Ντιναμό Τιφλίδας-Νέφτσι Μπακού: Το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού

Ντιναμό Τιφλίδας-Νέφτσι Μπακού: Το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού

Ασφαλώς και δεν τίθεται καν θέμα ανησυχίας για τον Ολυμπιακό - Ντιναμό Τιφλίδας και Νέφτσι Μπακού είναι πολύ μακριά από την ποιότητα των Πειραιωτών - Διαβάστε για τις δύο ομάδες που διεκδικούν ένα εισιτήριο για τον β' προκριματικό του Champions League

fc_dinamo_tbilisi
Μια αντίπαλος από την Γεωργία και μια από το Αζερμπαϊτζάν για τον Ολυμπιακό προκειμένου να ξεκινήσει την διαδρομή του μέχρι τους ομίλους του Champions League γι' ακόμα μια ποδοσφαιρική χρονιά.

Τα πρώτα εμπόδια στον β' προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης δεν θα ταλαιπωρήσουν και πάρα πολύ το μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς για το σχέδιο νίκης και πρόκρισης.

Ναι μεν έχουν ευρωπαϊκές εμπειρίες οι Ντιναμό και Νέφτσι, ωστόσο, δεν είναι τέτοιες που θα μπορούσαν - μιλώντας προφανώς απόλυτα θεωρητικά αυτή την στιγμή - να χρησιμεύσουν για μια τεράστια έκπληξη απέναντι στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Θυμίζουμε τις ημερομηνίες:

Β' προκριματικός γύρος Champions League

Πρώτο παιχνίδι: 20-21 Ιουλίου 2021


Δεύτερο παιχνίδι: 27-28 Ιουλίου 2021

Ντιναμό Τιφλίδας: Η Πρωταθλήτρια Γεωργίας του 2020 και κάτοχος του Super Cup μετά και το παιχνίδι με την Gagra που κρίθηκε στα πέναλτι, δίνει τη μάχη της για την υπεράσπιση του τίτλου, αφού το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη! Μάλιστα, η μάχη με την Ντιναμό Μπατούμι είναι μεγάλη στην κορυφή, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται στην απόλυτη ισοβαθμία με 35 βαθμούς, με τον σύλλογο της Τιφλίδας να υστερεί στη διαφορά τερμάτων (έχει +14 έναντι των +21).

Κλείσιμο
Οι Γεωργιανοί στηρίζουν πολλά στον Κάρλος Κάστρο που αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή. Αποχώρησε από την Σπόρτινγ Χιχόν και θα στηρίξει την επίθεση της νέας του ομάδας σε αυτή την προσπάθεια που θα κάνει για να περάσει στον β' προκριματικό γύρο και να συναντήσει τους «ερυθρόλευκους» του Πέδρο Μαρτίνς. Πέρυσι η ευρωπαϊκή πορεία του συλλόγου ολοκληρώθηκε στον 3ο προκριματικό του Europa League από την Κι της Φινλανδίας με το βαρύτατο 6-1, ενώ, την σεζόν 2016-2017 είχε κοντραριστεί και ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ στα play-off των προκριματικών.

Νέφτσι Μπακού: Η πρώην ομάδα του Κεϊσούκε Χόντα κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στο Αζερμπαϊτζάν και μέσω αυτού να εξασφαλίσει την παρουσία της στα προκριματικά του επόμενου Champions League. Η εκ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει την πορεία της από τον α' προκριματικό γύρο, όπου δίνει το «παρών» μετά το 1-0 επί της περσινής Πρωταθλήτριας, Καραμπάγκ, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2020-2021!

Ασφαλώς, η αποχώρηση του Χόντα από το ρόστερ αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και σε αυτό των εντυπώσεων. Ο Ιάπωνας που με την παρουσία του εκεί από τον Μάρτιο και μετά πέτυχε 2 τέρματα σε 7 αναμετρήσεις, βοήθησε τα μέγιστα στην επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος στο δραματικό φινάλε, ενώ, έκανε και λίγο περισσότερο κόσμο ν' ασχοληθεί με την Νέφτσι, το όνομα της οποίας φυσικά έφτασε στην πατρίδα του Χόντα.

Ο Μιραμπντούλα Αμπάσοφ στην γραμμή κρούσης είναι ο άνθρωπος στον οποίο ποντάρουν στην Νέφτσι τουλάχιστον για να περάσουν στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League, με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή να έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο μόλις πριν από λίγο καιρό. Οι όμιλοι του Europa League την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας παίξει τότε με τις Παρτιζάν Βελιγραδίου, Ίντερ και Ρούμπιν Καζάν.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία: Διαμαρτυρίες επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά - «Μας είπαν θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια»

Ποια είναι η νεαρή Τουρκάλα διερμηνέας της συνάντησης Ερντογάν - Μπάιντεν

Σοκαριστικό τροχαίο με τραυματία στη λεωφόρο Κύμης - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης