Αγγλία: Δάνειο 137,4 εκατ. ευρώ για τις ομάδες της Championship

Αγγλία: Δάνειο 137,4 εκατ. ευρώ για τις ομάδες της Championship

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Premier League κατέληξε σε συμφωνία με την EFL για την παροχή ενός "πακέτου διάσωσης" 250 εκατ. λιρών σε κλαμπ των χαμηλότερων κατηγοριών που βρίσκονταν σε δραματική οικονομική κατάσταση

efl
Η Αγγλική Football League (EFL) ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/03) πως εξασφάλισε δάνειο 117,5 εκατ. λιρών (137,4 εκατ. ευρώ) από τη "MetLife Investment Management", για να βοηθήσει τις ομάδες της Championship που είχαν τεράστιες απώλειες εσόδων από τα κλειστά γήπεδα, εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19.

Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, οδηγείται προς την ολοκλήρωσή της για τη σεζόν 2020/21, έχοντας χάσει περίπου 150 εκατ. λίρες (175 εκατ. ευρώ) μόνο από τα (μηδενικά) εισιτήρια. Το δάνειο συμφωνήθηκε με τη "MetLife" μετά από μια διαδικασία υποβολής προσφορών και η EFL δήλωσε ότι το μέγεθος του δανείου, καλύπτει το ποσό που ζητήθηκε από τους συλλόγους της Championship.

"Αυτό είναι ένα πολύ ευπρόσδεκτο κι έγκαιρο πακέτο υποστήριξης για τους συλλόγους της κατηγορίας, που εξακολουθούν να έχουν σημαντικά κόστη, χωρίς να εισπράττουν κανονικά έσοδα", δήλωσε ο πρόεδρος της EFL, Ρικ Πάρι.

"Η υποστήριξη θα είναι καθοριστικής σημασίας για τα κλαμπ που μπορούν πλέον να επανεκτιμήσουν την οικονομική τους θέση και να σχεδιάζουν το δρόμο τους για έξοδο από την πανδημία, με μεγαλύτερη βεβαιότητα για τη σεζόν 2021/22, ευελπιστώντας πως θα υπάρξει η επιστροφή ενός σημαντικού αριθμού θεατών στα γήπεδα".

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Premier League κατέληξε σε συμφωνία με την EFL για την παροχή ενός "πακέτου διάσωσης" 250 εκατ. λιρών σε κλαμπ των χαμηλότερων κατηγοριών που βρίσκονταν σε δραματική οικονομική κατάσταση.

Η Championship έλαβε ένα άτοκο δάνειο 200 εκατ. λιρών, ενώ τα κλαμπ της League One και της League Two έλαβαν επιχορήγηση 50 εκατ. λιρών.


Ειδήσεις σήμερα: 

Σκέψεις για δανεισμό του Ραντζέλοβιτς στον Ολυμπιακό

Έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Μπόλονι ο Μαουρίσιο

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Δείτε όλα τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης