Super League 1 play off, ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Έλαμψε στην Τούμπα ο Αστέρας

Super League 1 play off, ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Έλαμψε στην Τούμπα ο Αστέρας

Με εύστοχο πέναλτι του Γκόμες στο 28' ο Αστέρας πέτυχε την πρώτη του νίκη στα play off της Super League 1, στο τελευταίο ματς της σεζόν, εναντίον του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε με αρκετούς «αναπληρωματικούς»

5304844
Για πρώτη φορά από το 2012 και για τρίτη φορά σε συνολικά σε 18 παιχνίδια, ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε νικητής από την Τούμπα (0-1) κλείνοντας με νίκη τη διαδικασία των playoffs, όπου μέχρι σήμερα μετρούσε μόνο ισοπαλίες.

Oπως αναμενόταν ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκούρασε πολλούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του, καθώς το παιχνίδι της Τούμπας δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον και το μυαλό του Ουρουγουανού ήταν (και) στον τελικό του κυπέλλου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbewjehke4s1-sf)


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με μια ενδεκάδα γεμάτη νιάτα. Οι Μιχάι, Λύρατζης, Περέιρα, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας και Τζόλης πήραν φανέλα βασικού και μόνο οι Πασχαλάκης, Βαρέλα, Σβαμπ, Σφιντέρσκι ήταν στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου».

Με αλλαγές παρατάχθηκε και ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Μίλαν Ράσταβατς έδωσε χρόνο από την αρχή στους Γκαρσία, Τασουλή, Βαλιέντε, Αλί Μπαμπά και Τζίμα.

Με τη… δεύτερη σκόραρε ο Γκόμες
Τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος για πρώτη φορά ξεκίνησε στην ενδεκάδα. Ο Γκαρσία ζητούσε να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα και την καλή τεχνική του 18χρονου μεσοεπιθετικού, με την μπάλα να περνάει τις περισσότερες φορές από τα πόδια των Σβαμπ και Τσιγγάρα, που είχαν αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού.


Κλείσιμο
Ο προερχόμενος από 11 ματς δίχως να σκοράρει, Χρήστος Τζόλης, μέσα σ’ ένα λεπτό (10’-11’) πάτησε με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Αστέρα, στη δεύτερη προσπάθεια και το σουτ του είδε τον Τσιφτσή να του λέει «όχι».

Ο Πασχαλάκης μιμήθηκε τον τερματοφύλακα του Αστέρα, λέγοντας από τη δική του μεριά «όχι» στην πρώτη εκτέλεση του πέναλτι (το κέρδισε ο Γκόμες από τον Σβαμπ), με τον Αστέρα να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ (0-1) με τη δεύτερη (εύστοχη) εκτέλεση του Γκόμες (28’).



Φτωχό θέαμα στο β’ μέρος
Το πρώτο μέρος δεν είχε τίποτα άλλο αξιοσημείωτο, ο ΠΑΟΚ με τόσα πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του δεν μπόρεσε να χτίσει, έστω μια φάση της προκοπής, με τους Αρκάδες να κρατούν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους και τους «ασπρόμαυρους» μακριά από την εστία τους. Ο Γκαρσία έφερε από τον πάγκο τους Ουάρντα και Κρέσπο, κλείνοντας τις αλλαγές του από το 64ο λεπτό ρίχνοντας και τους Κρμέντσικ, Ροντρίγκο, Νινούα, οι γηπεδούχοι άσκησαν μια υποτυπώδη πίεση, με τον Τζόλη να επιβεβαιώνει με την ενέργεια και το σουτ του που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή (65’) ότι είναι πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του.

Η κεφαλιά του Ουάρντα από μια στημένη μπάλα (89’) ήταν η καλύτερη στιγμή των «ασπρόμαυρων» σ’ ένα φτωχό από θέαμα και φάσης δεύτερο μέρος.

MVP: Ο Γκόμες κέρδισε το πέναλτι και ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», έστω και με τη δεύτερη εκτέλεση, κρίνοντας το αποτέλεσμα στο ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σπουδαίο παιχνίδι από τον Τασουλή για τους Αρκάδες, σταθερός ο Τσιφτσής.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Με προβλήματα στα αμυντικά καθήκοντα και δίχως να περάσει ούτε μια σέντρα στην αντίπαλη περιοχή ο Περέιρα πλην της ταχύτητας έδειξε ότι θέλει πολύ δουλειά.

Η ΓΚΑΦΑ: Η εμφανής αδυναμία του Περέιρα να παίξει άμυνα, έδωσε όλο το χρόνο στον Αλί Μπαμπά να μεταφέρει με άνεση την μπάλα στην περιοχή και από εκεί στο πέναλτι του Σβαμπ πάνω στον Γκόμες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τζοβάρας καταλόγισε σωστά το πέναλτι πάνω στον Γκόμες, ενώ με την συνδρομή του VAR έδωσε επανάληψη, καθώς ο Πασχαλάκης δεν πατούσε πάνω στη γραμμή τέρματος την ώρα που εκτέλεσε ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Οι ελάχιστοι φίλοι του ΠΑΟΚ που ήταν στις κερκίδες δεν πολύ ενδιαφέρθηκαν για το σημερινό παιχνίδι. Το έδειξαν με τα συνθήματά τους και την αναφορά στον τελικό του κυπέλλου. Εκεί, όπου είχε στραμμένη την προσοχή του ο «Δικέφαλος». Αντίθετα, ο Αστέρας έφυγε για τρίτη φορά στην ιστορία του με το «διπλό» από την Τούμπα και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στα playoffs.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Βαρέλα (63’ Ροντρίγκο), Μιχάι (46’ Κρέσπο), Περέιρα, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Σβαμπ (64’ Νινού), Κωνσταντέλιας (46’ Ουάρντα), Τζόλης, Σφιντέρσκι (63’ Κρμέντσικ).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής, Καστάνιο, Σουάρεθ, Μπελόκ (93’ Χριστόπουλος) , Βαλιέντε, Γκόμες (46’ Κανελλόπουλος), Σίτο (62’ Άλβαρες), Αλί Μπαμπά (46’ Κώτσιρας), Τζίμας (93’ Καρδάρης)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης