Premier League, Άστον Βίλα-Άρσεναλ 1-0: «Χωριάτες» για Ευρώπη και νέα γκέλα για τους «κανονιέρηδες» - Δείτε το γκολ

Premier League, Άστον Βίλα-Άρσεναλ 1-0: «Χωριάτες» για Ευρώπη και νέα γκέλα για τους «κανονιέρηδες» - Δείτε το γκολ

Ούτε αυτή την αγωνιστική η Άρσεναλ κατάφερε να σηκώσει κεφάλι, καθώς γνώρισε δίκαια την ήττα από την Άστον Βίλα με 1-0, η οποία μπήκε σε τροχιά εξάδας και καλοβλέπει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη

astonarsenal
Η... κατρακύλα για την Άρσεναλ συνεχίζεται καθώς ούτε αυτή την αγωνιστική κατάφερε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς. Τελευταία φορά που πανηγύρισε νίκη ήταν στις 26 Γενάρη με τη Σαουθάμπτον. Από την άλλη η Άστον Βίλα συνεχίζει και εντυπωσιάζει και για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, μετά τη νέα της νίκη, έχει 11 τρίποντα σε μία «έκδοση» της Premier League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c92isgdjvfjt-sf)


Η Άρσεναλ δεν μπήκε διαβασμένη στο ματς και πλήρωσε την κακή ανασταλτική λειτουργία της στο 74ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Ο Τραορέ ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Σέντρικ Σοάρες, έστρωσε στον Γουότκινς και με αριστερό φάλτσο νίκησε τον Ράιαν, ο οποίος έκανε και το ντεμπούτο του κάτω από τα γκολποστ των «κανονιέρηδων». Με αυτό το γκολ ο Γουότκινς έφτασε τα 12 τη φετινή σεζόν, ενώ κατάφερε να βρει δίχτυα για τρίτο διαδοχικό ματς στο «Βίλα Παρκ».

Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου οι «χωριάτες» είχαν το πάνω χέρι, με τους «κανονιέρηδες» να προσπαθούν κυρίως από στατικές φάσεις να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους παίκτες του Αρτέτα, ήρθε στο 29ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Τσάκα εκτέλεσε ένα φάουλ κοντά στη μεγάλη περιοχή αλλά ο Μαρτίνες με εντυπωσιακό τρόπο του είπε «όχι». Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Τραορέ «τρύπωσε» στην περιοχή της Άρσεναλ, προσπέρασε τους Γκάμπριελ και Χόλντινγκ, αλλά το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Ράιαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά, ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 52’ και στο 55’ Πεπέ και Μπεγερίν αντίστοιχα, προσπάθησαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 59’ ο Αρτέτα θέλησε να «φρεσκάρει» την επιθετική του γραμμή κι έτσι έριξε στη μάχη τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος επέστρεψε από την πατρίδα του μετά το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, για να βοηθήσει την ομάδα του. Παρ' όλα αυτά, ο Γκαμπονέζος δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του...

Παρά την ασφυκτική πίεση των «κανονιέρηδων» η Αστον Βίλα, διατήρησε το προβάδισμα και στο 83' λίγο έλειψε να διπλασιάσει και τα τέρματα της, αλλά ο σκόρερ του πρώτου γκολ Γουότκινς είδε το πλασέ του να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Το 1-0 για τους «χωριάτες» παρέμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι σκαρφάλωσαν στην 8η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, σε αντίθεση με την Άρσεναλ που παρέμεινε στην 10η με 31 βαθμούς και στο -2 από την 9η Τότεναμ.

Άστον Βίλα: Μαρτίνε, Κας, Μινγκς, Κόνσα, Τάργκε, Νακάμπα, ΜακΓκιν, Τραορέ (66' Τρεζεγκέ), Μπάρκλεϊ (78 Ράμσεϊ), Γκρίλις, Γουότκινς

Άρσεναλ: Ράιαν, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Γκαμπριελ, Σοάρες (65' Όντεργκααρντ), Παρτέι (74' Γουίλιαν, Τσάκα, Σάκα, Σμιθ Ρόου, Πεπέ, Λακαζέτ (59' Ομπαμεγιάνγκ)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Australian Open: Την Τρίτη (9/2) πρεμιέρα για Τσιτσιπά-Σάκκαρη

Super League 1: Αλαλούμ με την ΑΕΛ και την ανάκληση δελτίων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Όταν ο χρόνος «πάγωσε» στο Μόναχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης