Champions League, Μάντσεστερ Σίτι-Παρί 2-0: Έγραψε ιστορία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό - Δείτε τα γκολ

Champions League, Μάντσεστερ Σίτι-Παρί 2-0: Έγραψε ιστορία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό - Δείτε τα γκολ

Η υπερομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έχοντας κάνει την ανατροπή στο Παρίσι (2-1) διαχειρίστηκε με άψογο τρόπο το προβάδισμα της και με δύο γκολ του Μαχρέζ (11', 63') πήρε δίκαια την πρόκριση στον τελικό του Champions League όπου θα διεκδικήσει για πρώτη φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης

manchestercity-0
Από τη μια η βασιλική οικογένεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχουν δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια για την πρωταθλήτρια Αγγλίας... Από την άλλη η βασιλική οικογένεια του Κατάρ που έχει κάνει το ίδιο για την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Σ' αυτή την ποδοσφαιρική κόντρα με το αραβικό υπόβαθρο νικήτρια αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία νίκησε για δεύτερη φορά την Παρί Σεν Ζερμέν και θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στις 29 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη. Όσον αφορά τον αντίπαλο της θα τον μάθει το βράδυ της Τετάρτης όταν ολοκληρωθεί ο δεύτερος ημιτελικός Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 το σκορ του πρώτου αγώνα).

Φυσικά σ' αυτό το σκηνικό ο απόλυτος πρωταγωνιστής δεν θα μπορούσε παρά να είναι Άραβας. Ο λόγος για τον γεννημένο στο Παρίσι, Ριάντ Μαχρέζ ο οποίος βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην Αγγλία (αρχικά στη Λέστερ και πλέον στη Σίτι) και με τα τρία γκολ που πέτυχε στους δύο ημιτελικούς πήρε την εκδίκηση του...




Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό.

No Mpappe, no party
Με την Σίτι να έχει επικρατήσει με 2-1 στο Παρίσι, η Παρί ήξερε ότι κυνηγούσε ένα θαύμα, το οποίο έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ενδεκάδες των ομάδων. Ο τραυματισμός του Κιλιάν Εμπαπέ στη γάμπα στον Σαββατιάτικο αγώνα με την Λανς τον κράτησε εκτός κι η απουσία του αποδείχθηκε καθοριστική καθώς ο αντικαταστάτης του Μάουρο Ικάρντι ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος.

Κλείσιμο
Ένα ακόμη στοιχείο που επηρέασε τον αγώνα ήταν το χαλάζι που έπεσε στο Μάντσεστερ δύο ώρες περίπου πριν την σέντρα και δημούργησε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Παρόλα αυτά οι Γάλλοι μπήκαν με ορμή στο ματς και μόλις στο 6' οι ελπίδες τους αναπτερώθηκαν όταν ο Ολλανδός διαιτητής Κάιπερς έδειξε πέναλτι για χέρι του Ζιντσένκο! Ο Ουκρανός δεν το πίστευε κι ευτυχώς που υπήρχε το VAR για να δει ο έμπειρος ρέφερι ότι η μπάλα βρήκε στον ώμο, ακυρώνοντας το πέναλτι.

Το πρώτο σοκ για την Παρί ήρθε στο 11' οταν από την μπαλιά του Έντερσον η Σίτι βγήκε στην κόντρα, με το πρώτο σουτ του Ντε Μπρόινε να κοντράρει και τον Μαχρέζ να έρχεται από πίσω για να νικήσει τον Νάβας.




Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να αναζητούν δύο γκολ, αλλά μέσα σ' ένα τρίλεπτο ο Ποτσετίνο και οι παίκτες του κατάλαβαν ότι δεν ήταν η βραδιά τους.

Στο 17' ο Μαρκίνιος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της Σίτι, ενώ στο 19' από το λάθος του Έντερσον ο Ντι Μαρία πλάσαρε στην κενή εστία και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Το 1-1 δεν έγινε, η Σίτι άρχισε να διαχειρίζεται έξυπνα το ματς και με την εκκίνηση του Β' ημιχρόνου άρχισε να πιέζει την Παρί από τη γραμμή της μικρής περιοχής του Νάβας για να της κόψει τη φόρα.

Οι Γάλλοι αναγκαστικά βγήκαν όλοι μπροστά και στο 63' δεύτερη υποδειγματική αντεπίθεση των Άγγλων, σέντρα πάρε-βάλε του Φόντεν στον Μαχρέζ που πέτυχε το 2-0 (αυτός είχε κάνει και το 1-2 στο Παρίσι) τελειώνοντας οριστικά την υπόθεση πρόκριση.






Κι αν υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν στο θαύμα στο 69' άλλαξαν γνώμη κι αυτοί, καθώς ο Ντι Μαρία αποβλήθηκε βλακωδώς (πάτησε τον Φερναντίνιο μετά από κερδισμένο πλάγιο), ενώ το ότι η Παρί τελείωσε το ματς με 10 και όχι με 8 το οφείλει στον Κάιπερς που δεν έδειξε τουλάχιστον άλλες δύο κόκκινες κάρτες.




Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα γλέντησαν με την ψυχή τους στα αποδυτήρια την πρόκριση τους για πρώτη φορά στον τελικό του Champions League.





Ειδήσεις σήμερα

Pfizer: Η άλλη πλευρά της πανδημίας - Στα 26 δισ. δολάρια τα κέρδη από τα εμβόλια το 2021

Μεξικό: «Συγγνώμη» μετά από 120 χρόνια από τους Μάγια για τον αφανισμό τους!

Δολοφονία 53χρονου στην Κοζάνη: Κίνητρο οι προσωπικές διαφορές - Ομολόγησε ο δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης