Πολωνία-Σλοβακία: Ματς-θεμέλιο για πρόκριση

Πολωνία-Σλοβακία: Ματς-θεμέλιο για πρόκριση

Η δράση στον πέμπτο όμιλο του Euro αρχίζει με την Πολωνία να αντιμετωπίζει στην Αγία Πετρούπολη την Σλοβακία.

Screenshot_2021-06-14_at_09-43-08_Πολωνια-Σλοβακια_Ματς-θεμελιο_για_προκριση
Ανοίγει η αυλαία στον πέμπτο όμιλο του Euro με την Πολωνία και την Σλοβακία να μονομαχούν στην Αγία Πετρούπολη (19:00, ΑΝΤ1, sport-fm.gr και ενημέρωση από bwinΣΠΟΡ FM 94,6).

Η Πολωνία εμφανίζεται σε τελική φάση Euro για τέταρτη σερί διοργάνωση και το 2016 σημείωσε την καλύτερη πορεία της γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Πορτογαλία στα προημιτελικά. Ο Πάουλο Σόουζα, που ανέλαβε τον Ιανουάριο, συμμετείχε σε Euro το 1996 και το 2000 ως ποδοσφαιριστής. Πλέον ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού από την άκρη του πάγκου θα βασιστεί στον σπουδαίο σκόρερ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν), ενώ άλλα μεγάλα ονόματα του ρόστερ είναι οι Σέζνι (Γιουβέντους), Ζιελίνσκι (Νάπολι), Μπέντναρεκ (Σαουθάμπτον) και Κρικόβιακ (Λοκομοτίβ Μόσχας).

Η Σλοβακία παίζει για δεύτερο σερί Euro αλλά και συνολικά έχοντας φτάσει το 2016 στους «16» για να αποκλειστεί από τη Γερμανία. Οι Σκρίνιαρ (Ίντερ), Κούτσκα (Πάρμα) και Λομπότκα (Νάπολι), όπως και ο βετεράνος Χάμσικ (Γκέτεμποργκ) ξεχωρίζουν στο ρόστερ του Στέφαν Τάρκοβιτς, ενώ διαθέσιμοι είναι επίσης οι Μακ και Βάις που πέρασαν από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν με την Πολωνία να μετρά τρεις νίκες και τη Σλοβακία τέσσερις. Είχαν συναντηθεί στα προκριματικά του Euro 1996, με ευρείς νίκες στις έδρες τους (5-0 και 4-1 αντίστοιχα), ενώ στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 οι Σλοβάκοι είχαν δύο νίκες (2-1 και 0-1).

Πιθανές συνθέσεις:

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ, Κρικόβιακ, Μόντερ, Πούχαζ, Κλιχ, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.

Κλείσιμο
Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντούμπραβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα, Χαράσλιν, Χάμσικ, Μακ, Ντούντα.

Διαιτητής: Οβίντιου Χάτεγκαν (Ρουμανία).

Πηγη: SportFm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης