά έρχεσαι. Αυτό, λοιπόν, έκανα κι εγώ. Και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Ο Μαντί είναι ένα παράδειγμα για όλους μας στη Γουινέα. Δεν έχουμε το ίδιο προφίλ και τους ίδιους στόχους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, Εγώ είμαι επιθετικός και φιλοδοξώ να σκοράρω. Υπάρχουν προσωπικοί στόχοι και ομαδικοί και βρίσκομαι εδώ για να τους υλοποιήσω. Θα είναι πολύ όμορφο να τα καταφέρω, όπως ο Μαντί, και θα είναι καταπληκτικό να καταφέρω να τον ξεπεράσω.

Το γνώριζα πριν έρθω, όπως και όλος ο κόσμος το ξέρει. Μιλάω για το πάθος του κόσμου του Ολυμπιακού. Μέχρι τώρα είναι μεγάλη ευχαρίστηση. Δέχομαι πάρα πολλά μηνύματα υποστήριξης και με αυτό με κάνει ευτυχισμένο. Θα κάνω τα πάντα για να τιμήσω τη φανέλα και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό».


Οι πρώτες δηλώσεις του Αλγκασίμ Μπα στο Olympiacos TV


Ειδήσεις σήμερα:

WhatsApp: Καταγγελίες για υπερβολική πίεση στους χρήστες να δεχτούν τη νέα πολιτική απορρήτου

Εμβόλιο ή αναστολή εργασίας: Τι ισχύει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Ανακοινώσεις για χώρους διασκέδασης

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα ευκαιρία για όσους έχασαν τα φθηνά κρατικά δάνεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης