Stoiximan Basket League, Άρης-Λάρισα 70-52: Νίκη... οξυγόνο

Stoiximan Basket League, Άρης-Λάρισα 70-52: Νίκη... οξυγόνο

Μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα, ο Άρης βρήκε νίκη οξυγόνο στην προσπάθεια που κάνει για την επιβίωση καθώς επικράτησε της Λάρισας στο Nick Galis Hall με 70-52

aris_basketleague
Για τους «κίτρινους» ήταν ζήτημα επιβίωσης η νίκη επί της Λάρισας και την πήρε με σχετική άνεση, βασιζόμενος στην άμυνα του. Πλέον η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη απέκτησε πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία και απέναντι στη θεσσαλική ομάδα η οποία συνεχίζει να βρίσκεται επί της ζώνης του υποβιβασμού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9qfsim9w609-sf)


Με έξι πόντους και τρία κλεψίματα, ο Δημήτρης Φλιώνης ήταν το πρόσωπο του αγώνα στα πρώτα λεπτά αλλά και ο βασικός λόγος του +9 (18-9) με το οποίο ξέφυγε ο Άρης. Η Λάρισα βρήκε χημεία όταν συνυπήρξαν στην πεντάδα οι Σμιθ, Γουόσπαν καθώς ο πρώτος έδωσε 9 πόντους, ο δεύτερος έκλεψε δύο φορές την μπάλα από τον Δημήτρη Σταμάτη και με 0-12 σερί σε 90’’ προηγήθηκε με 18-20, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με σκορ 22-22.

Κλείσιμο
Ο Άρης έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, αναγκάζοντας τη Λάρισα να υποπέσει σε επτά λάθη και να περιοριστεί στους επτά πόντους! Μάλιστα, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου δεν βρήκε ούτε πόντο στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους. Ο Άρης δεν είχε συνέπεια στην επίθεση, αλλά περνώντας την μπάλα κυρίως στο καλάθι άρχισε να χτίζει διαφορά η οποία έφτασε στο +11 (40-29) με το buzzer beater του Δημήτρη Φλιώνη στο τέλος του πρώτου μέρους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μια συνέχεια του δεύτερου για τη Λάρισα, δηλαδή, με πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση. Ο Άρης κράτησε την άμυνά του σε υψηλό επίπεδο, στην επίθεση παρουσίασε συνέπεια μετά τα τρία πρώτα αγωνιστικά λεπτά και με επιμέρους σκορ 16-4 ανέβασε τη διαφορά στα επίπεδα των 23 πόντων (56-33, 28’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 56-37.

Κάκιστο μπάσκετ επιφύλαξαν οι δύο ομάδες στην τελευταία περίοδο κι αν για τον Άρη αυτό είχε μικρή σημασία καθώς είχε διαφορά ασφαλείας, η Λάρισα ουσιαστικά πέταξε και την τελευταία ευκαιρία επιστροφής στο παιχνίδι καθώς η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (64-44, 35:30). Έτσι το υπόλοιπο της αναμέτρησης είχε τυπικό χαρακτήρα

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης το ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι και το απέδειξε μέσα από την άμυνά του καθώς περιόρισε τη Λάρισα στους 15 πόντους σε 20 αγωνιστικά λεπτά.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Δημήτρης Φλιώνης επέστρεψε μετά από καιρό δίνοντας πόντους, κλέψιμο μπάλας και ασίστ. Ομοίως και ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, ενώ ο Γιάννης Κουζέλογλου έδωσε συνέχεια της πολύ καλής χρονιάς του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κουίντον Ντεκόζι έβγαλε άμυνες στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε πράγματα και στην επίθεση.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακό παιχνίδι από Κεν Μπράουν και Μπράντον Ρας αλλά και από τους Έλληνας παίκτες της Λάρισας πλην του Καμπερίδη.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η δεύτερη περίοδος όπου ο Άρης κράτησε στο μηδέν τη Λάρισα για πέντε αγωνιστικά λεπτά και ξέφυγε με +11 στο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης δεν έχει κάτι να κρατήσει από την επιθετική λειτουργία του δεύτερου ημιχρόνου, η δε Λάρισα δεν έχει να κρατήσει οτιδήποτε από το παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Γκόρντον στον Λιτλ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-29, 56-37, 70-52

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανατροπή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό - Ποια πρωταθλήματα ξεκινούν και πάλι

Κουέστα: «Νιώθω χάλια, ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο του Άρη» (vid)

Γίγαντας Θανάσης: «Υπάρχει κανένα μέρος με παϊδάκια στο Σικάγο για εμάς που δεν προλάβαμε Τσικνοπέμπτη;» (pic)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης