Roland Garros: Ραντεβού με την Ιστορία για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Roland Garros: Ραντεβού με την Ιστορία για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Τον πρώτο του τίτλο σε grand slam διεκδικεί ο Έλληνας τενίστας στον τελικό του παρισινού open απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς (ΕΡΤ1- 16.00)

tsits
Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σήμερα στις 16:00 (ΕΡΤ1, sport-fm.gr ) αντιμετωπίζει στον τελικό του Ρολάν Γκαρός τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το νούμερο τέσσερα, πλέον του κόσμου, θα αναμετρηθεί με τον κορυφαίο τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης. Για τον 23χρονο τενίστα η πρόκριση από μόνη της είναι ιστορική, καθώς ουδέποτε έχει βρεθεί άλλος Έλληνας σε τελικό Grand Slam, αλλά ο ίδιος θέλει να φτάσει στον πρώτο πολύ μεγάλο τίτλο της καριέρας του συνεχίζοντας την αλματώδη πορεία του.

Αμφότεροι χρειάστηκαν πέντε σετ και πολλές ώρες αγώνα για να νικήσουν τον Αλεξέι Ζβέρεφ ο Στέφανος και τον Ράφα Ναδάλ ο «Νόλε» την Παρασκευή. Ο τελευταίος αφού έβγαλε από τη μέση τον βασιλιά του χώματος, Ισπανό, που έχει 13 τίτλους στο γαλλικό Open, θα διεκδικήσει το 19ο Grand Slam στην καριέρα του, αλλά μόλις το δεύτερο Ρολάν Γκαρός, το οποίο είχε κατακτήσει το 2016. Παράλληλα, ο 34χρονος Τζόκοβιτς με νίκη θα πάρει την πρώτη θέση στη βαθμολογία του 2021 από τον Τσιτσιπά.

Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί επτά φορές κατά το παρελθόν, με τον Τσιτσιπά να μετρά δύο νίκες και τον Τζόκοβιτς πέντε. Μάλιστα ο δεύτερος έχει κερδίσει και στα δύο ματς που έχουν παίξει σε χώμα, ενώ κέρδισε τον Στέφανο και στα ημιτελικά του περσινού Ρολάν Γκαρός με 3-2 (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1).
Με την πρόκρισή του στον τελικό της διοργάνωσης ο Τσιτσιπάς έχει ήδη εξασφαλίσει 750.000 ευρώ. Αν καταφέρει, δε, και ολοκληρώσει το θαύμα με κατάκτηση του τίτλου, θα λάβει 1,4 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο Έλληνας τενίστας υπολογίζεται ότι έχει έσοδα στη μέχρι τώρα καριέρα του που αγγίζουν τα 11,6 εκατ. ευρώ, ενώ τη φετινή μόνο σεζόν έχει φτάσει κοντά στο 1,3 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: sport.fm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης