Ο Γιαννίκης απάντησε αρνητικά στην πρόταση ανανέωσης του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Γιαννίκης απάντησε αρνητικά στην πρόταση ανανέωσης του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Αργύρης Γιαννίκης αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση του Γιώργου Χριστοβασίλη και να επιστρέψει στην Γερμανία περιμένοντας την ευκαιρία του σε γερμανικό σύλλογο - Σε αναζήτηση προπονητή ο ΠΑΣ Γιάννινα

Giannikis
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και η σχέση του Αργύρη Γιαννίκη με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στο τέλος της. Μετά από δύο απόλυτα πετυχημένα χρόνια συνεργασίας, ο 40χρονος τεχνικός αποφάσισε να πει οριστικά όχι στην πρόταση του Γιώργου Χριστοβασίλη. Οι Ηπειρώτες του είχαν καταθέσει πρόταση ανανέωσης εδώ και μήνες μία άκρως ικανοποιητική πρόταση αν σκεφτεί κανείς πως αφορούσε τον διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών του, με τον Τρικαλινό τεχνικό να μεταφέρει τις εξελίξεις για το τέλος της σεζόν αφού επιθυμούσε να εξαντλήσει τα όποια περιθώρια για την εύρεση ομάδας στην Γερμανία, εκεί όπου είναι και το όνειρό του να επιστρέψει και να δουλέψει ως πρώτος προπονητής.

Οι δύο πλευρές όλο αυτό το διάστημα είχαν συζητήσεις για το μέλλον της ομάδας, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αργύρης Γιαννίκης μάλιστα είχε κάνει και εισηγήσεις για ποδοσφαιριστές (είχε ανάψει το πράσινο φως τόσο για τον Εραμούσπε όσο και για τον Μπρένερ) με την υπόθεση της παραμονής του να παραμένει ανοικτή. Μάλιστα, για να καταλάβει κανείς το πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση που ήταν να πάρει, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πρώην πια τεχνικός του ΠΑΣ είχε μεταβεί στην Γερμανία μετά από αγώνες του «Άγιαξ της Ηπείρου» για να συζητήσει με την οικογένειά του (μένει εκεί μόνιμα) και να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά της όποιας απόφασης.

Τελικά αποφάσισε να μην δεχτεί την πρόταση ανανέωσης και να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με το μεγάλο του όνειρο είναι να επιστρέψει στην Γερμανία. Μέχρι στιγμής βέβαια τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά ο ίδιος είναι αποφασισμένος να περιμένει μέχρι να βρεθεί η ομάδα που θα του δώσει την δυνατότητα να επιστρέψει στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Το σίγουρο είναι ότι έφτασε στο τέλος η σχέση του ΠΑΣ με τον Αργύρη Γιαννίκη μια σχέση που οδήγησε μία από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια με τους Ηπειρώτες την πρώτη χρονιά να κερδίζουν δίκαια την άνοδο στην Super League και την δεύτερη τον ΠΑΣ να εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που έπαιξε κερδίζοντας τρεις φορές τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, φτάνοντας παράλληλα μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Από κει και πέρα επειδή υπάρχει και η επόμενη ημέρα, στον ΠΑΣ ήδη ήταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ελληνα τεχνικού και για τον λόγο αυτό ήδη είχαν προκρίνει κάποιες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία με τον Γιαννίκη. Άλλωστε, το γεγονός πως ο πρώην πια τεχνικός του ΠΑΣ τρέναρε την απάντηση του είχε κάνει τον Γιώργο Χριστοβασίλη να μπει στην διαδικασία να είναι έτοιμος σε περίπτωση αρνητικής απάντησης. Μάλιστα, οι σχετικές πληροφορίες κάνουν λόγο πως ήδη έχουν υπάρξει επαφές με προπονητή που βρίσκεται αυτή την στιγμή στον πάγκο άλλης ομάδας, επαφές που θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, όχι μόνο με αυτόν αλλά και με άλλη μια περίπτωση

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
«Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια πράγματα πρωτοφανή, αντιμετωπίσαμε μαζί, Διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και εργαζόμενοι της ΠΑΕ, προβλήματα και δυσκολίες που κάποιες στιγμές έδειχναν ανυπέρβλητα.

Μπορέσαμε όμως με συλλογική δουλειά να αναδειχτούμε πρωταθλητές της SL2 και να πραγματοποιήσουμε μια πολύ όμορφη πορεία την SL1 και το Κύπελλο Ελλάδας.
Όλα αυτά δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την παρουσία του προπονητή μας, Αργύρη Γιαννίκη, τον οποίο ευχαριστούμε βαθιά αλλά και με τον οποίο σήμερα πρέπει δυστυχώς να αποχαιρετιστούμε καθώς δε θα είναι και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας μας, ελπίζοντας όλων μας οι δρόμοι να συναντηθούν και πάλι.

Κλείσιμο
Coach Γιαννίκη, σε ευχαριστούμε!!

Για πάντα Γιαννενάρα.»

Αντίστοιχα ο κ.Γιαννίκης στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από το pasgiannina.gr:
«Μετά από δυο χρόνια άκρως επιτυχημένης και επωφελούς συνεργασίας και έχοντας εκπληρώσει τους στόχους της ομάδας (άνοδος στην Super League, άνετη παραμονή, αξιοπρεπής πορεία στο κύπελλο) ήρθε η ώρα του αποχωρισμού. Η μετάβαση στην επόμενη ημέρα για τον ΠΑΣ έγινε με την αγαστή συνεργασία της διοίκησης, που ήταν ενημερωμένη για την απόφαση μου πολύ νωρίτερα .

Τα συγκεκριμένα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που προσπάθησαν τον τελευταίο καιρό να παρουσιάσουν την απόφαση μου ως σήριαλ και πως θα έκαναν κακό στην ομάδα δεν έπιασαν τόπο. Με την διοίκηση είχαμε υπέροχη συνεργασία και ένα ανθρώπινο και επαγγελματικό χωρισμό.

Ευχαριστώ θερμά την οικογένεια Χριστοβασίλη για την υποστήριξη σε όλη την διάρκεια της θητείας μου, αλλά και για την εξαιρετική πρόταση ανανέωσης, δείγμα της αναγνώρισης του έργου μου. Ο ΠΑΣ θα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και ήταν ιδιαίτερη η τιμή που μου έγινε, ώστε να μπορώ να προπονήσω αυτή την υπέροχη ομάδα.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες, τους ποδοσφαιριστές, την ΕΠΣ Ηπείρου και την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. Ιδιαίτερα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της πόλης, τους απανταχού Ηπειρώτες που σε κάθε συνάντηση, μου έδειχναν την αγάπη και την συμπαράσταση τους.
Εύχομαι σε όλους υγεία και εκπλήρωση κάθε προσωπικής επιθυμίας.
Αργύρης Γιαννίκης»

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης