Κύπελλο Αγγλίας, Τσέλσι-Λέστερ 0-1: Σήκωσε ιστορική κούπα και το παραμύθι συνεχίζεται! - Δείτε το γκολ

Κύπελλο Αγγλίας, Τσέλσι-Λέστερ 0-1: Σήκωσε ιστορική κούπα και το παραμύθι συνεχίζεται! - Δείτε το γκολ

Το ωραιότερο ποδοσφαιρικό παραμύθι δεν έχει τέλος, έχει κι άλλες μαγικές στιγμές! Η Λέστερ πέντε χρόνια μετά τον τίτλο κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας, επικρατώντας 1-0 της Τσέλσι μπροστά σε 21.000 οπαδούς

aponomileicester
Το παραμύθι της Λέστερ δεν ολοκληρώθηκε το 2016! Ηταν μόνο το πρώτο μέρος ενός ποδοσφαιρικού θαύματος! Πέντε χρόνια μετά οι «Αλεπούδες» ζουν ξανά στιγμές μοναδικές, αληθινές που θυμίζουν το συγκλονιστικά τους κατορθώματα! Η ομάδα του Ρότζερς μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της επικράτησε 1-0 της Τσέλσι και κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Αγγλίας! Οι Μπλε που… πάγωσαν με την απόφαση του VAR στο 89’ καλούνται να σηκωθούν από το έδαφος μιας και ακολουθεί η μάχη της τετράδας και φυσικά ο τελικός του Champions League!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbe0zfkl71tl-sf)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbe12qnjsl2h-sf)


Απίθανη ατμόσφαιρα στο Γουέμπλεϊ, κλειστό ματς
Το σκηνικό... παράξενο, αφού έπειτα από πολλούς μήνες το Γουέμπλεϊ είχε 21.000 οπαδούς! Συνθήματα, τραγούδια, μια ατμόσφαιρα γιορτινή στις εξέδρες στην πρόβα τζενεράλε ενόψει EURO! Η Λέστερ που επανεμφανίστηκε σε τελικό Κυπέλλου έπειτα από 42 χρόνια μπήκε πιο φοβισμένα, η Τσέλσι πήρε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε καλύτερα, είχε την κατοχή (70%), αλλά όχι και τον τρόπο για να φανεί απειλητική. Πάντως, στο τέταρτο οι «Αλεπούδες» βγήκαν μπροστά κι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 16, αλλά το πλασέ του Βάρντι βρήκε σε σώματα. Η πρώτη καλή προσπάθεια ήρθε από στημένη φάση, αλλά η κεφαλιά του Σογιουντσού πέρασε άουτ.

Κλείσιμο
Η Τσέλσι αντέδρασε, έγινε πιο απειλητική και στο 23’ ο Μάουντ δεν μπόρεσε από καλή θέση να πλασάρει ιδανικά. Οι Λονδρέζοι είχαν καλό δεκάλεπτο, έβρισκαν χώρους και στο 29’ είχαμε την καλύτερη ευκαιρία στο ματς, όταν από ωραίο συνδυασμό και σέντρα του Τιάγκο Σίλβα, τόσο ο Βέρνερ όσο και ο Αθπιλικουέτα δεν μπόρεσαν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα. Η Λέστερ δέχθηκε πλήγμα με τον τραυματισμό του Εβανς, παρ’ όλα αυτά κράτησε την Τσέλσι μέχρι το τέλους του α’ μέρους χωρίς σουτ εντός εστίας. Αλλωστε, ο Βέρνερ σε δυο περιπτώσεις έκανε τη χειρότερη επιλογή που μπορούσε…

Γκολάρα ο Τίλεμανς...
H Λέστερ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, έβγαζε ένταση στο παιχνίδι της, με τον Τίλεμανς να είναι εξαιρετικός με μπάλα, αλλά και χωρίς, άνοιγε χώρους κι έκανε πιο γρήγορο το ματς της ομάδας του. Μάλιστα, στο 57’ οι «Αλεπούδες» πλησίασαν στο γκολ, αλλά ο Τζέιμς με σωτήρια προβολή δεν άφησε τον Βάρντι να σκοράρει. Εξι λεπτά αργότερα ο Βέλγος έβαλε τη σφραγίδα του, ο Πέρεθ έκλεψε, μοίρασε στον Τίλεμανς ο οποίος με σουτάρα έξω από την περιοχή πέτυχε από τα ωραιότερα γκολ που έχουμε δει σε τελικούς!

... πάγωσε η Τσέλσι στο 89'
Η Τσέλσι αναγκάστηκε να βγει μπροστά, να πιέσει ψηλά, με τον Τούχελ να περνά στο ματς τους Οντόι και Πούλισικ. Μάλιστα, στο 77’ είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά την κεφαλιά του Τσίλγουελ έβγαλε εντυπωσιακά ο Σμάιχελ με τη βοήθεια του δοκαριού. Στο ματς και ο Ζιρού, με τον Ρότζερς να απαντά με φουλ άμυνα. Μέχρι και τον Μόργκαν έβαλε στο ματς για να αντέξει την πίεση! Όλα θύμιζαν… 2016, μαγικές στιγμές, αλλά και τρομερές επεμβάσεις, όπως αυτή του Σμάιχελ στο 87’ στο σουτ του Μάουντ. Η πίεση έγινε εντονότερη, η Λέστερ δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και στο 89’ είχαμε… δράμα! Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε τη σέντρα, ο Τσίλγουελ μπήκε σφήνα, ο Σογιουντσού έδιωξε πάνω στον Μόργκαν και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα! Για… δευτερόλεπτα οι οπαδοί της Τσέλσι πανηγύριζαν, αλλά το VAR τους… πάγωσε, μιας και ο παίκτης των Μπλε ήταν για χιλιοστά σε θέση οφσάιντ, με συνέπεια το γκολ να ακυρωθεί.

Τσέλσι: Κέπα, Σίλβα, Αθπιλικουέτα (76' Οντόι), Αλόνσο (68' Τσίλγουελ), Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο (75' Χάβερτς), Καντέ, Ζίγιεχ (68' Πούλισικ), Μάουντ, Βέρνερ (82' Ζιρού)

Λέστερ: Σμάιχελ, Εβανς (34΄Ολμπράιτον), Καστάνιε, Σογιουντσού, Τόμας (82' Μόργκαν), Φοφανά, Τίλεμανς, Ν΄Ντιντί, Βάρντι, Πέρεθ (82' Τσιαντούρι), Ιεανάτσο (67' Μάντισον)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι στο σπίτι και οι τουρίστες να... αλωνίζουν - Οργή για το lockdown του Ερντογάν

Γιάννης Λαγός: Το μεσημέρι φθάνει στην Αθήνα - Πέντε Έλληνες αστυνομικοί τον συνοδεύουν από το Βέλγιο

Νέα μελέτη CDC: Τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer μειώνουν κατά 94% τον κίνδυνο ασθένειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης