Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 93-86: Αξιοπρεπής στο φινάλε

Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 93-86: Αξιοπρεπής στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αφήσει πίσω του το άθλιο ημίχρονο στην Αγία Πετρούπολη και να αποχαιρετήσει με αξιοπρέπεια την φετινή Euroleague παρά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 93-86

5283591
Το ζητούμενο ήταν η αντίδραση μετά το τραγικό δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Ζενίτ. Οποιοδήποτε και αν ήταν το αποτέλεσμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Και ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός και να παραμείνει μέσα στο ματς μέχρι το τέλος. Βέβαια στο τέλος γνώρισε την ήττα από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (93-86) ωστόσο δεν παρουσίασε αυτό το... συνονθύλευμα της Αγίας Πετρούπολης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-canoo42qtkvl-sf)


Ο Παπαπέτρου (15π., 5ριμπ., 4ασ.) ήταν εκείνος που κράτησε περισσότερο τον Παναθηναϊκό, ο Μήτογλου (12π., 4ριμπ.) εκείνος που «ανέβηκε» στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Σέλβιν Μακ ο οποίος είχε 12 πόντους και 7 ασίστ. Από την άλλη η ΤΣΣΚΑ που έπαιζε χωρίς Χάκετ, Μιλουτίνοφ, Μπολομπόι, Μάικ Τζέιμς έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και κρατούσε τη διαφορά σταθερά στους 10-12 πόντους έως το τέλος του αγώνα.

Το ματς

Λίγο ο εγωισμός από την εικόνα του 4ου δεκαλέπτου με τη Ζενίτ, λίγο το γεγονός ότι ήθελαν να... αποδείξουν κάτι (πρωτίστως στους ίδιους τους, τους εαυτούς) βοήθησαν τους παίκτες του Όντεντ Κάτας να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα του αγώνα και να παραμένουν ανταγωνιστικοί και κοντά στο σκορ. Το 11-7 υπέρ της ρωσικής ομάδας έγινε γρήγορα 16-17 υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά το τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου έμελλε να αποδειχθεί και καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα! Ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν σημείωσε 11 σερί πόντους (!!!) σε αυτό το διάστημα και οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε επιμέρους 11-2 για το +8 (27-19) του πρώτου δεκαλέπτου. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν 7/11 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ οι «πράσινοι» 4/5 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 2/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 τελικές πάσες αλλά και 3 λάθη!

Μάλιστα η κατάσταση άρχιζε να ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν η ΤΣΣΚΑ άρχισε να βρίσκει εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Το 35-31 του 14' έγινε... 49-33 στο 18' αφού ο ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πραγματοποίησε νέο επιμέρους σκορ 14-2 (!) με αποτέλεσμα να πάρει διαφορά 16 πόντων. Εκεί φάνηκε να... χάνονται (και πάλι) τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» βρήκε την ψυχολογία να «απαντήσει» με σερί 6-0 και να κλείσει το ημίχρονο στο -10 (49-39 η ΤΣΣΚΑ). Να σημειωθεί ότι είχε καλούς αριθμούς με 12/18 δίποντα αλλά και 4/13 τρίποντα. Αντίστοιχα η ΤΣΣΚΑ είχε 15/21 δίποντα και 5/11 τρίποντα.

Κλείσιμο
Ένα τρίποντο του Νέντοβιτς στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου «έριξε» τη διαφορά στους επτά πόντους (49-42) και παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα (54-47) χωρίς να μπορούν οι «πράσινοι» να πλησιάσουν περισσότερο τους γηπεδούχους. Αντίθετα, ο Ίφε Λούντμπεργκ έβαζε... μπελάδες στον Κάτας καθώς με προσωπικές ενέργειες (είτε με drive, είτε με μακρινά σουτ) κρατούσε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (60-49, 67-54) μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο και ενώ η ΤΣΣΚΑ είχε διαφορά 12 πόντων (79-67 στο 31'), ο Ντίνος Μήτογλου με δύο σερί τρίποντα έφερε τους «πράσινους» πιο κοντά στο σκορ (79-73 στο 32'). Όμως... μέχρι εκεί. Το τάιμ άουτ του Ιτούδη «αφύπνισε» τους παίκτες του, οι οποίοι με πέντε αναπάντητους πόντους έστειλαν και πάλι τον δείκτη του σκορ σε διψήφια διαφορά (84-73 στο 34'). Ουσιαστικά τα τρίποντα ήταν εκείνα που κράτησαν τον Παναθηναϊκό μέσα στο ματς ενώ είχε την ευκαιρία για να μειώσει και στους τέσσερις πόντους τρία λεπτά πριν από το τέλος. Με το σκορ στο 86-79 υπέρ της ΤΣΣΚΑ, ο Σέλβιν Μακ αστόχησε σε τρίποντο προκειμένου να πλησιάσει ο Παναθηναϊκός στους τέσσερις πόντους. Κάτι που έκανε στο 39' με τρίποντο του Παπαπέτρου (91-86) αλλά ήταν ήδη πολύ αργά για κάτι περισσότερο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΤΣΣΚΑ είχε εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα (24/36), ενώ κατάφερε να πετύχει εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο σε κρίσιμα σημεία προκειμένου να «ανοίξει» τη διαφορά.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ίφε Λούντμπεργκ ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ματς έχοντας στο σύνολο 17 πόντους με 3/6 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου με 11 σερί πόντους βοηθώντας την ΤΣΣΚΑ να φτάσει στο +8 (27-19) και να πάρει το momentum. Ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ουιλ Κλάιμπερν με αποτέλεσμα να γίνει και πρώτος σκόρερ του ματς.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Εκτός κλίματος αγώνα οι Μποχωρίδης και Όγκουστ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Οι δύο στιγμές που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο και στην 3η περίοδο όταν ο Παναθηναϊκός φάνηκε να ήταν ανταγωνιστικός.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το alley oop κάρφωμα του Παπαγιάννη στο ξεκίνημα του αγώνα ύστερα από την ασίστ ακριβείας του Ιωάννη Παπαπέτρου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Δεν χρειάζεται να πετάξουν κάτι οι δύο ομάδες. Η ΤΣΣΚΑ ίσως την περιφερειακή άμυνα με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ευστοχήσει σε 15 τρίποντα, ενώ ο Παναθηναϊκός κάποια φθηνά λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 49-39, 74-61, 93-86

Ειδήσεις σήμερα:

Champions League: Ραντεβού - φωτιά σε Ανφιλντ και Βεστφαλία!

Στα χέρια του Μπελχαντά προσφορά του Ολυμπιακού

Νεϊμάρ: «Μένω στην Παρί, έχει τελειώσει το θέμα της ανανέωσης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης