Super League 1 play off (Τελικά αποτελέσματα): ΑΕΚ-Άρης 0-0, ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Στο ΟΑΚΑ ο Άρης κατάφερε να πάρει το 0-0 από την ΑΕΚ και να τερματίσει τρίτος στην τελική κατάταξη της Super League 1 με την ΑΕΚ να μένει 4η - Ο ΠΑΟΚ με το μυαλό στον τελικόλ του Κυπέλλου και πολλές αλλαγές έχασε το αήττητο της Τούμπας από τον Αστέρα Τρίπολης που επικράτησε με το 0-1

Η μοναδική εκκρεμότητα στα play off της Super League 1 αφορά την 3η θέση που διεκδικούν ΑΕΚ και Άρης με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στο ΟΑΚΑ και τον Άρη να είναι στο +1 από την Ένωση.

Αδιάφορο βαθμολογικά το ματς της Τούμπας όπου ο ΠΑΟΚ (2ος) κι ο Αστέρας (6ος) θέλουν να κλείσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις τη φετινή Super League 1.

ΑΕΚ-Άρης
Οι δύο κιτρινόμαυρες ομάδες ολοκληρώνουν τη σεζόν με ένα παιχνίδι ανάμεσά τους, το μοναδικό της τελευταίας αγωνιστικής με βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ με νίκη περνάει τρίτη και ο Άρης μένει τέταρτος, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει τρίτη αν δεν ηττηθεί. Και οι δύο με τη λήξη του αγώνα τους θα ξεκινήσουν το σχεδιασμό της νέας χρονιάς, που θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Η ΑΕΚ
Τον 50ό και τελευταίο αγώνα στη σεζόν δίνει η ΑΕΚ, που ήταν τέταρτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και εκεί θα τερματίσει και τα Playoffs, μόνο αν νικήσει τον Άρη. Έχοντας εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, έφερε ισοπαλία στην Τρίπολη.

Έχει κάνει 19 ήττες στη σεζόν. Είναι οι περισσότερες στην ιστορία της σε μια σεζόν, από το 1959. Είχε χάσει 17 το 2011-12 και το 2012-13.

Στο πρωτάθλημα μόνο έχει τέσσερις νίκες στα 14 τελευταία και μία στα πέντε τελευταία. Αυτή με τον Παναθηναϊκό, που της εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της, που ήταν η πέμπτη στη σεζόν. Στα Playoffs έχει νικήσει μόνο τον Αστέρα Τρίπολης στο «Σπύρος Λούης». Έχασε τα τέσσερα από αυτά τα οκτώ τελευταία. Είχε χάσει ένα από τα εννέα πρώτα.

Ο Άρης
Δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό, ώστε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του να ξαναπεράσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, θα υπερασπιστεί τώρα την τρίτη θέση απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Άρης έχει να κάνει νίκη από τις 18 Απριλίου, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Είναι και το μοναδικό που κέρδισε στα επτά τελευταία.

Έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 26 γκολ. Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 18 αγώνες. Περισσότερους από τους μισούς.

Έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του εκτός έδρας, καταρρίπτοντας ρεκόρ και παίρνοντας σπουδαία αποτελέσματα. Έχασε το τελευταίο παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ. Νικώντας τον Παναθηναϊκό στα Playoffs, για πρώτη φορά κατάφερε να κερδίσει οκτώ αγώνες πρωταθλήματος εκτός έδρας. Αν και δέχτηκε δύο γκολ από τον ΠΑΟΚ, έχει ακόμα την καλύτερη άμυνα εκτός έδρας με 14 γκολ, τώρα όμως τον έφτασε ο Ολυμπιακός.

Μεταξύ τους
Από «διπλό» σε… «διπλό» το πάνε η ΑΕΚ και ο Άρης στα παιχνίδια τους. Στα τελευταία τέσσερα νικά ο φιλοξενούμενος, ενώ στα τελευταία επτά δεν κερδίζει ο γηπεδούχος!

Μόλις στις 14 Ιανουαρίου έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, καθώς είχε αναβληθεί έτσι σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έπαιξαν και τα δύο παιχνίδια. Και σε λιγότερο από τρεις μήνες και το τρίτο.

Μπορεί η ΑΕΚ να κάνει συχνά «διπλά» τον τελευταίο καιρό, αλλά στην έδρα της δυσκολεύεται αρκετά από τον Άρη. Ο Άρης νίκησε φέτος την ΑΕΚ στην έδρα της μετά από δέκα χρόνια και δύο μέρες, ενώ έφυγε αήττητος για τρίτο παιχνίδι στη σειρά.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 59
Ισοπαλίες: 31
Νίκες Άρη: 27

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 41
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Άρη: 4

Οι αγώνες της σεζόν
14.01.2021: Άρης – ΑΕΚ 0-1
(65’ φάουλ Γκαρσία)
07.02.2021: ΑΕΚ – Άρης 0-2
(29’ σουτ Ρόουζ, 90’ σουτ Σάντε Σίλβα)
11.04.2021: Άρης – ΑΕΚ 1-3
(56’ σουτ Μαντσίνι – 12’ πέναλτι Τάνκοβιτς, 28 σουτ Βασιλαντωνόπουλος, 37’ πέναλτι Ανσαριφάρντ).

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης
Με το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που γίνεται σε έξι μέρες, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος τον Αστέρα Τρίπολης, μοναδική ομάδα της περιφέρειας, που τον έχει νικήσει τα τέσσερα και πλέον τελευταία χρόνια.

Ο Αστέρας ψάχνει έστω και στη δύσκολη Τούμπα τη μοναδική νίκη του στα Playoffs. Η βαθμολογική θέση και των δύο δεν αλλάζει, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι 2ος και ο Αστέρας Τρίπολης 6ος.

Ο ΠΑΟΚ
Έχασε το τελευταίο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό, αφού οι δύο νίκες που προηγήθηκαν με την ΑΕΚ εκτός έδρας και τον Άρη εντός, του έδωσαν εκτός από το ευρωπαϊκό εισιτήριο και τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Έχασε από τον Ολυμπιακό, αφού ήταν αήττητος στα έξι προηγούμενα. Έχει χάσει δύο από τα εννέα τελευταία πρωταθλήματος , αυτά από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η έδρα του τον βοήθησε να φτάσει στη δεύτερη θέση, αφού έκανε τρεις νίκες με δύο γκολ διαφορά και μόνο με τον Παναθηναϊκό έμεινε στο 0-0. Είναι αήττητος στα 17 φετινά ματς της έδρας του, 19 επεκτείνοντας και πέρσι. Έχει να χάσει από την 1η Ιουλίου, όταν τον νίκησε η ΑΕΚ. Έχει 10 νίκες και οκτώ ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν το πρώτο φέτος που δεν σκόραρε στην Τούμπα. Είχε σκοράρει και στα 15 προηγούμενα για το πρωτάθλημα. Τώρα έχει σκοράρει στα 16 από τα 17.

Ο Αστέρας Τρίπολης
Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κάνει ακόμα νίκη στα Playoffs. Ωστόσο έχει φέρει έξι ισοπαλίες και έχει χάσει τρεις φορές, και τις τρεις εκτός έδρας.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια, δύο στην κανονική διάρκεια και εννέα στα Playoffs. Έχει τέσσερις ήττες και επτά ισοπαλίες σε αυτά. Η τελευταία του νίκη ήταν στις 27 Φεβρουαρίου επί του ΠΑΟΚ με 2-1.

Ο Αστέρας εκτός έδρας έχασε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια στα Playoffs, αφού είχε κλείσει την κανονική περίοδο με ένα εντυπωσιακό σερί επτά αγώνων χωρίς ήττα εκτός έδρας, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του.

Μεταξύ τους
Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον ΠΑΟΚ στις 27 Φεβρουαρίου με 2-1, σχεδόν τρία χρόνια από την προηγούμενη φορά που τον είχε νικήσει και πάλι. Ενδιάμεσα ο ΠΑΟΚ δεν είχε χάσει άλλο παιχνίδι από επαρχιακή ομάδα. Στα Playoffs το παιχνίδι τους ήταν ισόπαλο.

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε μια νίκη και μια ισοπαλία στα δύο τελευταία παιχνίδια, αφού ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει και τα πέντε προηγούμενα.

Τα πρώτα χρόνια του Αστέρα στην κατηγορία και μέχρι το 2015, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν στην Τούμπα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει την παράδοση. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα έξι τελευταία στην έδρα του.

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΟΚ: 16
Ισοπαλίες: 7
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 12

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ
Νίκες ΠΑΟΚ: 11
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Οι αγώνες της σεζόν
06.12.2020: ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0
(64’ σουτ Τζόλης, 70’ πέναλτι Ζίβκοβιτς. Στο 38’ 2η κίτρινη Ελ Καντουρί του ΠΑΟΚ)
27.02.2021: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 2-1
(37’ σουτ Σίτο, 54’ σουτ Λουίς Φερνάντεθ – 84’ σουτ Ζίβκοβιτς)
11.04.2021: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-1
(65’ σουτ Μουνάφο – 56’ σουτ Σβιντέρσκι)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr