Βαθμολογία UEFA: Στην 20η θέση η Ελλάδα - Τι σημαίνει αυτό για τις ελληνικές ομάδες

Βαθμολογία UEFA: Στην 20η θέση η Ελλάδα - Τι σημαίνει αυτό για τις ελληνικές ομάδες

Καμία ομάδα δεν θα προκρίνεται απευθείας στους ομίλους των δύο διοργανώσεων - Από τον πρώτο προκριματικό του Champions League ο πρωταθλητής

5261577
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε πολύ, αλλά ηττήθηκε στο φινάλε απ’ την Άρσεναλ με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και δεν μπόρεσε να προσφέρει κι άλλους βαθμούς στην Ελλάδα στο ranking της UEFA. Την ίδια ώρα, η ισοπαλία της Σλάβια Πράγας με τη Ρέιντζερς (1-1) έδωσε την ευκαιρία στους Τσέχους να προσπεράσουν την Ελλάδα στο ranking έχοντας πλέον 25.800 βαθμούς, έναντι 25.600 που έχει η χώρα μας.

Οι χώρες που βρίσκονται απ’ την 18η έως την 28η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA, για την αγωνιστική περίοδο 2022/23, θα έχουν τις εξής θέσεις στα Κύπελλα Ευρώπης.

-Ο πρωταθλητής θα παίζει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League.

-Ο δεύτερος, ο τρίτος της τελικής βαθμολογίας και ο Κυπελλούχος θα ξεκινούν απ’ τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Εάν τώρα ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League, τότε το εισιτήριο θα πηγαίνει στην επόμενη ομάδα που έχει τερματίσει ψηλότερα στην βαθμολογία.

Κλείσιμο
-Δεν θα υπάρχει πέμπτη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και σύλλογος που θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε τα γκολ του Europa League: Προβάδισμα για Τότεναμ, Ρόμα και Γρανάδα

Τύρναβος: Τον έπιασαν με κάνναβη και δεκάδες ναρκωτικά χάπια

Εμβιλά: «Μου έγινε φάουλ στη φάση του 1-2»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης