Roland Garros- Και τώρα οι δυο τους: Ο Τσιτσιπάς διεκδικεί το πρώτο του Grand Slam απέναντι στον Τζόκοβιτς

Roland Garros- Και τώρα οι δυο τους: Ο Τσιτσιπάς διεκδικεί το πρώτο του Grand Slam απέναντι στον Τζόκοβιτς

Στα 22 του χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που διεκδικεί τίτλο σε Grand Slam,  καθώς μετά από μία επική μάχη 217 λεπτών νίκησε με 3-2 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ - Το απόγευμα της Κυριακής θα διεκδικήσει τον τίτλο στο γαλλικό Open απέναντι στον  Νόβακ Τζόκοβιτς που επικράτησε του Ράφα Ναδάλ σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του σύγχρονου τένις

tsitsipas-arthro
Τρεις φορές είχε φτάσει ένα βήμα πριν την πηγή, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Κάποιοι μπορεί να πίστεψαν κιόλας ότι αυτό είναι το ταβάνι του. Τους διέψευσε πάλι. Ο τέταρτος ημιτελικός σε τουρνουά Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon και US Open) και δεύτερος συνεχόμενος στο Παρίσι αποδείχθηκε και φαρμακερός για τον τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που καθήλωσε τους πάντες λύγισε την αντίσταση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό. Απέναντί του θα βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς που επικράτησε του Ράφα Ναδάλ σε μια τιτανομαχία που πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα ματς του σύγχρονου τένις.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc0xvokexich-sf)


«Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από που έχω έρθει, από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, ήταν όνειρό μου να παίξω κάποια στιγμή στα γήπεδα του Roland Garros. Δεν είχα ονειρευτεί, ότι θα μπορούσα να παίξω σε έναν τελικό.», είπε λίγο μετά το θρίαμβο του ο βουρκωμένος Στέφανος, αλλά η χαρά και η συγκίνηση έχουν τελειώσει από χθες το βράδυ καθώς αύριο υπάρχει το πιο μεγάλο ματς (μέχρι το επόμενος) της καριέρας του.



Εκεί που τον περιμένει ο......., ο οποίος στην τιτανομαχία του άλλου ημιτελικού νίκησε με..

Ιδανική εκκίνηση
Κλείσιμο
Ο Στέφανος ξεκίνησε τον αγώνα με το μαχαίρι στα δόντια. Πριν καταλάβει ο Ζβέρεφ τι είχε συμβεί του είχε κάνει το μπρέικ για να φτάσει στο 3-0 και να κλείσει το πρώτο σετ άνετα με 6-3.

Ο Γερμανός απάντησε στο δεύτερο ή για να ακριβολογούμε προσπάθησε να απαντήσει και το έκανε αρχικά με επιτυχία καθώς προηγήθηκε αυτός με 0-3, για να ξεσπάσει ο τυφώνας Τσιτσιπάς! Ο Στέφανος παίζοντας απίστευτα πήρε τα επόμενα 6 γκέιμ, έκλεισε και το δεύτερο σετ με 6-3 και το όνειρο του τελικού άρχισε να αποκτά χρώμα.

Προσωρινά όμως καθώς μπορεί το σερί του Στέφανου να έφτασε στα 7 γκέιμ παίρνοντας το πρώτο του τρίτου σετ, αλλά ο Γερμανός με σερβίς που θύμιζαν ρουκέτες ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό. Ο Ζβέρεφ προηγήθηκε με 1-3 και πήρε το σετ με 4-6, ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο επόμενο με το ματς να οδηγείται σε 5ο σετ.

Το πρώτο κομβικό σημείο ήταν το πρώτο γκέιμ όπου ο Ζβέρεφ έχοντας πλέον το μομέντουμ, είχε τριπλό μπρέικ πόιντ όμως ο Τσιτσιπάς όχι απλά απάντησε με πέντε αναπάντητους πόντους, αλλά στο 2-1 έκανε αυτός το μπρέικ (3-1) για να φτάσει στο 4-1. Ο Ζβέρεφ έσβησε τα τρία πρώτα ματς μπολ και μείωσε σε 5-3, ο Στέφανος με εξαιρετικό σέρβις γκέιμ έδωσε τέλος στην αγωνία μετά από ένα πραγματικό έπος που διήρκησε 3 ώρες και 17 λεπτά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc0xzgou16kh-sf)


«Στον τελικό θα αφήσω όλο το κορμί μου στο court»
Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, κι ενώ δεν γνώριζε τον αντίπαλο του, υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για να φτάσει ως το τέλος

Αναλυτικά στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για:
Τις προσπάθειές του: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου και έχω δείξει πειθαρχία μέχρι τώρα. Και έχω τώρα τον τελικό, που είναι κάτι συναρπαστικό και ανυπομονώ να αφήσω όλο το σώμα μου στο court».

Το τι σημαίνει ο τελικός: «Σημαίνει πολλά. Ήταν δύσκολο ματς, γεμάτο συναισθήματα, με τόσες πολλές φάσεις για μένα. Στο τέλος ήταν μεγάλη ανακούφιση που κατάφερα να το κλείσω με τόσο καλό τρόπο. Ήταν εξαντλητικό. Ήταν δύσκολο να χειριστώ όλα αυτά τα πράγματα, να τα βάλω όλα μαζί. Κατάφερα να κλείσω το ματς όταν έπρεπε. Είμαι περήφανος, μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, να παίζω σε αυτό το στάδιο. Είμαι ευγνώμων για κάθε ματς που μπορώ να παίζω. Είμαι ευλογημένος που έχω την ευκαιρία να παίζω ενάντια στους καλύτερους και να δοκιμάζω τον εαυτό μου, κάτι που πάντα ονειρευόμουν και ευχόμουν να συμβεί κάποια μέρα.

Τα συναισθήματά του όταν το 2-2 από 2-0
: «Προσπαθούσα να έχω καλή σχέση με τον εαυτό μου, να "σπρώξω" για να συμβεί κάτι καλό. Ήξερα ότι δεν είχα τελειώσει, ότι είχα περισσότερα να δώσω. Έπαιζα καλύτερα, απλά έπρεπε να συγκεντρωθώ».

Το γεγονός ότι συγκινήθηκε: «Το Roland Garros είναι ένα ιστορικό τουρνουά, το έβλεπα από τότε που ήμουν μικρός. Ήταν το αγαπημένο τουρνουά του προπονητή μου (Γιώργος Σπηλιόπουλος), μεγάλωσα μαζί του. Πάντα παρακολουθούσα αυτή τη διοργάνωση. Πιο πολύ συγκινήθηκα διότι κατάφερα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση, συγκινήθηκα για εκείνον. Είμαι σίγουρος ότι είναι περήφανος για μένα. Αυτό, όμως, ήταν το πρώτο βήμα, δεν έχω το έχω τελειώσει ακόμα».

Το 0-40 του Ζβέρεφ: «Είμαι κάποιος που παλεύει και δεν ήμουν διατεθειμένος να τα παρατήσω ακόμα. Νομίζω ότι έκανα κάποια πράγματα που δούλεψαν για μένα. Έμεινα ζωντανός και κατάφερα να επιστρέψω στο ματς. Ήταν ανάσα καθαρού αέρα αυτό το πρώτο γκέιμ. Ένιωσα αναζωογονημένος και ένιωσα ότι έπρεπε εκείνη τη στιγμή να το εκμεταλλευτώ»

Η αποθέωση στα social media

Όπως ήταν φυσικό το ιστορικό κατόρθωμα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα δεν έμεινε ασχολίαστο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατακλύστηκαν με συγχαρητήρια μηνύματα από χιλιάδες χρήστες.
























Συγχαρητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο

Ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τα συγχαρητήριά του για τη μεγάλη πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά και του εύχονται καλή επιτυχία στο μεγάλο τελικό του Roland Garros της Κυριακής.

Συγχαρητήριο μήνυμα για την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.



''Πέρσι στα ημιτελικά, φέτος στον τελικό του RolandGarros. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί για πρώτη φορά ένα τρόπαιο Grand Slam και του ευχόμαστε την Κυριακή να είναι στην κορυφή. Καλή επιτυχία Στέφανε!”.


Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία του παγκόσμιου Τσισιπά και την πιο ιστορική ημέρα του ελληνικού τένις.  «Τελικός Grand Slam, τελικός στο Roland Garros. Τρόπαιο Συγχαρητήρια, Στέφανε! Παίζουμε όλοι μαζί σου», σημείωσε.




Συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν επίσης οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πολλοί ακόμα.


Πώς υποδέχτηκαν τα ξένα μέσα την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros
Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα διεθνή μέσα την παρθενική πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά σε grand slam (Roland Garros) μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Ζβέρεφ με 3-2.

Breaking news ήταν για το Γαλλικό Πρακτορείο η νίκη του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε και από άλλα μεγάλα μέσα, όπως ο Guardian, το Associated Press, το Eurosport και η Le Monde.

Δείτε τις χαρακτηριστικότερες αναφορές








Ιδιαίτερη ήταν η ανάρτηση στο Twitter του Πατρίκ Μουράτογλου, του προπονητή που «ανακάλυψε» τον Τσιτσιπά και ιδιοκτήτη της Ακαδημίας στην οποία προπονείται και γυμνάζεται ο Έλληνας τενίστας. «Μέχρι την Κυριακή η καρδιά μου θα χτυπά για σένα» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης