Ευρωβόλεϊ ανδρών: Πολύ δύσκολη κλήρωση για την Εθνική

Ευρωβόλεϊ ανδρών: Πολύ δύσκολη κλήρωση για την Εθνική

Στον 1ο όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωβόλεϊ ανδρών κληρώθηκε η εθνική ομάδα που θα δώσει τους αγώνες της στην Πολωνία και η αλήθεια είναι ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο

Eurovolley
Το χέρι του πρώην πασαδόρου του Ολυμπιακού Τέεμι Τερβαπόρτι έστειλε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον 1ο όμιλο του Ευρωβόλεϊ, που θα φιλοξενηθεί στο Κατοβίτσε κι εκεί μας περίμενει μεταξύ άλλων η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Πολωνία κι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία.

Σαν σαν μην έφταναν αυτές οι δύο, στον ίδιο όμιλο είναι η εξαιρετική Ουκρανία (7η το 2019) και το πολύ δυνατό Βέλγιο (9ο πριν από 2 χρόνια), ενώ όπως και το 2019 θα αντιμετωπίσουμε και την Πορτογαλία η οποία μας είχε κερδίσει (αλλά χάρις στη Ρουμανία είχαμε πάρει εμείς το εισιτήριο για τους 16).

Αναλυτικά οι 4 όμιλοι:
1ος όμιλος (Κατοβίτσε): Πολωνία, Βέλγιο, Σερβία, Ουκρανία, Ελλάδα, Πορτογαλία

2ος όμιλος (Οστράβα): Τσεχία, Ιταλία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο

3ος όμιλος (Τάμπερε): Φινλανδία, Ρωσία, Ολλανδία, Τουρκία, Ισπανία, Σκόπια

4ος όμιλος (Τάλιν): Εσθονία, Λετονία, Γαλλία, Γερμανία, Σλοβακία, Κροατία

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 19 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες. Σε Πολωνία (Κατοβίτσε, Κρακόβια) όπου θα διεξαχθεί και η τελική φάση, Τσεχία (Οστράβα), Εσθονία (Ταλίν) και Φινλανδία (Τάμπερε).

Από τους τέσσερις ομίλους στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι. Η Ελλάδα που βρίσκεται στον Α’ όμιλο, εφόσον καταλάβει μία από τις τέσσερις θέσεις θα προκριθεί στους «16» και θα παίξει χιαστί με τον Γ’ όμιλο που βρίσκονται οι Φινλανδία, Ρωσία, Ολλανδία, Τουρκία, Ισπανία και Βόρεια Μακεδονία (Α1-Γ4, Α2-Γ3, Α3-Γ2, Α4-Γ1).

Η φάση των «16» και οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Γκντανσκ στη Πολωνία και στην Οστράβα της Τσεχίας. Οι ημιτελικοί, ο μικρός τελικός και ο τελικός θα γίνουν στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Δύσκολη κλήρωση, αλλά θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω»
Κλείσιμο
Παρά το μεγάλο βαθμό δυσκολίας που υπάρχει στον όμιλο της Εθνικής ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ξεκαθάρισε ότι στόχος της ομάδας είναι να κάνει ένα βήμα παραπάνω συγκριτικά με την 16η θέση το 2019.

«Παρακολουθήσαμε με μεγάλη χαρά την κλήρωση, που ουσιαστικά ήταν ορισμός και δεν είχαμε καμία αγωνία για τον όμιλο που θα βρεθούμε», σχολίασε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και εξήγησε γιατί δεν είχε άγχος.

«Γιατί γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι όλες οι ομάδες είναι εξαιρετικά δυνατές και γνωρίζοντας τη δική μας δυναμική και τη θέση μας στο ράνκινγκ, ξέραμε ότι αυτομάτως η κλήρωση θα μας έφερνε ως αντιπάλους τέσσερις τουλάχιστον ομάδες που είναι πιο ψηλά από εμάς στην κατάταξη της CEV και οι οποίες αντικειμενικά είναι και πολύ καλές ομάδες»

Με την ελληνική ομάδα και το 2019 να έχει να αντιμετωπίσει πολύ δυνατές ομάδες (Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία οι τρεις πρώτοι αντίπαλοι της) ο έμπειρος τεχνικός κάνοντας τις συγκρίσεις ανέφερε: «Το 2019 στο Μονπελιέ ήταν κλεισμένες οι τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου από τις ομάδες που αναφέρατε. Τώρα σ' αυτόν τον όμιλο φαίνεται ότι είναι κλεισμένες οι... τρεισήμισι καθώς ξεχωρίζουν Πολωνία, Σερβία, Βέλγιο και η Ουκρανία».

Ωστόσο παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στον όμιλο του Κατοβίτσε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ήταν ξεκάθαρος ως προς τους στόχους της ομάδας και την παρουσία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Δεν θα άλλαζε τίποτα για εμάς σε όποιον όμιλο κι αν βρισκόμασταν. Κι αυτό γιατί στην εθνική ομάδα το μότο μας είναι σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό πιστεύοντας και παλεύοντας στη νίκη. Αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Η παρουσία μας για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ, μετά από 10ετή απουσία, μας έδωσε μεγάλη χαρά και νιώθουμε ότι έχουμε σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο που μας επιτρέπει να συμμετέχουμε σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά όπως είναι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ωστόσο είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας γιατί θέλουμε να κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης