Basket League, ΑΕΚ-Περιστέρι 91-59: Διασυρμός στο όνομα του Μέικον

Basket League, ΑΕΚ-Περιστέρι 91-59: Διασυρμός στο όνομα του Μέικον

Η ΑΕΚ (10-4) παρέσυρε το Περιστέρι (8-6) στο ντεμπούτο του Ντάριλ Μέικον, ο οποίος κάλυψε το κενό του Κιθ Λάνγκφορντ και ανάγκασε τον κόσμο στο ΟΑΚΑ να τον χειροκροτήσει όρθιος

aekbasketttt
Φώτα... Κάμερες... Γυρίζουμε! Ο Ντάριλ Μέικον στην ΑΕΚ, επεισόδιο πρώτο. Η απουσία του Κιθ Λάνγκφορντ έκανε το ντεμπούτο του νέου αποκτήματος της «Βασίλισσας» ακόμη πιο ελκυστικό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c92pmokj94o1-sf)


Και ο Μέικον παρέδωσε (18π.). Τόσο, που έκανε τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ (επιτρεπόμενες προσκλήσεις), ο οποίος έτσι και αλλιώς... διψάει για τον επόμενο ήρωα, να χειροκροτήσε τον Μέικον όρθιος, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου του έδωσε χρόνο (14:52) και Αμερικανός μέτρησε 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Μόνο που σε αυτό το ματς, η ΑΕΚ είχε και άλλα χέρια να βοηθήσουν. Και φυσικά το Περιστέρι. Εξαιρετικά κακό το πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και αν φώναζε στους παίκτες του ο Πεδουλάκης.

Κλείσιμο
Από το ρευστό 19-17 του πρώτου δεκαλέπτου, όπου το Περιστέρι σκόραρε στο τέλος μόνο με βολές, το σκορ βρέθηκε στο 30-21 με ένα σερί 9-0 των «κιτρινόμαυρων». Και τον Μέικον, τον Χρυσικόπουλο και τον Ματσιούλις να δίνουν λύσεις.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c92nn6cbhpgp-sf)


Η ΑΕΚ είχε επιθετικό οίστρο, στην άμυνα... στραγγάλισε το Περιστέρι (0/8 τρίποντα στα πρώτα 25 λεπτά) και έτσι έμειναν οι βολές για να δίνουν σκορ στην ομάδα του Πεδουλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μέικον συνέχισε όπως στο πρώτο, σταμάτησε στους 15 πόντους, δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο... Λάνγκφορντ.

Όσο για το υπόλοιπο του ματς; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν χαλάρωσε, οι αλλαγές του Παπαθεοδώρου δεν έκοψαν τη φόρα κα όταν βρέθηκε και ο τρόπος να μπαίνουν τα τρίποντα (5/15 στο πρώτο, 3/3 στο δεύτερο) όλα ήταν πιο εύκολα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c92p8pm085g9-sf)


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ έκανε όλα τα μικρά σωστά: 6 μπλοκ, 8 κλεψίματα, μόλις 6 λάθη! Και φυσικά σκυλίσια άμυνα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο τίτλος ανήκει στον Μέικον. Πρώτη εμφάνιση, με μία ουσιαστικά προπόνηση για το νέο απόκτημα της ΑΕΚ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Αρκετοί. Θα διαλέξουμε τον Λίνο Χρυσικόπουλο (11π., 4 ασίστ), ο οποίος κάνει ακόμη ένα καλό ματς μετά την επιστροφή του.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Αρκετοί. «Ξεχώρισε» ο Γκουτιέρεζ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σερί 9-0 που επέτρεψε στην ΑΕΚ να ξεφύγει με 30-21.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αρχοντική τάπα του Μόουζες στον Τζόουνς στο ξεκίνημα του αγώνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ τίποτα, το Περιστέρι τα πάντα!

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 44-28, 67-42, 91-59.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Australian Open: Την Τρίτη (9/2) πρεμιέρα για Τσιτσιπά-Σάκκαρη

Super League 1: Αλαλούμ με την ΑΕΛ και την ανάκληση δελτίων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Όταν ο χρόνος «πάγωσε» στο Μόναχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης