Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: Το χρονικό των εκλογών που κανείς δεν ξέρει αν θα γίνουν

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: Το χρονικό των εκλογών που κανείς δεν ξέρει αν θα γίνουν

Το... τζάμπολ για τις εκλογές που θα αναδείξουν τη νέα διοίκηση στην ΕΟΚ έχει γίνει από το χειμώνα του 2020, αλλά παρόλο που φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2021 κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 30/5 όπως έχουν οριστεί

εοκ
Πέρασαν 15 μήνες από την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και με το σύνολο των αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας να έχουν αναδείξει τις νέες τους διοικήσεις, το ελληνικό μπάσκετ είναι το μοναδικό που παραμένει χωρίς νέο ΔΣ και διοικείται από μια προσωρινή διοίκηση!

Κι όσοι πίστευαν ότι το σίριαλ «εκλογές στην ΕΟΚ» θα παρουσιάσει το τελευταίο του επεισόδιο την 30η Μαΐου, ημέρα που όρισε η προσωρινή διοίκηση για την πραγματοποίηση της εκλογικής γενικής συνέλευσης, αντιλήφθηκαν τις τελευταίες ώρες ότι ο... σεναριογράφος δεν είχε κάνει και πάλι καλά τη δουλειά του και το σενάριο της αναβολής είναι το πιο πιθανό. Κι αυτό γιατί η επιμονή των ανθρώπων που κινούν τα νήματα για διεξαγωγή της ΓΣ παρουσία κόσμου και όχι με ηλεκτρονική ψηφοφορία (όπως έγινε σε όλες τις υπόλοιπες) προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Πολιτείας.

Με τις αρχιαιρεσίες να έχουν αναβληθεί πέρσι λόγω του κορωνοϊού και την αθλητική ηγεσία να δίνει παράταση έως τις 31 Μαρτίου, η νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας αντιδρούσε στο ζήτημα που είχε προκύψει με τη συμμετοχή μόνο των σωματείων που είχαν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ αλλά και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η δικαίωση κάποιων σωματείων που είχαν προσφύγει κατά του αποκλεισμού τους από τη διαδικασία, έφερε νέα αναβολή στα τέλη Μαρτίου και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης η οποία επί της ουσίας ήταν η συνέχεια της προηγούμενης με κάποιες προσθήκες από την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα (ο έτερος υποψήφιος Βαγγέλης Λιόλιος έμεινε εκτός).

Κλείσιμο
Ουσιαστικά η προσωρινή διοίκηση είχε ως μοναδικό αντικείμενο ύπαρξης το να οδηγήσει την ΕΟΚ στις εκλογές και στις 20/5 ανακοίνωσε ότι η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί στις 30/5 στο γήπεδο της Λεωφόρου με φυσική παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων.

Στις 24 Μαΐου ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με αναφορά προς το Πρωτοδικείο Αθηνών (και με κοινοποίηση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης) κατήγγειλε παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών, μέσω εικονικών αντιδικιών σωματείων του μπάσκετ σε συμπαιγνία με την προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης υπό την προεδρία του Γιώργου Βασιλακόπουλου, για έκδοση προσωρινών διαταγών συμμετοχής των σωματείων στις εκλογές της ΕΟΚ, παρότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4726/2020.»

Η απάντηση της ΕΟΚ ήταν εξίσου σφοδρή χαρακτηρίζοντας κίνδυνο για τη δημοκρατία, καθώς όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της: «Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους του δημοκρατικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα την προκλητική, υβριστική και συκοφαντική δήλωση του Υπουργού κ. Αυγενάκη, που στρέφεται πρωτίστως κατά των συνταγματικώς ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών αποφάσεων τους. Ο κ. Υπουργός καθίσταται πλέον επικίνδυνος όχι μόνον για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.»

Χθες (25/5) θέση πήρε στο όλο θέμα και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές με φυσική παρουσία εκλεκτόρων έκανε λόγο για «αυθαίρετη και εκτός υγειονομικού πλαισίου συνάθροιση που εγκυμονεί εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπεται».

Για την ΕΟΚ όμως ούτε η τοποθέτηση του κ. Χαρδαλιά άλλαξε κάτι και η σχετική ενημέρωση ανέφερε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά την Κυριακή, ωστόσο σήμερα είχαμε και νέες εξελίξεις.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛ.ΑΣ. και τις αρμόδιες ειαγγελικές αρχές την παρέμβαση τους προκειμένου να μη διεξαχθούν οι εκλογές καθώς ουδέποτε έχει ζητηθεί η σχετική άδεια από τις αρμόδιες αρχές και δεν έχει κατατεθεί προς έγκριση κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η απάντηση της ΕΟΚ ήρθε με ανάλογη επιστολή (προς τους ίδιους παραλήπτες) όπου η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι στην τελευταία ΚΥΑ για τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID 19 δεν υπάρχει καμία ρητή απαγόρευση για την τέλεση γενικών συνελεύσεων και ως εκ τούτου θα υλοποιήσει κανονικά την απόφαση που πήρε η προσωρινή διοίκηση για εκλογές με φυσική παρουσία στις 30 Μαΐου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αυτήν την ώρα πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητικό συμβούλιο (της προσωρινής διοίκησης) της ΕΟΚ και οι όποιες αποφάσεις αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Ειδήσεις σήμερα:

«Βόμβα» Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν για πέντε χρόνια

«Άλλος άνθρωπος» η Κέλι Όσμπορν - Παραδέχεται ότι έχει προσθέσει υαλουρονικό στο πρόσωπό της


Influencers καταγγέλλουν: Μας προσφέρθηκαν χιλιάδες ευρώ για να αμαυρώσουμε την εικόνα του εμβολίου της Pfizer
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης