Αθλητικό νομοσχέδιο: Εναρμόνιση με FIFA-UEFA - «Αμφίβολο εάν τελούν υπό νομιμότητα» οι λέσχες φιλάθλων

Αθλητικό νομοσχέδιο: Εναρμόνιση με FIFA-UEFA - «Αμφίβολο εάν τελούν υπό νομιμότητα» οι λέσχες φιλάθλων

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το νομοσχέδιο που αφορά: α) Διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA, β) Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, γ) Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου και δ) Λέσχες φιλάθλων

avgenakis_sti_vouli
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη, το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιλύει μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν θεσμικά και οργανωτικά οι φορείς του αθλητισμού, θέτει σε πρώτο πλάνο το ζήτημα της βίας και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Ρυθμίζει το καθεστώς της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που διέπεται από πολυνομία, με αποτέλεσμα να εγείρονται αμφιβολίες για την ισχύ και την αποτελεσματικότητα της κάθε επιμέρους νομοθεσίας.

Περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις εναρμόνισης με την ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία εντοπίζει και αναδεικνύει προβλήματα μεταξύ των οποίων οι χειραγωγημένοι αγώνες, η εκλογική περίοδος στην Ε.Π.Ο. και ευρύτερα ζητήματα, που βάλλουν κατά της ακεραιότητας του αθλήματος.

Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του καθεστώτος λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, οι οποίες, μετά τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί, είναι αμφίβολο αν εξακολουθούν να τελούν υπό νομιμότητα. Αναδιαρθρώνονται επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, καθώς οι πρωτοφανείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου. Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των μετεγγραφών των ερασιτεχνών αθλητών, θεσπίζοντας το ηλικιακό όριο των 18 ετών και άνω υπέρ του αθλητή.

Θεσπίζονται διατάξεις που ορίζουν την ύπαρξη ενός ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ως κριτήριο νομιμότητας, αλλά και την καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Πέλοπας».

Τo προτεινόμενο νομοσχέδιο εκπονείται προκειμένου να υπηρετήσει την κυβερνητική προτεραιότητα που δίνεται εξαρχής στην επικράτηση συνθηκών τάξης, αξιοκρατίας και διαφάνειας σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, αλλά και για να κατοχυρώσει ομαλότερες συνθήκες λειτουργίας των αθλητικών φορέων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Γιάννα Τερζή προειδοποιεί: «Θα ακολουθήσουν κι άλλες καταγγελίες από τη δισκογραφία»

Υπόθεση βιασμού 11χρονης αθλήτριας: Στον ανακριτή σήμερα ο πρώην προπονητής - Τι θα υποστηρίξει

Πανεπιστήμιο Στάνφορντ: Στη λίστα των κορυφαίων 100 επιστήμονες του ΑΠΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης