Έγραψε ιστορία ο Ματσουγιάμα: Ο πρώτος Ιάπωνας κάτοχος τίτλου Masters στο γκολφ
Ο Ιάπωνας Χιντέκι Ματσουγιάμα κατέκτησε τουρνουά της σειράς Masters στο γκολφ και έγραψε ιστορία
Ο 29χρονος Χιντέκι Ματσουγιάμα έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που κατακτά τίτλο Masters στο γκολφ και ετοιμάζεται να αναχθεί σε «πρόσωπο - διαφήμιση» των Ολυμπιακών Αγώνων στην πατρίδα του! Ολοκλήρωσε τους αγώνες του στην Τζόρτζια με 278 χτυπήματα (-10) και άφησε πίσω του τον Αμερικανό Γουϊλ Ζαλατόρις (-9).
Πρώτος σε τίτλους είναι ο Τζακ Νίκλαους με 6 και ακολουθεί με 5 ο Τάιγκερ Γουντς.
O νικητής εισέπραξε ως έπαθλο 2,070,000 δολάριο και πήρε μαζί και το πράσινο σακάκι το οποίο "συνοδεύει" τους πρωταθλητές. Στην Ιαπωνία υπάρχουν 10 εκατομμύρια παίκτες γκολφ και η μεγάλη επιτυχία του Ματσουγιάμια έχει ξεσηκώσει τους Ιάπωνες που ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιοσιχίντε Σούγκα αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του Χιντέκι: «Ήταν ένα καταπληκτικό επίτευγμα. Ο Ματσουγιάμα είναι ακόμη νέος οπότε έχει μεγάλες ελπίδες για νέες επιτυχίες στο μέλλον. Η επιτυχία του δίνει θάρρος και έμπνευση σ' όλους τους Ιάπωνες που ζουν με την πανδημία του covid-19».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).