Super League 1 play off, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-1: Ο Δικέφαλος στην Ευρώπη, «μένει Ελλάδα» και πάλι το τριφύλλι

Super League 1 play off, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-1: Ο Δικέφαλος στην Ευρώπη, «μένει Ελλάδα» και πάλι το τριφύλλι

Στον «τελικό»  για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της Super League 1 η ΑΕΚ έβγαλε χαρακτήρα και πήρε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό που θα μείνει εντός συνόρων για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν - Στο 50' ο Μάνταλος το γκολ της νίκης, ενώ στο 90'+3' ο Μακέντα αστόχησε σε πέναλτι

5299072
Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε την ΑΕΚ με ένα ιδιαίτερο τρικ στην μεσαία γραμμή σε διάταξη 4-4-1-1, καθώς ο Γαλανόπουλος ξεκίνησε στο δεξί άκρο, κλείνοντας αρκετές φορές προς τα μέσα. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την εστία της Ένωσης.

Δεξιός μπακ ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερός ο Λόπες και ο Τσιγκρίνσκι με τον Σβάρνα οι δύο στόπερ. Ο Κρίστισιτς και ο Σιμάνσκι οι δύο κεντρικοί μέσοι. Σε ρόλο αριστερού χαφ ο Τάνκοβιτς, στα δεξιά ο Γαλανόπουλος, ο Μάνταλος σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

Από την άλλη, ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μολό, στο αριστερό ο Χουάνκαρ και ο Σένκεφελντ με τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Νιάς σε ρόλο εξαριού και εσωτερικοί μέσοι ο Σανκαρέ με τον Βιγιαφάνιες. Στο αριστερό φτερό ο Καμπετσής, στο δεξί ο Χατζηγιοβάνης και… φουνταριστός ο Μακέντα.

Στα μέτρα της ΑΕΚ
Ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο την νίκη, η ΑΕΚ θα έκανε την δουλειά της και με την ισοπαλία και για αυτή παρατάχθηκε πάνω στο χορτάρι της Λεωφόρου. Η Ένωση άφησε την μπάλα στο Τριφύλλι(60%-40% η κατοχή στο ημίχρονο), γνωρίζοντας πως είναι μία ομάδα αδούλευτη δημιουργικά, που πολύ δύσκολα μπορεί να φτιάξει φάσεις. Ειδικά όταν ο αντίπαλος είναι καλά οργανωμένος και έχει υψηλά στάνταρ συγκέντρωσης. Πράγματα που είχε το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ, το οποίο δεν έκανε ούτε τα βασικά με την μπάλα στα πόδια αλλά επαναλαμβάνουμε, την βόλευε και η ισοπαλία.


Οι πράσινοι που δεν είχαν ούτε ένα παίκτη της μεσοεπιθετικής γραμμής σε καλό πρώτο ημίχρονο, περιορίστηκαν σε μια ανούσια κυκλοφορία και μόλις η μπάλα έμπαινε στα τελευταία 35 μέτρα του γηπέδου, δεν υπήρχε ούτε το καθαρό μυαλό, ούτε οι σωστές επιλογές, ούτε το σχέδιο. Ενδεικτικό της αδυναμίας του Παναθηναϊκού είναι το γεγονός πως δεν έφτιαξε ούτε μία καλή στιγμή. Το αδύναμο γυριστό του Καμπετσή(30’) που μπλόκαρε σαν σε προπόνηση ο Τσιντώτας και ένα εντελώς άστοχο σουτ του Σανκαρέ(35᾽) ήταν οι μοναδικές υποψίες ευκαιρίας για τους γηπεδούχους.

Κλείσιμο
Γενικά το πρώτο μέρος ήταν τραγικό ποιοτικά, δεν είχε καθόλου ρυθμού και επιβεβαίωσε το πόσο κακές είναι φέτος αυτές οι δύο ομάδες.

Ο Μάνταλος και το… δοκάρι σφράγισαν το εισιτήριο για την Ευρώπη!
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιλογές στο επιθετικό τρανζίσιον, καθώς έβρισκε χώρους αλλά όχι σωστές επιλογές. Στην πρώτη κόντρα επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου(50᾽), όμως, οι φιλοξενούμενοι τα έκαναν όλα σωστά και σκόραραν! Από το γύρισμα του Ανσαριφάρντ από τα δεξιά, ο Μάνταλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, πρόλαβε τον Σένκεφελντ και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Διούδη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb8whsddsnxd-sf)


Ο Παναθηναϊκός άργησε πολύ να αντιδράσει, έδειξε να τα έχει χαμένα και οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν φάσεις για ένα γκολ που θα… κλείδωνε το διπλό. Το Τριφύλλι απείλησε μοναχά στο 68᾽αλλά ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα σε μία τεράστια ευκαιρία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb8wucqbkr9d-sf)


Τα λεπτά περνούσαν με τους πράσινους να έχουν απλά μια υπεροχή και να μην μπορούν να δημιουργήσουν παρά τις αλλαγές του Μπόλονι, ο οποίος άργησε πολύ να βάλει τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Σανκαρέ που περπατούσε.

Ο Χιμένεθ έβαλε μεταξύ άλλων στο παιχνίδι τον Νεντελτσιάρου στο φινάλε για να δώσει ανάσες στην άμυνα και λίγο έλειψε ο Ρουμάνος να γίνει ο μοιραίος για την ομάδα του. Έκανε εύκολο πέναλτι απροσεξίας πάνω στον Μακέντα στις καθυστερήσεις. Ο Ιταλός φορ, όμως, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και καταδίκασε οριστικά τον Παναθηναϊκό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb8xge0b10g9-sf)


Η ΑΕΚ κράτησε μέχρι τέλους το 1-0 και τσέκαρε το εισιτήριό της για την Ευρώπη.

MAN OF THE MATCH: Πέτρος Μάνταλος. Από τα δικά του πόδια, από την δική του οξυδέρκεια και ποιότητα, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ και πήρε το παιχνίδι. Εκτός αυτού ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια, βοήθησε αρκετά και έκανε μια ηγετική εμφάνιση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Το παιχνίδι θα είχε σίγουρα διαφορετική τροπή αν ο Τσιντώτας δεν έκανε την επέμβαση του αγώνα στο 68᾽. Ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Χατζηγιοβάνη, κράτησε ανέπαφη την εστία του σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός είχε στα πόδια του, τις τελευταίες ελπίδες του Παναθηναϊκού για την τέταρτη θέση. Αν ισοφάριζε, το Τριφύλλι θα είχε κάποιες ελπίδες ακόμα ζωντανές. Από τα έντεκα βήματα, όμως, στο φινάλε του ματς, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι και έβαλε την… ταφόπλακα.

Για την ΑΕΚ εκτός τόπου και χρόνου ήταν ο Σιμάνσκι που χάλασε τουλάχιστον τρεις καλές αντεπιθέσεις της ομάδας του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έχει μεγάλη ευθύνη στο γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός. Ο Ολλανδός στόπερ και ενώ ήταν μπροστά από την μπάλα, άργησε πολύ να βγει πάνω της, δεν αντιλήφθηκε τον Μάνταλο και έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα μέσο να σκοράρει.

Στην ίδια κατηγορία και ο Νεντελτσεάρου που μπήκε στα τελευταία λεπτά για να δώσει καθαρό μυαλά στην άμυνα και τελικά έκανε ένα ανόητο πέναλτι στον Μακέντα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Γεβγένι Αρανόφκσι και των βοηθών του απόψε στην Λεωφόρο. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι με την βοήθεια του VAR υπέρ του Παναθηναϊκού στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η ΑΕΚ πήρε ένα τεράστιο διπλό στην Λεωφόρο, άφησε στο -6 τον Παναθηναϊκό και έκλεισε θέση για το Conference League! H ομάδα του Χιμένεθ ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ και να μην κάνει… θρίλερ τα τελευταία λεπτά. Εκεί όπου το δοκάρι την γλίτωσε από την ισοφάριση. Το Τριφύλλι απογοήτευσε, όπως σχεδόν σε όλα τα ματς του μίνι πρωταθλήματος, και γράφει ακόμη μία φορά αρνητική ιστορία τα τελευταία χρόνια, μένοντας εκτός Ευρώπης!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Χουάνκαρ, Μολό(80᾽Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Νιάς(79᾽Μπουζούκης), Σανκαρέ(71᾽Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης(71´Νγκμπακοτό), Καμπετσής(58᾽Καρλίτος), Μακέντα

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος(81᾽Μπακάκης), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος(70᾽Σάχοφ), Τάνκοβιτς(70᾽Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ(89᾽Νεντελτσεάρου)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης