Euro 2020: Σάλος στη Ρωσία με την εμφάνιση της Ουκρανίας με την Κριμαία και τα εθνικιστικά συνθήματα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Ρωσία η εμφάνιση της εθνικής Ουκρανίας στο Euro 2020, στην οποία απεικονίζεται ένας χάρτης της χώρας  με ενσωματωμένη σε αυτόν τη χερσόνησο της Κριμαίας, καθώς και εθνικιστικά συνθήματα

Μπορεί ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να προκληθεί καμία ένταση μεταξύ των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια του Euro 2020, ωστόσο η εμφάνιση της εθνικής Ουκρανίας έχει ήδη ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, οι φανέλες του συγκροτήματος του Αντρέι Σεβτσένκο, περιλαμβάνουν σύμφωνα με την «Equipe» τον χάρτη της χώρας με ενσωματωμένη σε αυτόν τη χερσόνησο της Κριμαίας για την οποία ως γνωστόν υπάρχει χρόνια διαμάχη με τη Ρωσία.

Επιπλέον, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι περιλαμβάνονται και συνθήματα, όπως, «Δόξα στην Ουκρανία» και «Δόξα στους Ήρωες», εμπνευσμένα από ένα Ουκρανικό πατριωτικό τραγούδι που είχαν χρησιμοποιήσει διαδηλωτές κατά του διορισμένου από το Κρεμλίνο ηγέτη, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης το 2014, η οποία είχε θεωρηθεί παράνομη από τη Μόσχα και προκάλεσε την κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών.



Όπως ήταν αναμενόμενα, τα παραπάνω ξεσήκωσαν οργή στη Ρωσίας, η οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «εντελώς ακατάλληλη εμφάνιση» η οποία αποτελεί «πολιτική πρόκληση».

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, είχε μεριμνήσει ώστε Ρωσία και Ουκρανία να μην βρεθούν στον ίδιο όμιλο του Euro, ενώ είναι αδύνατο να διασταυρωθούν και πριν από τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν καταφέρουν να προκριθούν και οι δύο.


Ειδήσεις σήμερα

Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Μίτροβιτς

ΠΑΟΚ: Θετική εισήγηση Λουτσέσκου για Μπάμπα

Ο… YouTuber Logan Paul δεν βγήκε νοκ άουτ από τον Floyd Mayweather!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr