Στίβος: Πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα

Στίβος: Πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα

Η Σοφία Σακοράφα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών του ΣΕΓΑΣ - Συγκέντρωσε 114 ψήφους και η Τασούλα Κελεσίδου πήρε 107 - Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ ο Βασίλης Σεβαστής

sakorafa
Η Σοφία Σακοράφα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣΕΓΑΣ.

Η βουλευτής του ΜεΡΑ 25 ψηφίστηκε από 114 σωματεία στις εκλογές της 31ης Μαρτίου και είναι η νέα πρόεδρος με την Τασούλα Κελεσίδου να μένει στη 2η θέση 107.

Ο Βασίλης Σεβαστής εκλέχτηκε εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ. Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ που παραμένει στο νοσοκομείο λόγω covid-19 πήρε 131 ψήφους και ο Κώστας Γκατσιούδης 91.

Η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, με την ολοκλήρωση της εκλογικήςδιαδικασίας στην αρχαιότερη Ομοσπονδία και την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν σ΄ αυτή τη υποδειγματικά δημοκρατική διαδικασία, για την τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν Πρόεδρο της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας, του ΣΕΓΑΣ. Δεν μπορώ να παραλείψω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους υποψηφίους της ΑΚΑΣ για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε. Είναι η ώρα που πρέπει ενωμένοι να δουλέψουμε για τον αθλητισμό, να αναδείξουμε την αίγλη του. Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα σωματεία, το κύτταρο του αθλητισμού καιτους αθλητές μας να κατακτήσουν τα ψηλότερα βάθρα. Να συνεχίσουμε το πετυχημένο έργο, σε δύσκολους καιρούς, της απερχόμενης διοίκησης. Η συγκυρία του κορωνοϊου έχει δημιουργήσει συσσωρευμένες υποχρεώσεις, οι οποίες δεν μας επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Προεκλογικά είχα πει ότι η νέα διοίκηση δεν θα έχει ούτε άλλοθι, ούτε πίστωση χρόνου.Επειδή εκτιμώ ότι όλοι ήμασταν ειλικρινείς όταν υποστηρίζαμε ότι η μόνη κινητήρια δύναμη είναι η αγάπη μας για τον αθλητισμό, η πρόκληση είναι να το αποδείξουμε στην πράξη από αύριο το πρωί. Καλή δύναμη και καλή δουλειά σε όλες και όλους μας».

Η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Η Σοφία Σακοράφα υπήρξε πρωταθλήτρια του ακοντισμού με παγκόσμιο ρεκόρ. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1958 και ξεκίνησε από νεαρή ηλικία τον αθλητισμό. Το 1982 στα Χανιά πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό.

Το 2007 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και το 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ σήμερα είναι βουλευτής του ΜεΡΑ25.

Κλείσιμο
Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Με Βασιλακόπουλο και Φασούλα η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ - Εκτός ο Λιόλιος

Ελλάδα-Γεωργία: Για την πρώτη νίκη

Πάει για την υπέρβαση με Ντα Σίλβα η ΑΕΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης