Οργή στη Λίβερπουλ: Απαλλάχθηκαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Χίλσμπορο

Οργή στη Λίβερπουλ: Απαλλάχθηκαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Χίλσμπορο

Ανακοίνωση της Λίβερπουλ για τις εξελίξεις στην δίκη κατά των αστυνομικών που φέρονται να έχουν την ευθύνη για την τραγωδία στο Χίλσμπορο

hilsboroo
Την έντονη απογοήτευση της Λίβερπουλ προκάλεσαν οι εξελίξεις στην δίκη των αστυνομικών που κατηγορούνται ότι δεν ενήργησαν όπως έπρεπε για να αποφευχθεί η τραγωδία του Χίλσμπορο.

Η Λίβερπουλ σε ανακοίνωσή της τόνισε πως «δεν θα ξεχαστεί ποτέ η τραγωδία» και τόνισε την απογοήτευσή της σχετικά με την εξέλιξη της δίκης.

«Με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις στην διαδικασία της δίκης που σχετίζεται με την καταστροφή στο Χίλσμπορο. Μπορεί να μην είναι δουλειά μας να σχολιάζουμε τέτοιου είδους διαδικασίες που αφορούν κάποιους ατομικά, όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα θύματα του Χίλσμπορο, οι οικογένειές τους, οι επιζώντες και όλοι όσοι υπέφεραν έχουν δει να αποτυγχάνουν οι προσπάθειές τους για δικαιοσύνη. Χαιρετίζουμε όσους έχουν συμμετάσχει στην εκστρατεία για δικαιοσύνη. Για άλλη μια φορά απογοητεύτηκαν. Εχουμε μία κατάσταση όπου 96 άνθρωποι σκοτώθηκαν αναίτια και παρ’ όλα αυτά κανένας δεν έχει θεωρηθεί υπεύθυνος για τον θάνατό τους. Όπως πάντα, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, τους επιζώντας, τους αγωνιζόμενους στην εκστρατεία και θα επαναλάβουμε πως όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες του 2016, η συμπεριφορά των υποστηρικτών μας δεν συνέβαλε στην καταστροφή, μία αλήθεια για την οποία οι οικογένειες που έμειναν πίσω, παλεύουν για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα. Οι 96 δεν θα ξεχαστούν ποτέ».

Απαλλάχθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι

Στην δίκη κατηγορούμενοι ήταν δύο πρώην αστυνομικοί, ο Ντόναλντ Ντέντον και ο Αλαν Φόστερ, αλλά και ο δικηγόρος τους Πίτερ Μέτκαλφ, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του δικαστηρίου.

Και οι τρεις κατηγορούνται ότι προσπάθησαν με ψεύτικα στοιχεία να ελαχιστοποιήσουν την ευθύνη της αστυνομίας του νότιο Γιουρκσάιρ μετά την τραγωδία σε προηγούμενη δίκη. O εισαγγελέας έκρινε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να δικαστούν, με αποτέλεσμα να απαλλαχθούν των κατηγοριών.

Κλείσιμο
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή των οικογενειών των θυμάτων, με την πρώην πρόεδρο του γκρουπ υποστήριξης των οικογενειών, κ. Ασπινόλ, να δηλώνει «πιο οργισμένη που έχω νιώσει ποτέ».

«Είχαν πέντε χρόνια για να το επιλύσουν για να παρουσιάσουν τις καλύτερες καταθέσεις. Έφεραν μόνο μερικές. Αυτό που με θυμώνει είναι όλα τα χρήματα που έχει κοστίσει σε αυτήν τη χώρα η υπόθεση. Τα χρήματα των φορολογουμένων. Για να συμβεί αυτό στο τέλος… Τι χάος, τι ντροπή!» είπε, ενώ η Μαίρη Κόριγκαν, που έχασε τον 17χρονο γιο της, Κιθ ΜακΓκραθ, δήλωσε πως είναι πολύ θυμωμένη με το δικαστήριο, κάνοντας λόγο για «ντροπή και ασέβεια προς τις οικογένειες».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Βόμβα» Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν για πέντε χρόνια

«Άλλος άνθρωπος» η Κέλι Όσμπορν - Παραδέχεται ότι έχει προσθέσει υαλουρονικό στο πρόσωπό της


Influencers καταγγέλλουν: Μας προσφέρθηκαν χιλιάδες ευρώ για να αμαυρώσουμε την εικόνα του εμβολίου της Pfizer
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης