ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Stoiximan Basket League, Προμηθέας-Άρης 90-69: Δεν τον σταμάτησε ούτε η αποχή

Stoiximan Basket League, Προμηθέας-Άρης 90-69: Δεν τον σταμάτησε ούτε η αποχή

Ο Προμηθέας συνεχίζει τη βαθμολογική αναρρίχησή του καθώς επικράτησε του Άρη με 90-69 στην Πάτρα χάρη στην εμφατική παρουσία του στην τελευταία περίοδο όπου έκανε επιμέρους σκορ 25-9

promitheas_aris
Ο Άρης είχε ανταγωνιστική εικόνα για τρία δεκάλεπτα αλλά εξαφανίστηκε από το παρκέ στην τελευταία περίοδο στη διάρκεια της οποίας είχε 0/7 τρίποντα και πολλά λάθη. Αντιθέτως, ο Προμηθέας Πατρών είχε διάρκεια στην απόδοσή του και το επιμέρους σκορ γι’ αυτόν στη 2η και 4η περίοδο ήταν συνολικά 55-23!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cabnoprpjxcp-sf)


Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα δεκάλεπτα στο πρώτο ημίχρονο καθώς το πρώτο ανήκε στον Άρη και το δεύτερο στον Προμηθέα. Οι «κίτρινοι» είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στο μακρινό σουτ, ηγέτη τον Κουίντον Ντεκόζι, βρήκαν καλάθια και στο transition παιχνίδι και μετά το 0-7 στα πρώτα δύο λεπτά αλλά και την επιστροφή των Πατριών (11-11, 5:30) προηγήθηκαν με 19-26 στο τέλος της περιόδου.

Ο Προμηθέας διατήρησε το ίδιο υψηλό τέμπο στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχε ακρίβεια στην εκτέλεση, σε αντίθεση με τον Άρη που έχασε την αποτελεσματικότητά του και αντιμετώπισε τη φθορά των παικτών του από τα φάουλ γι’ αυτό εξάλλου οι «κίτρινοι» είχαν έντονα παράπονα από τους διαιτητές. Τα αδέρφια Γκραντ έκαναν τη διαφορά για τους γηπεδούχους οι οποίοι ισορρόπησαν την κατάσταση (29-29, 12’) και προηγήθηκαν με 49-40 στο τέλος του ημιχρόνου με επιμέρους σκορ περιόδου 30-14!

Ο Άρης χαμήλωσε τον ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο, ρίσκαρε (αλλά του βγήκε) με την άμυνα ζώνης όπου επένδυσε και στα χαμένα ελεύθερα σουτ του Προμηθέα και μείωσε σε 54-53 στα μισά της περιόδου. Εκεί ο Προμηθέας ανέβασε ταχύτητα, έκλεψε μπάλες, βρήκε καλάθια στο transition παιχνίδι και ανέκτησε τη διαφορά (63-53, 27:30). Ο Άρης δεν παράτησε το παιχνίδι και η περίοδος έκλεισε με σκορ 65-60 καθώς πήρε πόντους από τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς.

Κλείσιμο
Ο Προμηθέας Πατρών βρήκε πιο ορθολογικό τρόπο διάσπασης της άμυνας του Άρη, μέσα δηλαδή από κυκλοφορία μπάλας και κυρίως με προσπάθειες από κοντινή απόσταση. Παράλληλα, στην άμυνά του παρέμεινε συμπαγής και προϊόντος του χρόνου εξασφάλισε τη νίκη καθώς προηγήθηκε με (74-64, 34’), για να πάει η διαφορά στο +16 (80-64, 36:30).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί το hightempo που είχε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν υπέρ της αθλητικής ομάδας, δηλαδή του Προμηθέα Πατρών. Ο Άρης δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει ειδικά από τη στιγμή που έχασε το μακρινό σουτ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τα αδέρφια Γκραντ και ο Αγκμπελέζε.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο ‘Εβανς έβαλε δύο μεγάλα σουτ, είχε και δημιουργία.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Προμηθέας δεν πήρε πολλές βοήθειες από τους Έλληνες και ο Άρης από τους Τσάλμερς, Λιτλ

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Προμηθέας Πατρών ήταν συμπαγής στην άμυνά του στο δεύτερο δεκάλεπτο και εγκατέλειψε τη λογική των διαδοχικών μακρινών σουτ απέναντι στην άμυνα ζώνης του Άρη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Τα περισσότερα από τα λάθη του Άρη ήταν… φτηνά κι έδωσαν πόντους στον Προμηθέα. Οι Πατρινοί ήταν σχεδόν «ακίνδυνοι» στο επιθετικό ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Alleyoop φάση που έβγαλαν οι Λιτλ-Ντεκόζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και το κάρφωμα του τελευταίου

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 49-40, 65-60, 90-69

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Με Βασιλακόπουλο και Φασούλα η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ - Εκτός ο Λιόλιος

Ελλάδα-Γεωργία: Για την πρώτη νίκη

Πάει για την υπέρβαση με Ντα Σίλβα η ΑΕΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης