Ελληνική Ιστιοπλοΐα: 70 χρόνια γεμάτα επιτυχίες

Ελληνική Ιστιοπλοΐα: 70 χρόνια γεμάτα επιτυχίες

Χρονιά ορόσημο είναι το 2021 για την ελληνική ιστιοπλοΐα, διότι συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής - Χρόνια γεμάτα επιτυχίες που οφείλονται στον σκληρό και διαρκή αγώνα των αθλητών, των προπονητών τους των σωματείων, και όλων όσοι ασχολούνται με το άθλημα σε καθημερινή βάση

istioploia
Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία συγκαταλέγεται στις τέσσερις κορυφαίες Ομοσπονδίες της χώρας με 160 ομίλους και 35.000 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν κατακτήσει περισσότερα από 430 ολυμπιακά, παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια! Μόνο τα τελευταία χρόνια οι ιστιοπλόοι φέρνουν στην χώρα κάθε αγωνιστική περίοδο 25 μετάλλια περίπου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στον αθλητισμό, στο σύστημα αξιολόγησης Ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ» της ΓΓΑ η ΕΙΟ κατάφερε να αναρριχηθεί από την 6η στην 5η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 27 Ολυμπιακών Ομοσπονδιών. Προηγούνται οι ημι-επαγγελματικές Ομοσπονδίες, όπως είναι το μπάσκετ, το βόλεϊ, η κολυμβητική με 6 αθλήματα και το ΣΕΓΑΣ. Ουσιαστικά, σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο η Ιστιοπλοΐα είναι 2η μετά την αρχαιότερη των Ομοσπονδιών.

Αυτή η αξιολόγηση είναι αποτέλεσμα τεσσάρων παραμέτρων που αφορά το μέγεθος, τη δραστηριότητα, τις διακρίσεις και τη διακυβέρνηση, η οποία αξιολογεί τη διοικητική και οικονομική διαχείριση κάθε Ομοσπονδίας. Σ’ αυτή την κατηγορία η ΕΙΟ βρίσκεται στην τιμητική 3η θέση κι αυτό τα λέει όλα για κάποιους…

Όσον αφορά τις διακρίσεις, η Ιστιοπλοΐα βρίσκεται στην 3η θέση μεταξύ των 27, παρά το γεγονός ότι μέσα στο 2020 έγιναν ελάχιστοι διεθνείς αγώνες, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Κλείσιμο
Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΙΟ αξιοποίησε τα εγκαταλελειμμένα κτήρια του 2004 τα οποία μετατράπηκαν σε σύγχρονο Διεθνές ιστιοπλοϊκό Κέντρο. Η προσφορά του «Athens International Sailing Center» είναι ανεκτίμητη. Και για τους Έλληνες αθλητές που έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάζονται σε εξαιρετικές εγκαταστάσεις και να προπονούνται σε ιδανικό θαλάσσιο στίβο με πολύ καλές καιρικές συνθήκες μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα ξένων ιστιοπλόων, αλλά και για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Διότι όλοι οι ξένοι αθλητές που έρχονται στην Ελλάδα και μένουν αρκετό χρονικό διάστημα είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Αυτοί μας προβάλλουν στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και πρωταρχικός στόχος της νέας διοίκησης είναι να εκσυγχρονίσει ακόμα περισσότερο το Διεθνές Κέντρο που θα εκτινάξει το άθλημα και τον αθλητικό τουρισμό στη χώρα μας.

Μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία θα διοργανώσει μια ακόμη «Βραδιά των Πρώτων» η οποία θα εξελιχθεί σε γιορτή της Ιστιοπλοΐας για τα 70 της χρόνια. Εκτός από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες θα βραβευτούν όλοι όσοι έχουν συμβάλει στην τεράστια ανάπτυξη του αθλήματος που μας κάνει όλους υπερήφανους. Και για την μεθοδική δουλειά που γίνεται απ’ όλους και για τα αποτελέσματα στη θάλασσα.



Ειδήσεις σήμερα: 

Μάικλ Τζόρνταν: Αποκάλυψε την τελευταία συνομιλία του με τον Κόμπι Μπράιαντ

Νύχτα τρόμου για Σφαιρόπουλο: Κλείστηκε σε καταφύγιο στο Τελ Αβίβ

Αντριάνο: «Μετά τον θάνατο του πατέρα μου είχα μία μεγάλη τρύπα στην καρδιά» (vid)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης