Καγκάβα: «Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, δεν θα γυρίσω στην Ιαπωνία»

Καγκάβα: «Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, δεν θα γυρίσω στην Ιαπωνία»

Ο Ιάπωνας σούπερ σταρ, ένα μήνα μετά τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, μίλησε στην πατρίδα του για όλους και για όλα - Για την αποχώρηση από τη Σαραγόσα, τον Γκαρσία, την εθνική Ιαπωνίας

Kagawa
Ο Σίντζι Καγκάβα στην συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα, μίλησε για τον Πάμπλο Γκαρσία, σχολίασε την αποχώρηση του από την Ισπανία και τη Σαραγόσα και μετέφερε τον τρόπο σκέψης του για τα επόμενα βήματα στην καριέρα του ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει για να παίξει ποδόσφαιρο στην Ιαπωνία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σίντζι Καγκάβα στην ιαπωνική ιστοσελίδα «number.bunshun.jp»:

Για το αν ήταν δύσκολο όταν βρεθήκατε χωρίς ομάδα:
«Δεν το σκέφτηκα έτσι γιατί ήταν περίοδος κορονοϊού. Όταν έζησα τον κορονοϊό στην Ισπανία τον περασμένο Μάρτιο, έκανα για περίπου εννέα εβδομάδες προπονήσεις στο σπίτι. Οπότε μπορώ και διαχειρίζομαι αυτή την κατάσταση, ακόμη κι αν προπονούμαι μόνος μου. Όταν βρέθηκα χωρίς ομάδα, η μόνη διαφορά ήταν ότι μπορούσα να πηγαίνω στο γήπεδο όλη την ημέρα, όταν ήθελα…».

Για την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την Σαραγόσα και αν του έλειψε η ιδιότητα του ποδοσφαιριστή:
«Ίσως θα ήταν σκληρό αν ήξερα εκ των προτέρων πως θα μου πάρει 17 εβδομάδες για να αποφασίσω σε ποια ομάδα θα ανήκω. Πάντα σκεφτόμουν πως ο επόμενος σταθμός μου θα αποφασιστεί σε μερικές εβδομάδες και έτσι θα έπρεπε να προετοιμαστώ σκληρά για να είμαι απόλυτα έτοιμος για την επόμενη πρόκληση. Και προπονούμουν σκληρά. Δεν ήμουν καθόλου απαισιόδοξος. Δεν υπάρχει κανείς άλλο πέρα από τον εαυτό σου για να σου βγάλει την καλύτερη εκδοχή σου».

Για την προσέγγιση του ΠΑΟΚ και την κουβέντα που είχε με τον Πάμπλο Γκαρσία:
«Μίλησα με τον προπονητή αρκετά και κατάλαβα ότι με ήθελε στην ομάδα. Είναι ένας προπονητής που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές να παλεύουν και στην επίθεση και στην άμυνα και να αλλάζουν συνεχώς θέσεις στο γήπεδο. Είναι από την Ουρουγουάη κι έχει το στοιχείο του μαχητή».

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και την απόσταση του από την κορυφή:
«Στο πρωτάθλημα υπάρχει σοβαρή απόσταση, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να βγούμε στην Ευρώπη. Δε με ενδιαφέρουν τα νούμερα πλέον, αλλά το να είμαι καλύτερος μέρα με τη μέρα».

Για την αποδέσμευση του από την Σαραγόσα :
Κλείσιμο
«Σκόπευα να πολεμήσω για τη Σαραγόσα, έστω για μισό χρόνο, μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου . Δεν ήθελα να αποχωρήσω σαν ελεύθερος».

Για τα συναισθήματα που του δημιούργησε και αν περίμενε ότι θα αποχωρούσε με αυτόν τον τρόπο από την ισπανική ομάδα:
«Ήταν δύσκολο. Δεν είναι το ίδιο με το να αποχωρείς από μια ομάδα με την ολοκλήρωση του συμβολαίου σου. Είχα την αίσθηση ότι δεν θα έφευγα από την ομάδα έτσι. Ωστόσο αυτό έγινε ίσως επειδή στην Ισπανία υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί αναφορικά με την χρησιμοποίηση μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών».

Για τις προτάσεις που είχε από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος:
«Από τότε ήρθα σε επαφή με αρκετές ομάδες , κυρίως από την Ισπανία. Μερικοί σύλλογοι προσέγγισαν τον ατζέντη μου από τον Νοέμβριο, για να δουν αν θα μπορούσα να μεταγραφώ σε αυτούς».

Για το σενάριο επιστροφής του στην Ιαπωνία και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Σερέζο Οσάκα:
«Δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ιαπωνία σε καμία περίπτωση. Είμαι ευγνώμων στη χώρα αλλά θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ευρώπη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μεγαλώνω αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να παλέψω και να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο, για να επιστρέψω στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Για την συνύπαρξη του με τον Σίντζι Οκαζάκι στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου:
«Αντλώ έμπνευση από ποδοσφαιριστές της ηλικίας μου, όπως ο Σίντζι Οκαζάκι . Έχουμε αγωνιστεί μαζί για αρκετά χρόνια στην Εθνική Ιαπωνία. Ο Οκαζάκι ήρθε στην Ισπανία στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν και κατάφερε να πάρει την άνοδο με τη φανέλα της Ουέσκα. Σέβομαι τα όσα πέτυχε, αν αναλογιστεί ότι σκόραρε και δώδεκα φορές».

Για το πώς αντιμετωπίζει τους αριθμούς και την απόδοση του:
«Αν έχεις αυτό στο μυαλό σου, τότε θα έρθουν και τα νούμερα και τα αποτελέσματα. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πιστεύω ότι θα δείξω το καλό μου πρόσωπο».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική ομάδα της Ιαπωνίας:
«Σίγουρα η Εθνική υπάρχει στο μυαλό μου. Πιστεύω ότι μπορώ να επιστρέψω κι εκεί».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Άλισον: Έχασε τη ζωή του κολυμπώντας ο πατέρας του!

Ο Ίρβινγκ πρότεινε να αλλάξει το logo του ΝΒΑ για χάρη του Κόμπι Μπράιαντ!

Ολυμπιακός: Με «προίκα» το 4-2 σφραγίζει την πρόκριση στην Ολλανδία κόντρα στην Αϊντχόφεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης