Εθνική βόλεϊ ανδρών: Πρεμιέρα με Γεωργία στο δρόμο για το Ευρωβόλεϊ 2021

Εθνική βόλεϊ ανδρών: Πρεμιέρα με Γεωργία στο δρόμο για το Ευρωβόλεϊ 2021

Η εθνική ανδρών ρίχνεται πρώτη στη μάχη των προκριματικών καθώς αύριο στις 17:30 αντιμετωπίζει στην Τιφλίδα την οικοδέσποινα Γεωργία στην πρεμιέρα της στο πρώτο τουρνουά του προκριματικού ομίλου του Ευρωβόλεϊ 2021

VMen1
Αυτό θα είναι το πρώτο ιστορικά ματς των δύο ομάδων, καθώς ποτέ δεν έχουμε βρεθεί ως αντίπαλοι στο παρελθόν (ούτε καν σε φιλικό) με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλήματα και να ποντάρει στον ενθουσιασμό των παικτών του.

«Ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία που πηγάζει από τη δυναμική της ομάδας που αισθάνονται οι αθλητές είναι χαρακτηριστικά της Εθνικής μας. Παρόλα αυτά, η ομάδα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένη υπομονετική και να προσπαθήσει να πετύχει αυτή τη σημαντική πρόκριση. Η προετοιμασία αν και ήταν μόλις δυόμισι εβδομάδων, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Κύλισε ίσως και πιο καλά από όσο περιμέναμε. Πέρα από τη διάθεση των παιδιών, που ήταν σε υψηλό επίπεδο οι συνθήκες της προετοιμασίας ήταν πάρα πολύ καλές», σχολίασε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια έκανε την… ακτινογραφία του ομίλου μας.

«Για τη Γεωργία, ως ομάδα, ξέρουμε ελάχιστά πράγματα, αφού δεν την αντιμετωπίσαμε ποτέ ως αντίπαλο μέχρι σήμερα. Διαθέτει μία νεανική ομάδα, δεν πιστεύω ότι θα μας προβληματίσει και θεωρούμε πως είναι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου. Το Αζερμπαϊτζάν το γνωρίζουμε καλύτερα, αφού στο προηγούμενο ευρωπαϊκό ήταν και πάλι αντίπαλός μας στους ομίλους και το κερδίσαμε δύο φορές. Είναι ένα επικίνδυνο σύνολο, αλλά θεωρώ πως η ελληνική ομάδα είναι αρκετά καλύτερη. Τέλος το Μαυροβούνιο είναι ο μεγάλος και δύσκολος αντίπαλος, με τον οποίο θα παιχθεί μέχρι τέλους η πρόκρισή μας».

VMen3


Παρόλα αυτά ο κ. Ανδρεόπουλος δεν κρύβει την αισιοδοξία του, αφού βλέπει ότι η ελληνική ομάδα διαθέτει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που μπορεί να την οδηγήσουν ψηλά. « Κάποια χαρακτηριστικά που δείχνει η ομάδα μας, όπως το πάθος, τη δίψα για διάκριση και τη διάθεση των αθλητών για προσφορά, τα θεωρώ κυρίαρχα και μετά μπορούμε να βάλουμε τα τεχνικά και τακτικά στοιχεία, όπως και έχουμε κάνει. Αν όμως δεν υπάρχουν τα πρωταρχικά στοιχεία που αναφέραμε, δε νομίζω πως μπορείς να δημιουργήσεις τίποτα. Αυτή τη στιγμή είμαστε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι γιατί βλέπουμε ότι διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να κάνει βήματα μπροστά και να φτάσει ψηλά».

«Κόσμημα» για την Τιφλίδα το γήπεδο «New Volleyball Tbilissi Arena»
Κλείσιμο
Το αθλητικό συγκρότημα «New Volleyball Tbilissi Arena (σ.σ. Νέα Τιφλίδα)» όπου θα διεξαχθεί το αυριανό ματς (17:30, Eurovolley TV) είναι ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο στην περιοχή Digomi, που ολοκληρώθηκε το 2015 στην πρωτεύουσα της Γεωργίας για τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεολαίας (EYOF). Μία αθλητική εκδήλωση, που παρά την σημαντική αθλητική παράδοση της Γεωργίας, δεν είχε πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά ανάλογου μεγέθους διεθνής διοργάνωση στην χώρα, αφού για πρώτη φορά συμμετείχαν 4.000 αθλητές και αθλήτριες από 49 χώρες.

Το πραγματικά αυτό «στολίδι» για τη Γεωργία, αποτελείται από τέσσερις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως μία πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών, μια σάλα για γυμναστική και βαρέα αθλήματα, δύο γήπεδα βόλεϊ και ένα γήπεδο στίβου. Η νεόκτιστη πισίνα στο αθλητικό συγκρότημα «New Tbilisi» βρίσκεται στις όχθες της θάλασσας της Τιφλίδας και κάθε εγκατάσταση είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

VMen2


Ζει με το όνειρο της πρόκρισης σε τελική φάση διοργάνωσης
Αρχής γενομένης από το 2007, η Γεωργία φέτος συμμετέχει για 6η φορά σε προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με καλύτερη θέση μέχρι στιγμής στον θεσμό, την 26η το 2019, ενώ την ίδια χρονιά ήταν 8η και τελευταία στο European Silver League, με μόλις ένα κερδισμένο σετ από το Αζερμπαϊτζάν.

Παράλληλα έχει συμμετάσχει στα προκριματικά Ολυμπιακών Αγώνων το 2008 (22η θέση) και 2012 (28η), ενώ στα Προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2018 κατέλαβε την 34η θέση.

Το πιο γνωστό όνομα και αρχηγός της ομάδας είναι ο… γηραιότερος παίκτης της, ο 28χρονος πασαδόρος Otari Chachua, με διεθνή θητεία στα πρωταθλήματα της Πολωνίας (Χαίοβκα), Τσεχίας (Οστράβα) Αζερμπαϊτζάν (Λοκομοτίβ Μπακού) και Κατάρ.

Διαιτητές από 4 χώρες
Οι διαιτητές που θα σφυρίζουν στον προκριματικό όμιλο της Εθνικής μας στην Τιφλίδα προέρχονται από Τουρκία, Ουκρανία, Ρωσία και Βουλγαρία. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής διεθνείς ρέφερι: Dobromir Dobrev (Βουλγαρία), Erdal Akinci (Τουρκία) Erdal Akinci (Τουρκία), Vladimir Oleynik (Ρωσία) Mikhail Medved (Ουκρανία) με τους δύο τελευταίους να διευθύνουν διαιτητικά την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Γεωργία.
Όλοι οι αγώνες από τους προκριματικούς ανδρών CEV EuroVolley 2021 θα μεταδοθούν ζωντανά στο EuroVolley.TV του CEV.

Αναλυτικά οι επιλογές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου για τα δύο τουρνουά:
Πασαδόροι: Κωνσταντίνος Στιβαχτής, Σταύρος Κασαμπαλής.
Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Αθανάσιος Πρωτοψάλτης, Φροίξος Κωτσάκης, Αλέξανδρος Ράπτης.
Κεντρικοί: Γεώργιος Πετρέας, Θεόδωρος Βουλκίδης, Νικόλαος Παπαγγελόπουλος.
Διαγώνιοι: Νικόλαος Ζουπάνι, Νικόλαος Μήλης.
Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης, Δημήτριος Ζήσης.

Αντίπαλοι της Εθνικής μας στον 6ο όμιλο είναι η Γεωργία, το Μαυροβούνιο και το Αζερμπαϊτζάν. Το πρώτο προκριματικό τουρνουά αρχίζει αύριο στην Τιφλίδα της Γεωργίασ το διάστημα 7-9 Μαΐου και το δεύτερο θα διεξαχθεί στην πόλη Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου από 14 έως 16 Μαΐου.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών το 2021 θα διεξαχθεί σε 4 χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Φινλανδία, Εσθονία). Ήδη την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει οι διοργανώτριες χώρες και η τελική οκτάδα του ευρωβόλεϊ του 2019 (Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία, Γερμανία, Λευκορωσία).
Στους άνδρες προκρίνονται οι επτά πρώτοι και οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι.

Τι μετράει σε περίπτωση ισοβαθμίας
Σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων τα κριτήρια για τη βαθμολογία είναι κατά σειρά:
1) νίκες
2) βαθμοί
3) συντελεστής σετ
4) συντελεστής πόντων
5) αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τρεις από τους επτά προκριματικούς ομίλους. Ως πρώτοι από τον Β’, Γ’ και Δ’ όμιλο προκρίθηκαν η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Λετονία αντίστοιχα. Δεύτεροι τερμάτισαν η Αυστρία, τα Σκόπια και η Ισπανία αντίστοιχα και θα περιμένουν την ολοκλήρωση όλων των προκριματικών ομίλων για να μάθουν αν πήραν το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα του πρώτου τουρνουά στη Γεωργία (Τιφλίδα)
Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
14.30: Αζερμπαϊτζάν – Μαυροβούνιο
17.30: Γεωργία – Ελλάδα

Σάββατο 8 Μαΐου 2021
14.30: Μαυροβούνιο – Ελλάδα
17.30: Αζερμπαϊτζάν – Γεωργία

Κυριακή 9 Μαΐου 2021
14.30: Ελλάδα – Αζερμπαϊτζάν
17.30: Μαυροβούνιο – Γεωργία

Το πρόγραμμα του δεύτερου τουρνουά στο Μαυροβούνιο (Ποντγκόριτσα)
Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
18.00: Γεωργία – Ελλάδα
21.00: Μαυροβούνιο – Αζερμπαϊτζάν

Σάββατο 15 Μαΐου 2021
18.00: Ελλάδα – Αζερμπαϊτζάν
21.00: Γεωργία – Μαυροβούνιο

Κυριακή 16 Μαΐου 2021
18.00: Αζερμπαϊτζάν – Γεωργία
21.00: Ελλάδα – Μαυροβούνιο


Ειδήσεις σήμερα:

Αισιοδοξία για Σουλεμάνα στον Ολυμπιακό

«Συναγερμός» για το ενδιαφέρον Μουρίνιο για Σα

Πρόταση για τελικό Κυπέλλου με 25.000 κόσμο με rapid ή self test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης