Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-2: Τίτλο η Σίτι, στ' αστέρια οι «αλεπούδες»

Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-2: Τίτλο η Σίτι, στ' αστέρια οι «αλεπούδες»

Τα... δεύτερα της Γιουνάιτεντ ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Λέστερ (1-2) και η Σίτι πανηγυρίζει την επιστροφή στην κορυφή της Premier League - Αγκάλιασε την έξοδο στο Champions League η Λέστερ

Leicester
Η Μάντσεστερ Σίτι από το… Ετιχαντ πανηγυρίζει τον τρίτο της τίτλο στα τέσσερα τελευταία χρόνια. Οι «Πολίτες» είδαν τις… ρεζέρβες της Γιουνάιτεντ να χάνουν με 2-1 στο Ολντ Τράφορντ από την Λέστερ και να εξασφαλίζουν μαθηματικά το πρωτάθλημα! Οι «Αλεπούδες» βρήκαν το μεγάλο διπλό που έψαχναν, βρέθηκαν στο +8 από τη Γουέστ Χαμ (με ματς λιγότερο τα Σφυριά), στο +9 από τη Λίβερπουλ (με δυο λιγότερα οι Reds) και μια ανάσα από το Champions League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbanagibsggp-sf)


Mε δέκα αλλαγές η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Mε το διπλό κόντρα στη Βίλα η Μάντσεστερ εξασφάλισε την έξοδο στην τετράδα, ωστόσο τα διαδοχικά ματς (ακολουθεί σε 50 ώρες το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ) ανάγκασαν τον Σόλσκιερ να αφήσει δέκα βασικούς στον πάγκο (σε σχέση με το προηγούμενο ματς) και να παρουσιάσει κόντρα στη Λέστερ τις... ρεζέρβες. Μέσα ο Ντιαλό, μέσα ο Ελάνγκα, ο Μάτιτς, ο Μάτα και ο Γουίλιαμς, ενώ μόνο η παρουσία του Ντε Χέα και του Γκρίνγουντ θύμιζε κάτι από... βασική ενδεκάδα! Η Λέστερ που «καιγόταν» για βαθμούς μπήκε δυνατά, πίεσε, πήρε τον έλεγχο και μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ!

Ο Τίλεμανς έκανε την κούρσα, ωραία σέντρα και ο Λουκ Τόμας με τρομερό τελείωμα πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, έγραψε ιστορία, γιατί έγινε ο νεότερος (19 ετών και 335 ημερών) που σκόραρε το πρώτο του γκολ στην Premier στο Ολντ Τράφορντ. Η κατοχή για τη Λέστερ έφτασε στο 65%, αλλά η Γιουνάιτεντ στην πρώτη της φάση βρήκε δίχτυα. Ο Ντιαλό έκλεψε από τον Τόμας και ο Γκρίνγουντ με άψογο τελείωμα πέτυχε το 1-1. Ηταν το πρώτο γκολ από τον Μάιο του 2006 που δυο teenagers συνεργάστηκαν για το γκολ! Η Λέστερ συνέχισε να έχει τον έλεγχο, αλλά από το 25΄ κι έπειτα το παιχνίδι ήταν κακό, χωρίς ρυθμό, με τη Λέστερ να θέλει, αλλά να μη μπορεί να απειλήσει.

Κλείσιμο
Ο Σογιουντσού στέλνει στ’ αστέρια τη Λέστερ
Στην επανάληψη, η Λέστερ μπήκε πιο δυνατά, πίεση, τρεξίματα, με τον Ολμπράιτον να είναι ο κινητήριος μοχλός. Μάλιστα, στο 59’ είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Ντε Χέα νίκησε τον Ιεανάτσο. Ο Σόλσκιερ πέρασε στο 65’ Ράσφορντ και Καβάνι για να αλλάξει την εικόνα του ματς, αλλά ένα λεπτό αργότερα είδε τη Λέστερ να παίρνει ξανά προβάδισμα από την καρφωτή κεφαλιά του Σoγιουντσού.

Οι «Αλεπούδες» είχαν τον έλεγχο και στο 73’ είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία, αλλά ο Τίλεμανς δεν μπόρεσε από γύρισμα του Βάρντι να σκοράρει. Ο Σόλσκιερ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο του Μπρούνο, η Γιουνάιτεντ πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να αναβάλει τη στέψη της Σίτι!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbanagiyi56x-sf)


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουίλιαμς, Μπαϊγί, Τουανζέμπε, Τέλες, Βαν Ντε Μπέικ, Μάτιτς, Ντιαλό (78' Μπρούνο Φερνάντες), Μάτα, Ελανγκά (66' Ράσφορντ), Γκρίνγουντ (66' Καβάνι)

Λέστερ: Σμάιχελ, Καστάν, Φοφάνα, Σουγιούνσου, Ολμπράιτον, Εντίντι, Τίλεμανς, Τόμας, Πέρεζ (65' Μάντισον), Ιχεανάτσο, Βάρντι (80' Τσουντχούρι)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης