Champions League, Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 - Ο Μέσι υποκλίθηκε στον Εμπαπέ - Δείτε τα γκολ

Το Champions League επέστρεψε και μαζί και οι εφιάλτες για την Μπαρτσελόνα - Μετά το ντροπιαστικό 8-2 με το οποίο έχασαν πέρσι από τη Μπάγερν, οι «μπλαουγκράνα» διασύρθηκαν από τους Παριζιάνους στο πρώτο ματς για τους 16 της διοργάνωσης - Χατ τρικ ο εκπληκτικός Εμπαπέ (32', 65', 85'), ενώ ο Κεν πέτυχε το άλλο γκολ στο 70' - Στην ουδέτερη Βουδαπέστη η Λίβερπουλ νίκησε την τυπικά γηπεδούχο Λειψία με τα γκολ των  Σαλάχ (53'), Μανέ Μανέ (58') και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους 8 της διοργάνωσης

Δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων το σεντόνι με τα αστέρι θα πάρει τη θέση του στο κέντρο του γηπέδου, ο ύμνος του Champions League θα ακουστεί ξανά και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα πάρουν ξανά τις θέσεις τους αναπαυτικούς καναπέδες (και όχι στις κερκίδες δυστυχώς) καθώς από σήμερα το βράδυ η δράση επιστρέφει.

Κι η αυλαία των νοκ άουτ αγώνων ξεκινά με δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν τη στιγμή που εντείνονται οι φήμες που θέλουν τους Καταριανούς ιδιοκτήες της γαλλικής ομάδας να στρώνουν χρυσάφι στα πόδια του Λιονέλ Μέσι για να τον πείσουν να μετακομίσει το καλοκαίρι στο Παρίσι, ενώ στη Βουδαπέστη η Λειψία υποδέχεται τη Λίβερπουλ (ο αγώνας δεν γίνεται στη Γερμανία λόγω της καραντίνας στην οποία θα έπρεπε να μπουν οι παίκτες της αγγλικής ομάδας) με το ενδιαφέρον να είναι στην προπονητική κόντρα Νάιγκελσμαν-Κλοπ.

Μπαρτσελόνα-Παρί
Από τα 8 ζευγάρια που προέκυψαν στην κλήρωση του Δεκεμβρίου είναι σίγουρα το πιο σημαντικό από πλευράς ονομάτων και προϊστορίας.

Βέβαια όταν προέκυψε το νέο ραντεβού Καταλανών και Παριζιάνων το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πρώτη κόντρα του Νεϊμάρ με την Μπαρτσελόνα, αλλά στο διάστημα που μεσολάβησε ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε (για μία ακόμη φορά) και θα χάσει το ματς στο Καμπ Νου, ενώ οι νέες πληροφορίες για την προσέγγιση της Παρί στον Μέσι έχουν βάλει φωτιά στο παρασκήνιο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι κι οι δύο δεν είναι σε καλό φεγγάρι με την Μπαρτσελόνα να έχει μείνει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου και παράλληλα να είναι με την πλάτη στον τοίχο στο Κύπελλο έχοντας χάσει με 2-0 από την Σεβίλλη στον πρώτο ημιτελικό, ενώ κι η Παρί μόνο άτρωτη δε δείχνει.

«Δεν φοβάμαι τίποτα, γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και ταυτόχρονα σέβομαι τον αντίπαλο. Δεν βλέπω άλλες ομάδες καλύτερες από την Mπαρτσελόνα αυτή την στιγμή, αλλά δεν είναι καλό να περιμένουμε να κερδίσουμε το Champions League όταν έχουμε κάνει πολλές αλλαγές αυτή την σεζόν», είπε χθες ο Ρόναλντ Κούμαν ο οποίος δεν υπολογίζει στους Φάτι, Κουτίνιο, Σέρτζι Ρομπέρτο, Αραούχο, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ζεράρ Πικέ.

Η περσινή φιναλίστ Παρί Σεν Ζερμέν επιστρέφει στη Βαρκελώνη εκεί όπου το 2017 γνώρισε έναν απίθανο αποκλεισμό (4-0 το Παρίσι, 6-1 στην Καταλωνία με το σκορ να είναι 3-1 στο 87') έχοντας στον πάγκο της τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος αν και είχε δηλώσει «καλύτερα να δουλέψω σε φάρμα παρά στην Μπαρτσελόνα» (όταν ήταν ποδοσφαιριστής της Εσπανιόλ) το καλοκαίρι ήταν υποψήφιος για τον πάγκο των μπλαουγκράνα.

«Το Champions League είναι μία... εμμονή για την Παρί, αλλά με την καλή έννοια. Υπάρχει τόσο πάθος γι' αυτό που μας έχει ξεπεράσει όλους, τους φιλάθλους, τους παίκτες, όλους», είπε ο Αργεντινός τεχνικός ο οποίος πέρα από τον Νεϊμάρα δεν θα έχει και τον Ντι Μαρία.

Οι πιθανές ενδεκάδες
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Μινγκέθα, Ουμτιτί, Άλμπα, Πέδρι, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά, Παρέδες, Περέιρα, Βεράτι, Εμπαπέ, Κεν, Ικάρντι

Λειψία-Λίβερπουλ
Η πανδημία εξακολουθεί να κυριαρχεί στη Γηραιά Ήπειρο και οι περιορισμοί που επέβαλλε η κυβέρνηση Μέρκελ σε όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο (κυρίως η υοχρεωτική καραντίνα 14 ημερών) οδήγησε τον πρώτο αγώνα της Λειψίας με τη Λίβερπουλ στο «Φέρεντς Πούσκας» της Βαρκελώνης.

Η ρεβάνς προς το παρόν παραμένει στο Άνφιλντ, αλλά μέχρι τις 10 Μαρτίου μεσολαβεί μεγάλο διάστημα και δεν αποκλείεται κι εκείνο το παιχνίκδι να διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος.

Η Λειψία αν και δεν ξεκίνησε καλά το 2021, φαίνεται να βρίσκει ξανά τον εαυτό της και έχει σταθεροποιηθεί στη 2η θέση και στο -5 από τη Μπάγερν, ενώ ο Τζούλιαν Νάιγκελσμαν δεν υπολογίζει μόνο στον Σουηδό μέσο Φόερσμπεργκ.

«Η Λίβερπουλ μοιάζει μ' έναν πληγωμένο μπόξερ κι έχοντας βγει εκτός διεκδίκησης τίτλου στην Premier League θα τα δώσει όλα στο Champions League», σχολίασε ο Γερμανός τεχνικός ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δική του κόντρα με τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο τελευταίος πάντως ως τεχνικός της Λίβερπουλ είχε βγει νικητής στη προ τριετίας κόντρα τους όταν οι κόκκινοι στα προκριματικά του Champions League απέκλεισαν την Χόφενχαϊμ...

«Περάσαμε δύσκολα ως ομάδα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε όπως πάντα ως οικογένεια. Βλέπω την τωρινή κατάσταση ως μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Θα την διορθώσουμε», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιούργκεν Κλοπ με την Λίβερπουλ (που θα αγωνιστεί χωρίς τους Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ματίπ, Ζοτά και Κεϊτά) να έχει μείνει στο -13 από την κορυφή, να έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ και να έχει το Champions League ως αποκούμπι.

Οι πιθανές ενδεκάδες
ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Όρμπαν, Μουκιέλε, Καμπλ, Ζάμπιτσερ, Ανχελίνο, Όλμο, Χαϊντάρα, Ενκουνκού

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Χέντερσον, Ρόμπερτσον, Τζόουνς, Τιάγκο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr