Champions League: Ο Ματέου Λαόθ διαιτητής του τελικού

Champions League: Ο Ματέου Λαόθ διαιτητής του τελικού

Ο Αντόνιο Ματέου Λαόθ ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι (29/5, 22:00), ο οποίος και θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός της καριέρας του - Ο Γάλλος Τιρπέν στον τελικό του Europa League

lahoz_123039
Ισπανική ομάδα διαιτητών, με πρώτο ρέφερι τον Αντόνιο Ματέου Λαόθ ορίστηκε από την UEFA για τον μεγάλο τελικό του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι (29/5), ο οποίος οδεύει προς... «Ντραγκάο».

Ο 44χρονος γεννημένος στη Βαλένθια διαιτητής θα σφυρίξει για πρώτη φορά ευρωπαϊκό τελικό στην καριέρα του (ήταν 4ος στον τελικό Λίβερπουλ-Τότεναμ το 2019), έχοντας ως τώρα στο ενεργητικό του έναν τελικό Κόπα Ντελ Ρέι (2014) κι έναν ισπανικού Σούπερ Καπ (2012).

Μάλιστα, αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που σφυρίζει τελικό Champions League Ισπανός ρέφερι, μετά τον Μανουέλ Μεχούτο Γκονθάλεθ στον θρυλικό τελικό της Πόλης, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν το 2005.

Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, ενώ ο Video Assistant Referee του μεγάλου τελικού θα είναι ο Αλεσάντρο Ερνάντεθ Ερνάντεθ, με βοηθούς τους Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα και Λόπεθ ντε Σεραίν.

Φέτος, ο Ματέου Λαόθ έχει σφυρίξει πέντε αγώνες Champions League, έναν εκτός ομίλων, αυτόν της Μπάγερν κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (2-3) για τα προημιτελικά. Παράλληλα, σφύριξε και τα μεγάλα ντέρμπι Ρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης στη La Liga.

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΚΛΕΜΕΝ ΤΙΡΠΕΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE
Τρεις ημέρες νωρίτερα, την αναμέτρηση του Γκντανσκ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ θα αναλάβει να διευθύνει ο Κλεμέν Τιρπέν με τη γαλλική ομάδα των βοηθών του και 4ο διαιτητή τον Σλοβένο, Ζλάβκο Βίντσιτς.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Μάικλ Τζόρνταν: Αποκάλυψε την τελευταία συνομιλία του με τον Κόμπι Μπράιαντ

Νύχτα τρόμου για Σφαιρόπουλο: Κλείστηκε σε καταφύγιο στο Τελ Αβίβ

Αντριάνο: «Μετά τον θάνατο του πατέρα μου είχα μία μεγάλη τρύπα στην καρδιά» (vid).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης