Νίκολα Γιόκιτς: Ένας… πρώην ευτραφής “play maker” που κάνει πλάκα στο NBA!

Νίκολα Γιόκιτς: Ένας… πρώην ευτραφής “play maker” που κάνει πλάκα στο NBA!

Μπήκε στο NBA με πολύ λιγότερο… κρότο σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους παίκτες. Έφταιγε και το σουλούπι, αφού ο -τότε- ευτραφής Σέρβος δεν αποτελούσε και τέρας αθλητικότητας, σε μια λίγκα που τα μούσκουλα κάνουν παιχνίδι.

jokic_kentriki

Sponsored Content

Λάτρευε τα άλογα, μισούσε την προπόνηση!
Συνήθως, τα παιδιά λατρεύουν το μπάσκετ, ονειρεύονται να γίνουν αστέρες του NBA και κάπου εκεί, βρίσκουν αντίσταση από την οικογένειά τους. Με τον Γιόκιτς συνέβη ακριβώς το αντίθετο! Προερχόταν από μπασκετική οικογένεια, η οποία προσπάθησε να τον σπρώξει προς το μπάσκετ, το οποίο έπαιζαν ήδη οι δύο μεγαλύτεροι αδερφοί του. Φευ, αφού το μυαλό του Νίκολα βρισκόταν στις ιπποδρομίες, καθώς ο πιτσιρικάς λάτρευε τα άλογα και έβλεπε στον εαυτό του έναν μελλοντικό αναβάτη!

Εν τέλει, οι γονείς υπερίσχυσαν και ο Γιόκιτς εντάχθηκε σε μια ακαδημία μπάσκετ, η οποία έμελλε να του αλλάξει τη ζωή και τις προοπτικές του! Την πρώτη προπόνηση, τη θυμάται ως έναν μικρό εφιάλτη, αφού κι η σωματοδομή του δεν βοηθούσε. Εκεί όμως, κρύβεται και το μυστικό για τον κυρίαρχο παίκτη που βλέπουμε σήμερα στα παρκέ του NBA!

jokic_1


bwin - Η κανονική περίοδος του NBA με μεγάλες αποδόσεις και χιλιάδες αγορές! | 21+

Κλείσιμο
Από την στιγμή που δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλός, δεν διέθετε αθλητικά προσόντα, αλλά παραπανήσια κιλά και δεν ήταν ιδιαίτερα ευέλικτος κάτω από το καλάθι, ο προπονητής του τον κατέβασε στη θέση «1». Κάπως έτσι, στην ηλικία που όλα μαθαίνονται, ο Γιόκιτς διδάχτηκε ώστε να βλέπει στο παρκέ γωνίες πάσας όπως οι περιφερειακοί και έμαθε να κάνει ραχιαίες ντρίπλες. Στοιχεία, που καταφέρνει και ενσωματώνει στο παιχνίδι του σήμερα, κυριαρχώντας στο NBA!

Το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί και έλαμψε σε παιχνίδια τμημάτων υποδομής, γεγονός που προσέλκυσε μεγαλύτερες ομάδες όπως η Μέγκα Λεκς, η οποία τον ενέταξε στο δυναμικό της, τον έχρισε επαγγελματία και στην ουσία, έγινε το εισιτήριό του για την κορυφή του Κόσμου!

Nikola Jokic Offensive Compilation


Στο πρωτάθλημα των κορυφαίων, έτοιμος για το MVP!
Το όνομα Νίκολα Γιόκιτς, ακούστηκε για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο μπασκετικό παλκοσένικο στις 26 Ιουνίου 2014. Στη βραδιά του Draft, όταν οι Νάγκετς τον επέλεξαν στο Νο 41, κάτι το οποίο ο ίδιος είδε σε… βίντεο, αφού κοιμόταν και το έμαθε τηλεφωνικά από τον αδερφό του που παρακολουθούσε τη διαδικασία!

Τελικά, δεν πέρασε αμέσως τον Ατλαντικό, αλλά έμεινε ακόμα έναν χρόνο στη Σερβία, έχοντας πλέον τις περγαμηνές ενός πλέι μέικερ ρακέτας. Αναδείχθηκε σε αστέρα της Αδριατικής Λίγκας, αλλά υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα αντέξει στις ΗΠΑ, αφού η… κορμοστασιά του λειτουργούσε ανασταλτικά.

bwin – Δες την κανονική περίοδο του NBA και τα Playoffs σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Και πως όχι, αφού βλέπει τον κόσμο από τα 211 εκατοστά και στην όψη, δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να ισχυριστείς πως θα τρομοκρατούσε τους αντίπαλους σέντερ στο NBA. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φωτογραφίες από τα μικράτα του, εκεί όπου φαινόταν ακόμα περισσότερο… στρουμπουλός!

jokic2


Κι όμως, ο Joker συνιστά αυτή την στιγμή, τον καλύτερο σέντερ στον «μαγικό κόσμο», αφού όση δύναμη του λείπει, την αναπληρώνει με μπόλικο μπασκετικό IQ! Μετά την πρώτη, αναγνωριστική σεζόν στο NBA, όπου και πάλι έγραψε συμπαθητικά νούμερα (10,0 π., 7,0 ριμπάουντ σε 80 παιχνίδια τη σεζόν 2015-16), τα στατιστικά του βελτιώνονταν από χρόνο σε χρόνο, με αποκορύφωμα τη φετινή κανονική περίοδο, όπου κινείται σταθερά σε triple double ρυθμό!

Θα κατακτήσει ο Γιόκιτς το βραβείο του MVP; Το παιχνίδι αλλάζει στην bwin! |21+

Κοντοζυγώνοντας τα 60 παιχνίδια στη regular season, ο… ευτραφής έγινε «Joker» και γράφει 26,4 πόντους, 11,1 ριμπάουντ και 8,8 ασίστ, με το επιβλητικό 57% εντός παιδιάς! Κάπως έτσι, μπήκε στην κουβέντα για τον πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς και -διόλου άδικα- θεωρείται ο επικρατέστερος να αποκαθηλώσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από την κορυφή.

EXTENDED HIGHLIGHTS: Nikola Jokić dominates Houston Rockets in Nuggets' win (04/16/2021)


Ο Γιόκιτς όμως δεν είναι μόνο νούμερα, ρεκόρ και triple double. Συνιστά την αποθέωση της προσπάθειας, το λαμπρότερο παράδειγμα -μαζί με τον Μαρκ Γκασόλ-, των παικτών που κεφαλαιοποίησαν στο έπακρο το ταλέντο τους, προσθέτοντας χιλιάδες ώρες δουλειάς εντός και εκτός παρκέ, βγαίνοντας από τα στεγανά και την Comfort Zone που τους χάριζε το ύψος τους!

bwin - Το παιχνίδι στο ΝΒΑ αλλάζει με κορυφαίο Live Στοίχημα! |21+

Παράλληλα, γίνεται εξαιρετικά συμπαθής, διότι δεν έχτισε το σώμα του, ώστε να μετατραπεί σε μια κινητή… ντουλάπα που σπρώχνει και καρφώνει με μανία, αλλά σε έναν αρτίστα, σε έναν παίκτη που κάνει το μπάσκετ ομορφότερο. Κάπως έτσι, τα βράδια στα Βραχώδη Όρη κρύβουν πάντα εκπλήξεις, ειδικά όταν παίρνει την μπάλα στα χέρια, ένας πλέι μέικερ, «παγιδευμένος» σε σώμα γίγαντα!

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης