Euroleague, Μπαρτσελόνα-Εφές 81-86: Μίτσιτς και Λάρκιν έστεψαν την Εφές πρωταθλήτρια Ευρώπης

Euroleague, Μπαρτσελόνα-Εφές 81-86: Μίτσιτς και Λάρκιν έστεψαν την Εφές πρωταθλήτρια Ευρώπης

Με το φονικό… δίδυμο Μίτσιτς-Λάρκιν να παίρνει «φωτιά» στο δεύτερο ημίχρονο, η Εφές νίκησε 86-81 στον τελικό την Μπαρτσελόνα και κατέκτησε την πρώτη Ευρωλίγκα της ιστορίας της

Efes
Έζησε το… όνειρο η Αναντολού Εφές! Το 2019 ηττήθηκε στον τελικό, το 2020 της το… στέρησε ο κορωνοϊός, αλλά το 2021 στην Κολωνία, με πρωταγωνιστές τους Μίτσιτς και Λάρκιν, η ομάδα του Αταμάν νίκησε 86-81 την Μπαρτσελόνα και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης Ευρωλίγκας της ιστορία της!

Το ματς
Πολύ παιχνίδι μέσα από τη ρακέτα είχαν οι δύο ομάδες από την αρχή του τελικού. Από τη μία ο Ντέιβις και από την άλλη ο Σανλί τραβούσαν το επιθετικό… κουπί, με την Μπαρτσελόνα να είχε ένα μικρό προβάδισμα (12-10). Στη συνέχεια, οι Καταλανοί πήραν τον πλήρη έλεγχο του ματς, καθώς μέσα από την άμυνά τους έκρυψαν τη δημιουργία στην Εφές, με τους Χίγκινς και Κούριτς να την οδηγούν στο +7 (22-15) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το μυαλό των παικτών του Αταμάν εξακολουθούσε να ήταν… χαλασμένο και στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, καθώς δεν έβαζαν ούτε τα λέι απ, με την Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει στο +10 (25-15). Εκεί, αποσύρθηκε ο Μίτσιτς στον πάγκο, με τους Μοερμάν και Πλάις από την άλλη να σπρώχνουν την ομάδα τους σε ένα 9-0 (25-24), μέχρι το 14’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα με σκληρές άμυνες και πολλά φάουλ από τους δύο, με αποτέλεσμα να πάνε αμφότεροι στο μπόνους των βολών.

Ευνοημένοι βγήκαν οι Τούρκοι, οι οποίοι όχι μόνο πήραν το προβάδισμα, αλλά με τον Λάρκιν έφτασαν στο +7 (29-36), στο 18’. Η αντίδραση των «μπλαουγκράνα» ήταν η επιστροφή του Κούριτς, ο οποίος έριξε τη διαφορά στο καλάθι (36-38), με τη βολή του Μπομπουά να διαμορφώνει το 36-39 του πρώτου ημιχρόνου.

Με τον Μίτσιτς να μπαίνει ορεξάτος στο δεύτερο μέρος, η Εφές πήγε αρχικά στο +7 (39-46) και στη συνέχεια με σημαντική βοήθεια από τον Λάρκιν πήγε στο +11 (41-52), στο 24’. Η Μπαρτσελόνα κρατούνταν στο ματς με τους Χίγκινς και Κούριτς, αλλά το δίδυμο διατηρούσε τους Τούρκους σε διψήφια διαφορά (48-59). Ο πρώτος ήταν… συγκινητικός και κρατούσε σχεδόν μόνος του τους Καταλανούς, όπου χάρη σε εκείνον η διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν στους επτά πόντους (58-65).

Κλείσιμο
Με καλές άμυνες, που άφησε την Εφές χωρίς καλάθι για τρία λεπτά, η Μπαρτσελόνα μείωσε στο -3 (62-65), στην τέταρτη περίοδο. Οι ενέργειες του Λάρκιν κρατούσαν μπροστά τους Τούρκους, μέχρι ο Ντέιβις να πάρει… μπρος και να ισοφαρίσει (69-69), στο 35’. Στη συνέχεια, οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, ώσπου οι Λάρκιν και Μίτσιτς έστειλαν την ομάδα του Αταμάν στο +5 (74-79), στο 37’.

Οι παίκτες του Σάρας έδειξαν νευρικότητα και αστοχία στα τελευταία λεπτά, με το φονικό… δίδυμο των Τούρκων να τους κρατά μπροστά και έχοντας ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών να φτάνει στη νίκη με το τελικό 81-86.
Τα δεκάλεπτα: 22-15, 36-39, 58-65, 81-86

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης