Stoiximan Basket League, Άρης-ΠΑΟΚ 71-77: Δικέφαλος ανατροπής

Stoiximan Basket League, Άρης-ΠΑΟΚ 71-77: Δικέφαλος ανατροπής

Ο ΠΑΟΚ έκανε τρομερή ανατροπή στην τελευταία περίοδο και επικράτησε του Άρη με 71-77 χάρη στα μεγάλα σουτ των Έλστον Τέρνερ, Τζος Κάρτερ

arispaok_baskt
Ο Άρης προηγήθηκε με διαφορά δέκα πόντων στο τέλος της 3ης περιόδου αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Με επιμέρους σκορ 10-27 στην τελευταία περίοδο και συνέχισε την πορεία του για τα Playoffs του Πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο Δικέφαλος αναγκάστηκε να πορευτεί στο παιχνίδι μ’ ένα πλέι μέικερ καθώς στην προθέρμανση συγκρούστηκαν Κονατέ-Παπαντωνίου με συνέπεια ο τελευταίος να τραυματιστεί στη μύτη και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ca2g7f8rfolt-sf)


Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακά εύστοχος στο πρώτο δεκάλεπτο αποδεικνύοντας ότι μια ομάδα μπορεί να βρει ρυθμό μέσα από την επίθεση. Γιατί είχε δημιουργία με τις επτά ασίστ τις οποίες αξιοποίησε ο Δημήτρης Κακλαμανάκης αλλά και μακρινό σουτ (4/6). Αμυντικά «έκοψε» τη γραμμή επικοινωνίας μεταξύ κοντών και ψηλών στον Άρη. Στην πραγματικότητα έδωσε το μακρινό σουτ στους «κίτρινους», βλέποντάς τους όμως να αστοχούν σε διαδοχικά τρίποντα προηγήθηκε με 2-11 (3:30), ενώ η διαφορά έφτασε έως και το +12 (8-20). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-26 με buzzer beater του Δημήτρη Φλιώνη.

Κλείσιμο
Δημήτρης Φλιώνης και Μάριο Λιτλ άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο πρώτος με την άμυνά του και ο δεύτερος με την ευστοχία του στο μακρινό σουτ. Ο δε ΠΑΟΚ δεν είχε σωστή ανάγνωση παιχνιδιού, παρά τις τελικές πάσες του Ζερμέιν Λοβ και σταδιακά ο Άρης ροκάνισε τη διαφορά (33-33, 17:30) καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε στους 11 πόντους με μόλις δύο καλάθια εντός παιδιάς. Ο Άρης επίσης βρήκε πόντους από τη γραμμή των βολών αλλά το δικό του πρόβλημα ήταν ότι με εξαίρεση τον Λιτλ (2/2τριπ.), οι υπόλοιποι είχαν 1/12. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 37-37 και πάλι με καλάθι στην εκπνοή από τον Φλιώνη!

Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς άντλησε ενέργεια μέσα από την άμυνα του, βρήκε πόντους και στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από το 39-41 στις αρχές της περιόδου έτρεξε επιμέρους σκορ 15-2 και προηγήθηκε με 54-43 (25:30). Μάλιστα στο ίδιο διάστημα ο Μάλκολμ Γκρίφιν συμπλήρωσε τέσσερα φάουλ και ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να παίξει και πάλι με… κατά συνθήκη πλέι μέικερ. Το πρόβλημα για τον Δικέφαλο ήταν ότι μετά τα 4/6 τρίποντα που είχε στο πρώτο δεκάλεπτο, σε δεύτερο και τρίτο είχε 1/11. Έτσι η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 61-51.

Οι επτά πόντοι του Έλστον Τέρνερ σε συνδυασμό με την… ανακατωσούρα του Άρη στην επίθεση έβαλαν νέα δεδομένα στο παιχνίδι γιατί ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 61-56 (33’). Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έδωσε και συνέχεια έχοντας εξαιρετική ανάγνωση αγώνα και μάλιστα ολοκλήρωσε την ανατροπή καθώς πέρασε μπροστά στο σκορ με 63-68 (37’). 100’’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Άρης έχασε τον Μάριο Τσάλμερς καθώς ο διαιτητής Κορομηλάς τον τιμώρησε για flopping. Ο Άρης πέρασε μπροστά με 71-70, 60’’ πριν το τέλος με 8-2 επιμέρους σκορ αλλά εκεί ο Τζος Κάρτερ έβαλε το τρίποντο του αγώνα. Από τα… οκτώ μέτρα και ο ΠΑΟΚ απέκτησε το προβάδισμα, έβαλε και την άμυνα και πήγε στο +4 (71-75), 23’’ πριν το τέλος με δύο βολές του Μπο Μπιτς κλειδώνοντας τη νίκη

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ του παιχνιδιού με πρωταγωνιστές τους Τέρνερ, Κάρτερ και στην τελική ευθεία του παιχνιδιού έδειξε ότι ήθελε το παιχνίδι περισσότερο από τον αντίπαλό του.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Έλτον Τέρνερ έβαλε 13 πόντους στην τελευταία περίοδο και πήρε από το χέρι την ομάδα του, αλλά ο Τζος Κάρτερ έβαλε τα μεγάλα σουτ του αγώνα

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης ήταν… χαμάλης πολυτελείας για τον ΠΑΟΚ και πλησίασε το νταμπλ νταμπλ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γιάννης Κουζέλογλου δεν μπήκε στον ρυθμό του αγώνα, ο Ντεκόζι το έκανε για 3-4 αγωνιστικά λεπτά.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Κάρτερ όταν το σκορ ήταν 71-70.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης απέφυγε να διαχειριστεί το +10 στην τελευταία περίοδο, ο δε ΠΑΟΚ θα πρέπει να… ξεχάσει τη 2η και 3η περίοδο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Αυτή του Κονατέ στο δεύτερο δεκάλεπτο με το τρομερό φόλοου κάρφωμα που έκανε αλλά το καλάθι δεν μέτρησε γιατί τράβηξε και το στεφάνι.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 37-37, 61-51, 71-77

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Τροχαίο στη Βουλή: Φως στην τραγωδία από το οπτικοακουστικό υλικό και τις καταθέσεις

Ισλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο Fagradalsfjall - Δείτε βίντεο live

Τουρκία: Καθαιρέθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έπειτα από τέσσερις μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης