ΕΟΚ: Φασούλας και Λιόλιος θέλουν εκλογές, υπέρ της αναβολής τους ο Παπανικολάου!

Ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Άγγελος Παπανικολάου τοποθετήθηκαν όσον αφορά την αναβολή των αρχαιρεσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τις 23 Μαΐου ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος προχώρησε σε προσωπική δήλωση κάνοντας λόγο για απαράδεκτη εξέλιξη!

EOK2
Η Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε επισήμως πως οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης αναβλήθηκαν για τις 23 Μαΐου, κάνοντας λόγο για αθλητικά σωματεία – μέλη της ΕΟΚ που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού μητρώου της Γ.Γ.Α.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στην υποχρέωση της τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, κάτι που στην παρούσα φάση είναι αδύνατον λόγω της πανδημίας. Το ζήτημα, πλέον έχει να κάνει με το γεγονός πως η Νομοθεσία αναφέρει πως οι αρχαιρεσίες πρέπει να γίνουν ως τις 31 Μαρτίου ενώ δεν αποκλείεται ο ορισμός διοίκησης Πρωτοδικείου με αποκλειστικό γνώμονα τη διεξαγωγή των εκλογών.

Κατόπιν τούτου, το gazzetta.gr επικοινώνησε με τους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα, Βαγγέλη Λιόλιο και Άγγελο Παπανικολάου ζητώντας την άποψή τους για τις τελευταίες εξελίξεις, με τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ Προμηθέας να τοποθετείται δημόσια μέσω επίσημης δήλωσής του.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, επικεφαλής της παράταξης Πρώτα το Μπάσκετ, ανέφερε σχετικά: «Δεν μας έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση σχετικά με την τύχη των εκλογών της ΕΟΚ. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι οι αρχαιρεσίες έπρεπε να διεξαχθούν ως τις 31 Μαρτίου. Δεν είμαστε ούτε διοργανωτές των εκλογών, ούτε αποφασίζουμε πότε θα διεξαχθούν. Το σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή να αποφασιστούν οι προϋποθέσεις και να δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτή την παρατεταμένη περίοδο που το ελληνικό μπάσκετ είναι ουσιαστικά ακυβέρνητο».

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Παπανικολάου επισήμανε: «Η ενημέρωση που έχω αυτή τη στιγμή στηρίζεται στην ανακοίνωση της ΕΟΚ. Περιμένω, λοιπόν να κοινοποιηθεί η απόφαση ώστε να τοποθετηθώ καλύτερα επί του θέματος. Το μόνο που μπορώ να πω στην παρούσα φάση είναι πως είναι κάτι θετικό ότι μπορούν να ψηφίσουν όλα τα σωματεία χωρίς περιορισμούς. Είναι αδιανόητο σωματεία που έχουν αθλητική αναγνώριση και αγωνιστική παρουσία, να μην ψηφίσουν! Αυτή είναι η λογική και είναι πάρα πολύ σωστή. Είναι κάτι που είχα επισημάνει εξ αρχής. Τα σωματεία πρέπει να συμμετάσχουν για να ενισχύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και να αποφασίσουν τα ίδια τι θέλουν για το μέλλον του μπάσκετ. Αυτά επί της παρούσης».

Ο Βαγγέλης Λιόλιος προχώρησε σε προσωπική δήλωση μέσω του dwsepasa.gr, κάνοντας λόγο για μια απόφαση που στερείται κάθε νομιμότητας!

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΕΟΚ, θέλω να δηλώσω τα ακόλουθα:

Κλείσιμο
Η υποτιθέμενη απόφαση που ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΟΚ στερείται κάθε νομιμότητας, καθώς δεν υπήρξε οιαδήποτε ψηφοφορία, όπως αναληθώς αναφέρθηκε. Η παρούσα Διοίκηση της Ομοσπονδίας, με τις επιλογές της και με τις κατά το δοκούν αποφάσεις της οδηγεί χωρίς ενδοιασμούς το άθλημα σε Διοίκηση Πρωτοδικείου. Ξεκαθαρίζω σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο, πως μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει την ταφόπλακα του Ελληνικού μπάσκετ.

Καλώ και τα 21 μέλη του Δ.Σ., το κάθε ένα ξεχωριστά, να πάρουν θέση αυτή την κρίσιμη στιγμή και να προασπίσουν τα συμφέροντα του ελληνικού μπάσκετ. Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη, απαιτεί από όλους μας να αποδείξουμε και με πράξεις, όχι μόνο με λόγια, ότι το μπάσκετ είναι πάνω από πρόσωπα και συμπάθειες.

Καλώ, επίσης, τους συνυποψηφίους μου να πάρουν και αυτοί άμεσα θέση, ούτως, ώστε να μην αφήσουμε το μπάσκετ να ακολουθήσει την ελεύθερη πτώση που κάποιοι ονειρεύονται για αυτό».


<br>
<strong><br>
<br>
<a href="/oles-oi-eidiseis/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><strong>Ειδήσεις σήμερα:&nbsp;</strong></a><br>
<br>
<a href="/sports/article/1106991/anasa-50-ekat-euro-ston-elliniko-athlitismo/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Ανάσα 50 εκατ. ευρώ στον ελληνικό αθλητισμό</a></strong><br>
<br>
<strong><a href="/sports/article/1107006/aris-kai-loukas-sasa-mazi-eos-to-2024/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Άρης και Λούκας Σάσα μαζί έως το 2024</a></strong><br>
<br>
<strong><a href="/sports/article/1107000/ethniki-podosfairou-klithike-kai-o-bakakis/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Εθνική ποδοσφαίρου: Κλήθηκε και ο Μπακάκης</a></strong>
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης